Lapsen syntymä lähenee, ja yhtenä isona päätöksenä tulee olemaan kummien valinta. Kun lapsi syntyy, toivoisin hänen ympärilleen paljon välittäviä, huolehtivia ja rakastavia aikuisia. Toivoisin, että hänen ei tarvitsisi koskaan pelätä jäävänsä yksin. Toivon löytäväni hänelle turvasatamia, joihin hän voisi turvautua tarpeen tullen.

Kummin valinta on yksi vaikeimmista ja sen vuoksi ajattelen, että kummien valinta pitää tehdä huolellisesti. Minulle tärkeintä olisi löytää kummit, jotka ovat aidosti läsnä lapseni elämässä. Näen kummit aikuisina, jotka haluavat ottaa lapseni ja perheeni osaksi omaa elämäänsä välittäen lapsestani sellaisena kuin hän on. En näe kummiutta materiaalisena lahjojen ostokoneena, vaan ennemminkin ymmärryksenä, tukena ja aitona haluna kohdata lapsi läpi hänen elämänsä. Lahjoja tärkeämpää on yhdessä vietetty aika.

Jokainen lapsi haluaa tulla kohdatuksi ainutlaatuisena yksilönä ja sitä haluan tarjota lapselleni myös kummien kautta.

Jokainen lapsi on ansainnut tulla kohdatuksi ainutlaatuisena yksilönä. Sitä haluan myös omalle lapselleni. Kummeilla on tärkeä tehtävä, joten en haluaisi valita kummeja, jotka eivät lopulta pystyisikään jostain syystä olemaan läsnä lapseni elämässä. Kummius on parhaimmillaan koko elämän mittainen ja ainutlaatuinen suhde sekä kummin että kummilapsen välillä, mutta myös kummin ja meidän vanhempien välillä. 

Kolmilapsisen perheen keskimmäinen
Kolmilapsisen perheen keskimmäinen

Millainen kummi minulla on?

Olen itse kolmilapsisen perheen keskimmäinen lapsi. Olen aina saanut paljon hoivaa ja huolenpitoa omilta vanhemmiltani. Kuitenkin keskimmäisenä lapsena koemme usein jäävämme jostain paitsi. Emme aina tiedä mitä olemme. Esikoinen on vanhempien apuri ja luottolapsi, kun taas kuopus on kaikkien silmäterä. Keskimmäisenä jää usein kakkoseksi – on se kategoria mikä tahansa. Usein keskimmäiset hakevat läheisiä ihmissuhteita perheen ulkopuolelta juuri tuon oman asemansa vuoksi. Keskimmäisenä lapsena koen, että minun kummitätini on ollut minulle yksi merkityksellisimmistä ihmisistä. Olen kokenut olevani erityinen hänelle. Olen aina ollut erittäin ylpeä siitä, että minulla on hyvin välittävä ja läheinen kummitäti. Olen oppinut häneltä, millainen kummitäti haluan itse olla omalle kummipojalleni. Toivon, että osaisimme valita myös omalle lapsellemme samanlaisen kummin. 

Olen kokenut olevani erityinen kummitädilleni, ja hän on aina ollut välittävä ja läheinen.

Perhe <3
Perhe

Kummien rooli lapsen elämässä voi olla hyvinkin suuri. Omalla kohdallani kummitätini on ollut läpi lapsuuteni roolimallini ja korvaamaton tuki vielä tänä päivänäkin. Olen ihaillut häntä aina suuresti. Jokainen yökyläily hänen luonaan synnytti minussa tyytyväisyyttä itseeni. Nautin myös siitä, että sain jakamatonta huomiota, sillä vietin usein aikaa hänen kanssaan kahden. Muut perheemme jutut teimme aina kaikki lapset yhdessä. Lapsena minulle oli tärkeää kokea, että maailmassa on yksi ihminen, joka on minua varten – ei minun siskoa tai veljeä varten. Koin ensimmäiset työkokemukseni lapsena kummitätini parturi-kampaamossa. Ihailin häntä ja hänen työtään. Minustakin piti tulla parturi-kampaaja, koska kummitätinikin oli. Toisin kuitenkin lopulta kävi. Yrittäjyyden olen kuitenkin nähnyt hänen kauttaan. 

Minä, mummu ja kummitäti. Tämä taitaa olla mummun ensimmäinen selfie. <3
Minä, mummu ja kummitäti. Tämä taitaa olla mummun ensimmäinen selfie.

Kummin tärkein tehtävä on olla läsnä

Kummitätini oli aina lapsuudessani ja nuoruudessani paikalla auttamassa. Muistan kun missikisojen aikoihin minua seuraili stalkkaaja, joka ilmestyi kerran huoneeni ikkunan taakse. Olin silloin veljeni kanssa kotona kaksin vanhempieni ollessa ulkomailla matkoilla. Menin shokkiin tapahtuneesta. Onneksi kummitätini on aina asunut lähellä, joten hän saapui miehensä kanssa nopeasti paikalle. 

Olen saanut hyvän mallin kummiudesta omalta kummiltani. Olen halunnut olla samanlainen omalle kummipojalleni.


Tukien ja kannustaen <3
Yhdessä läpi elämän <3
 

Kummitätini on ollut läsnä kaikissa tärkeissä tapahtumissa. Hän on elänyt elämää kanssani. Koen, että itse olen tehnyt samoin oman kummipoikani kanssa. Olen hyvin läheinen hänen kanssaan. Haluan olla silloin paikalla, kun hän minua tarvitsee – en vain juhlahetkissä. Kummius on osoittautunut minulle ihmissuhteeksi, joka on yksi tärkeimmistä suhteista elämässä. Tämän vuoksi kummien valitseminen on erittäin vaativa tehtävä. Miten osaisimme tehdä oikean valinnan? 

Miten sinä olet päättänyt lapsellesi kummit? Millaisia perusteluja olet tehnyt valinnoillesi?

by Susanna (rv 31)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Päätös vanhempainpäivärahasta – Kuka tällaisella rahalla pärjää?

Sosiaalinen media on yhä tärkeämpi osa vuorovaikutusta – Missä menee yksityisyytesi rajat?

Synnytysvalmennus – ennaltaehkäisyä pelkotiloille ja traumoille!

Mitä muut kirjoittavat aiheesta: 

Maailman paras kummi

 

Kommentit (2)

Mayo
1/2 | 

Näillä aivan samoilla ajatuksilla jännitän oman esikoisen kesäkuista syntymää ja tulevia ristiäisiä. Kummeja ei ole vielä valittu ja valinta on vaikea. Itselle myös oma kahden tytön kummius on ollut kultaa kun omia lapsia ei vielä ole elämässä ollut. Toivon päätökseeni selkeyttä ja aion kuunnella sydäntäni kummeja valittaessa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019