Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Koti Puhtaaksi Oy kanssa.

Usealla meistä on erilaisia rutiineja oman kodin siisteyden suhteen. Ootko koskaan miettinyt, ovatko nämä rutiinit sinun hyvinvointiasi tukevia vai kuormittavia? On viisasta delegoida oman arjen tehtäviä myös ulkopuolisille. Tänä keväänä minä päädyin ulkoistamaan kevätsiivouksen ammattilaisille – ja se todellakin kannatti. 

Olen paljon pohtinut omia tapoja ajanhallintaan liittyen. Me saatamme kantaa jopa lapsuudesta asti joitakin arkea kuormittavia tapoja ja rutiineja mukanamme, vaikka emme enää oikeastaan tiedä miksi teemme asioita niinkuin teemme. Olen itse hyvä esimerkki. Minä pitkään vaihdoin lakanoita kerran viikossa, koska koin sen olevan oikea tapa toimia. Niinhän tekevät ihmiset, jotka huolehtivat omasta kodistaan? Olin myös oppinut, että lattiat tulee pestä viikoittain. En tiedä ihan tarkalleen mistä lakanoiden vaihtaminen oli opittu, mutta lattioiden peseminen oli selkeästi perittyä omalta äidiltäni. Hän teki sitä silloin kun olin pieni lapsi. 

Saatamme kantaa lapsuudesta asti turhia ja arkea kuormittavia tapoja.

Päädyin lopulta karsimaan minua turhaan kuormittavat asiat pois arjestani. Todellisuudessa sillä ei ollut mitään merkitystä vaihdanko lakanat kerran viikossa vai kaksi kertaa kuussa. Paitsi, että olen ollut onnellisempi ja iloisempi sen jälkeen, kun siirryin vaihtamaan lakanat sitten kun ne näyttävät olevan pesun tarpeessa. Jotkut pinttyneet tavat saivat minut huonolle tuulelle. Miksi siis ehdoin tahdoin halusin pilata päiväni? Onko siis pakko olla siivouspäivä, vai voisiko kenties siivota silloin kun sille näkee tarvetta? 

Kotisiivouksen ulkoistaminen antaa meille lisää omaa aikaa! Kuva: Elisa Honkasalo
Kotisiivouksen ulkoistaminen antaa meille lisää omaa aikaa! Kuva: Elisa Honkasalo

Kotisiivouksen ulkoistaminen 

Avun pyytäminen ja asioiden ulkoistaminen on ainakin osalle meistä välillä todella vaikeaa. Pidänkö itseäni jotenkin liian hienona ihmisenä, jos palkkaan siistijän kotiini? Olenko laiska, jos en itse tee kevätsiivousta? Kyllähän sitä ennenkin siivoukset on tehty itse – miten minä en nyt pystyisi tätä tekemään? Kysehän ei ole siitä, ettenkö minä voisi. Pointti on siinä, mihin oman aikana haluan käyttää. Olisiko minulle parempi käyttää aika jotenkin muuten, ja samalla tarjota myös töitä suomalaisille yrityksille?

Tärkein kysymys itselle on, mihin haluan oman aikani käyttää?

Puhdas koti vaikuttaa positiivisesti meidän hyvinvointiin.
Puhdas koti vaikuttaa positiivisesti meidän hyvinvointiin.

Minulle ei ole koskaan tuottanut ongelmaa ostaa palvelua ulkopuolelta. Viime vuoden keväänä, kun minulla oli erittäin rankkaa töissä, meillä kävi siistijät kaksi kertaa kuussa. Se oli silloin erittäin tärkeää minun hyvinvoinnin kannalta, koska siisteys on aina ollut minulle tärkeää. Tätä ajatusmaailmaa haluan viedä eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Me käytämme rahaa paljon turhempiinkin asioihin. Miksi emme siis auttaisi itseämme myös kotitaloustöissä? Lisäksi kotisiivouksen voi laittaa kotitalousvähennyksiin ja voit saada jopa puolet takaisin. 

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, ja samalla tarjoat töitä suomalaisille yrityksille.

Tänä keväänä kevätsiivouksen meillä tekivät siis Koti Puhtaaksi Oy:n ammattilaiset. Oli mukavaa saada apua. Raskausvatsan kanssa ikkunoiden pesu ei olisi ollut edes kovin järkevää. Ja nyt näin jälkeenpäin en voisi olla tyytyväisempi. Työn jälki on erittäin hyvää, ja meillä työskentelevät siistijät olivat hyvin kohteliaita ja avuliaita. Tilasin kahdeksan tunnin siivouksen, jonka aikana sain muun muassa ikkunoiden ja parvekelasien pesun, lattioiden imuroinnin ja pesun, mattojen, uunin sekä keittiön kaikkien pintojen pesun. Ihanaa, kun ammattilaisilla on kunnon aineet mukana. Sellainenkin lika saa kyytiä, jota itse olen pitkään hinkannut tuloksetta. Tällaisia kohtia olivat esimerkiksi saunan lasinen ovi ja keittiön lamppu, johon oli tarttunut pölyä ja rasvaa. 

Parvekkeen lasit ennen pesua. APUA!
Parvekkeen lasit ennen pesua. APUA!

Ihanan kirkasta ja raikasta!
Ihanan kirkasta ja raikasta!


Uuni kiiltää siivouksen jälkeen
Uuni ennen siivousta
 


Miksi Koti Puhtaaksi Oy?

Minulle on tärkeää, että ammattilaiset ovat motivoituneita ja kokevat oman työnsä tärkeäksi. Haluan myös, että siistijät kokevat ylpeyttä omasta ammattitaidostaan. Jokaisen työ on erittäin tärkeää. Siivousala on minun mielestä liian aliarvostettu ala. Mieti kuinka arvokasta ja luotettavaa työtä he tekevät! He ovat suuressa roolissa monien perheiden hyvinvointia ja onnellisuutta. Todella iso kunnioitus heitä kohtaan. Mielestäni on hienoa tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, joka on jo pitkään tehnyt työtä alan huonohkoa mainetta vastaan. Tämä yritys haluaa nostaa alan arvostusta ja on siinä jo onnistunutkin. Yritys on saanut vaikka minkälaisia tunnustuksia. Nyt viimeisimpänä yritys sai tunnustusta olemalla Suomen paras työpaikka. Haluan olla tukemassa yritystä, joka ottaa työntekijät huomioon. Koti Puhtaaksi Oy on juuri sellainen yritys.

Koko koti kiiltää. Kiitos Koti Puhtaaksi ja siistijät!
Koko koti kiiltää. Kiitos Koti Puhtaaksi ja siistijät!

Haluaisitko sinäkin siistijän kotiisi? Nyt voit voittaa vuodeksi ilmaiset kotisiivoukset. Osallistu arvontaan tästä. Palkinnon arvo on noin 2910€.

On ihanaa saada nauttia nyt puhtaasta kodista.

Tämä oli aivan täydellinen viimeinen silaus tähän kevääseen ja kesän alkuun!

by Susanna (rv 38)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

 

Lue myös: 

Ärsyttääkö sotku? – 4 vinkkiä välttää turhat kinastelut kotitöistä!

6 vinkkiä ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen – Miten saan asioita tehdyksi väsyneenäkin?

5 vinkkiä, joiden avulla olen valmistellut kehoani synnytykseen

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Instagram