Vietimme pääsiäisen tänä vuonna Pietarissa, jossa olen käynyt kolme vuotta sitten ensimmäisen kerran. Oli ihanaa nähdä kaikki nuo kauniit rakennukset uudestaan. Pietarissa on ainutlaatuinen tunnelma, jota ei voi täysin aistia kuvista tai videoista. Se tulee ehdottomasti itse nähdä ja kokea. Monilla on ennakkoluuloja Venäjää kohtaan, ja sen vuoksi matkustelu sinne suuntaan ei ole vielä kovinkaan yleistä. Uskon kuitenkin, että se tulee yleistymään lähitulevaisuudessa helppoutensa, hintatasonsa ja kauniin Pietarin vuoksi. 

Vietimme Pietarissa kaksi yötä ja kolme päivää. Tuollainen pidennetty viikonloppu on oikein sopiva mitta Pietarin matkalle. Jos Pietariin haluaa matkustaa, pitää muistaa hakea viisumi, jonka hakemisprosessiin kannattaa varata aikaa kahdesta kolmeen viikkoon. Viisumiin tarvittavat paperit saa tulostettua netistä. Prosessi on todella helppo ja yksinkertainen. Meidän viisumi oli 30 päivän viisumi ja se kustansi noin 80€. Matkustimme Pietariin junalla, joka on erittäin edullinen ja helppo tapa matkustaa. Helpommaksi matkanteko ei voi enää mennä. 

Halusimme tällä kertaa tehdä lomasta mahdollisimman rennon.

Pietarissa on todella paljon nähtävää. Halusimme kuitenkin tällä kertaa tehdä lomasta mahdollisimman rennon. Emme juosseet pää kolmantena jalkana nähtävyyksissä. Menimme joka hetki täysin fiiliksen mukaan – ja se kannatti. Pietari on kokonaisuudessaan niin hieno kaupunki, että siellä on nähtävää jokaisella kadulla, joten paineita kaiken näkemisestä ei kannata ottaa. Kadut ovat täynnä katutaidetta ja kulttuuria. On uskomatonta, kuinka iso kaupunki todella on. Sitä ei voi yhdellä tai edes kahdella kertaa nähdä kokonaan. Parempi on siis nauttia niistä pienistä paloista mitä miniloman aikana ehtii fiilistellä. Mikä parasta Pietarissa ei ole kiireen tuntua ollenkaan. Hitaat askeleet tarttuvat – sopii hyvin lomalaiselle!

Sillä aikaa kun matkaseurueemme miehet kävivät nauttimassa UFC otteluista, me naiset kävimme hemmottelemassa itseämme hoitolassa. Hintatasoltaan Pietari on edullinen. Siellä voi tehdä paljon kaikenlaista ilman, että pelkäisi budjetin menevän yli. Pietarissa kannattaakin kokea sellaisia asioita, joita ei Suomessa hintatason vuoksi normaalisti tekisi. Hoitolat, hienot ravintolat ja vip taksit kannattaa ottaa haltuun, jos tykkää hemmottelusta. Vaikka lomabudjetti olisi pieni, ei sekään ole este onnistuneelle lomalle Pietarissa. 

Pietari on hintatasoltaan edullinen, joten sinne voi lähteä pienelläkin lomabudjetilla.

Yksi iso haaste Pietarissa kuitenkin on. Siellä ei juurikaan puhuta englantia. Jo pelkästään hyvin yksinkertaisten asioiden hoitaminen voi muuttua hyvin haasteelliseksi kielimuurin vuoksi. Meistä yksi osasi venäjää, joten se helpotti huomattavasti asioiden hoitamista. 

Raskauden aikana olen halunnut matkustella entiseen tapaan. Olen käynyt raskaana viidessä eri maassa. Pietari jäänee näillä näkymin viimeiseksi matkaksi ennen lapsen syntymää, joka voi tapahtua hetkenä minä hyvänsä. 

Ajattelinkin, että voisin seuraavaksi koota omat vinkkini matkusteluun raskausaikana. Palataan siis aiheeseen pian uudestaan. Ennen sitä nautitaan näistä Suomen aurinkoisista päivistä!

by Susanna (rv 32)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös:

Kun raskaus ja äitiys yhdistää – naisten välinen ystävyys

6 vinkkiä ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen – miten saan asioita tehdyksi väsyneenäkin?

Unelmakummia etsimässä – Millaisen kummin haluaisin lapselleni?

Päätös vanhempainpäivärahasta – kuka tällaisella rahalla pärjää?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019