Päädyimme mieheni kanssa ex tempore varaamaan ajan 4D-ultraäänitutkimukseen eräälle yksityiselle lääkärikeskukselle. Olimme käyneet samaisessa keskuksessa varhaisultrassa, joten lääkäri oli meille jo ennestään tuttu. Tiesimme, että tämä lääkäri on perusteellinen ja erittäin taitava, joten mielellämme maksoimme tämän tutkimuksen juuri hänen tekemänä. Minulla ei aikaisemmin ollut käynyt edes mielessä mennä ylimääräiseen ultraan, sillä oloni on viime aikoina ollut oikein rauhallinen ja luottavainen. En ole nähnyt mitään järkevää syytä, miksi ultraan kannattaisi mennä.

No miten tässä näin sitten kuitenkin kävi? Näimme mieheni kanssa sattumalta kuvia 4D-ultraäänitutkimuksesta facebookissa, ja ihastuimme niihin täysin.

Siinä kohtaa ei ohjannut järki, vaan tunteet veivät mennessään. 

Facebookissa näkemämme kuvat olivat niin ihania, joten halusimme itsekin päästä näkemään lapsemme vielä kerran. 4D-ultraäänitutkimus mahdollistaa perinteistä eli 2D-ultraäänitutkimusta moniuloitteisemman kuvan sikiön rakenteista. Saimme nähdä muun muassa selkeästi lapsemme kasvonpiirteitä, ja side lapseemme kasvoi entisestään. Uskon, että tämän jälkeen meidän on helpompi alkaa pohtimaan lapsellemme myös nimeä, koska kaikki konkretisoitui vielä enemmän. 

4D-ultraäänitutkimuksen näkyvyydelle parhaimmat viikot ovat 24-26, mutta tutkimus voidaan hyvin tehdä vielä viikon 30 tienoilla. Minun kohdalla tutkimus tehtiin raskauden 24+6 päivänä. Saimme kotiin mukaamme tutkimuksesta videon, ja voimme palata ihastelemaan omaa pikkuista aina kun vain haluamme. 

Tiesitkö, että 4D-ultraäänitutkimuksessa voidaan nähdä rakennepoikkeavuudet perinteistä 2D-ultraäänitutkimusta tarkemmin, ja siten tämä tutkimus on vielä luotettavampi? Tutkimuksessa käytiinkin hyvin huolellisesti läpi syntyvän lapsemme kehoa. Lääkäri sai tutkittua hyvin tarkasti muun muassa sydämen, kallon, kaikki raajat, vatsanpeitteet ja selän. Lääkäri sai myös mitattua lapsen koon kolmen eri mitan avulla. Ajatelkaa, että tällä hetkellä meidän vauva on jo hieman yli 700g. Hän kehittyy hiukan alle keskikäyrän ja tämän myötä myös syntymäpainoakin pystyttiin ennustamaan. Nyt arvioitu syntymäpaino meidän vauvalla on 3500g. 

Lääkäri kuitenkin muistutti, että elämäntavoilla on suuri merkitys vatsassa kasvavan lapsen kasvulle.

Hän kehoitti edelleen välttämään sokeria, jotta lapsi ei kasva liikaa. Hän kertoi perusteellisesti, kuinka sokeri on tämän päivän suurin haaste sikiöiden liialliselle kasvulle. Jos nyt aloittaisin syömään joka päivä suklaata, voisi lapsi syntyä yhden kilogramman painavampana kuin arvioitu paino oli nyt. 

Onnenkyyneleitä vuodatettu näitä ihania kuvia katsellessa!
Onnenkyyneleitä vuodatettu näitä ihania kuvia katsellessa!

4D-ultraäänitutkimus on melko tyyristä puuhaa, joten syyt tutkimuksen teolle kannattaa olla selvillä. Miksi siis mielestäni kannattaa satsata 4D-ultraäänitutkimukseen? Keräsin tähän alle hieman omia kokemuksiani tutkimuksen hyödyistä. 

Hyödyt: 

  1. Koen, että tutkimus vahvisti meidän ja lapsen sidettä. Koko raskaus alkoi tuntua paljon konkreettisemmalta.
  2. Tutkimus konkretisoi yhä enemmän lastamme ja hänen persoonaa.
  3. Kasvot näkyi erityisen tarkasti, sillä kasvot sattuivat olemaan oikein hyvässä kulmassa. 
  4. Sukupuolen saa selville vielä luotettavammin.
  5. Rakennepoikkeavuudet voidaan tutkia vielä luotettavammin. 

Kuvia perheelle!
Kuvia perheelle!

Saimme aivan ihania kuvia mukaamme kotiin. Niitä olen ihaillut ja valokuvannut kaikille sukulaisille. On ihanaa saada jakaa sitä iloa, mitä itse kokee tämän tyypin nähdessään. Voisin tuijottaa omaa lastani vaikka kuinka kauan. Jo nyt tunnen sanattoman suurta rakkautta häntä kohtaan. Ja kuinka ihanaa olikaan nähdä hänet.

Oli hauska huomata kuinka hänellä on selkeästi tulevan isän piirteitä.

Se, onko hän poika vai tyttö, jääköön vielä ainakin hetkeksi arvoitukseksi. <3 

by Susanna (rv 26)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös:

Voiko rakenneultra paljastaa meille jotain, johon emme olekaan valmiita?

Miten löydän tasapainon naiseuden ja äitiyden välille? – identiteettikriisi

Voiko raskaana juhlia baarissa?

Vielä tämä päivä aikaa osallistua mahtavaan arvontaan! Käyhän osallistumassa Instagramissa!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

ARVONTA 💕 yhteistyössä @mammas.fi kanssa arvon yhden Oot niin ihana -vauvakirjan (arvo 53€). 😘 Oot niin ihana on uudenlainen, moderni vauvakirja. Sisältö ja ulkoasu on tehty yhdessä tulevien käyttäjien kanssa. Tämä on loistava lahja ystävälle tai itselle. Parhaille vain parasta! 💯💕 Onnea arvontaan kaikille! 💜 Alla ohjeet osallistumiseen: . . . 1. Seuraa @mammas.fi sekä @susanna_mustajarvi 2. Tykkää kuvasta 3. Tägää mukaan ystävät, jotka ilahtuu tämän nähdessään. Jokainen uusi tägäys on yksi uusi arpa sulle! . . Arvonta päättyy torstaina 7.3 klo 18. Instagram ei sponsoroi tai hallitse kyseistä arvontaa. . . #arvonta #yhteistyössä #mammas #pregnant #vauvakirja #ootniinihanavauvakirja #ootniinihana @ootniinihana 📸: @elisaerikaaa 💕 Kuvauspaikka: @puremove

Henkilön Meidän Combo by Susanna (@susanna_mustajarvi) jakama julkaisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Instagram