Monet kertovat raskauden toisen kolmanneksen olevan toimeliasta aikaa. Olen kuullut sitä kutsuttavan pesänrakennuksen ajanjaksoksi. Toisin sanoen silloin useimmat alkavat järjestelemään kotia vauvan tuloa varten. Minun kohdallani tuo vaihe on jostain syystä jäänyt täysin välistä. Olen nyt raskausviikolla 33, ja en ole vielä missään kohtaa kokenut toimeliaisuutta, saatikka alkanut järjestelemään kotia vauvaa varten. 

Kaikki minua sosiaalisessa mediassa seuraavat tietävät, että olen tuskaillut tämän asian kanssa jo tovin aikaa. Uskokaa tai älkää, en ole vielä hankkinut kotiimme yhden yhtä asiaa vauvalle. Kaikki on siis edelleen hankkimatta, vaikka synnytys lähenee kovaa vauhtia. Jo pelkkä aloittaminen tuntuu työläältä. Huomioon otettavia asioita on niin paljon, joten olen täysin lamaantunut kaikkien vauvahankintojen edessä. Koko vauvamaailma on niin uutta, että se jopa tuntuu hieman pelottavalta ja ahdistavalta.  

Vauvamaailma on uusi ja pelottava. Kuva: Elisa Honkasalo
Vauvamaailma on uusi ja pelottava. Kuva: Elisa Honkasalo

Olen pohtinut, että mistä tämä saamattomuus voisi johtua. Tavallisesti olen hyvinkin toimelias, ja pidän siitä, että asiat ovat minun hallinnassani. Yleensä myös saan paljon aikaiseksi tutuilla ajanhallinnan ja itsensä johtamisen työkaluilla. Vauvahankintojen tekoa olen kuitenkin jatkuvasti vain siirtänyt myöhemmälle. Tuntuu kuin en uskoisi vielä vauvan syntymää täysin todeksi. Kenties pelkään edelleen menettämistä niin paljon, etten halua alkaa tekemään mitään kovin konkreettista.

Pelkäänkö menettämistä vieläkin niin paljon, etten halua alkaa tekemään mitään kovin konkreettista vauvan syntymää varten?

Tuntuu kuin en uskoisi vielä vauvan syntymää täysin todeksi. Kuva: Elisa Honkasalo
Tuntuu kuin en uskoisi vielä vauvan syntymää täysin todeksi. Kuva: Elisa Honkasalo

Tällä hetkellä olen tarvinnut erityisen paljon aikaa omien ajatusten jäsentelyyn. Kuten aikaisemminkin kerroin, olen paljon pohtinut mennyttä, mutta myös tulevaa. Olen arvioinut omia tapoja ja asenteita. Se on melkoisen rankkaa puuhaa – ihan rehellisesti sanottuna! Olen viime aikoina yhä enemmän käpertynyt kuoreeni. Olen hyvin voinut viettää monta tuntia vain tuijottaen seinään. En koe siitä huonoa omaatuntoa. Olen tämän ajan todellakin tarvinnut. Olen myös pitänyt erityisen tärkeänä pitää huolta itsestäni ja omasta voinnistani. Sillä tavalla olen myös pitänyt vauvan jatkuvasti mielessäni. Nyt vain olisi aika tehdä jo jotain konkreettista. 

Pitämällä huolta omasta voinnistani, olen pitänyt vauvan jatkuvasti mielessäni. 

Kuva: Elisa Honkasalo
Kuva: Elisa Honkasalo

Rakastan sitä, kun saan asioita aikaiseksi. Kuva: Elisa Honkasalo
Rakastan sitä, kun saan asioita aikaiseksi. Kuva: Elisa Honkasalo

Vasta nyt viime päivinä olen jälleen havahtunut tähän todellisuuteen. Rakastan sitä kun saan asioita aikaiseksi. Rakastan järjestystä ja suunnitelmallisuutta. Joten päädyinkin nyt siis ottamaan niskasta kiinni. Nyt on aika aloittaa tekemään suunnitelmaa, mitä kaikkea sitä vauvan varalle tulisikaan hankkia. Inhoan shoppailua, joten minua ei saa mistään hinnasta kauppoihin pyörimään. Minulle luontaista on ottaa selvää eri tuotteista kyselemällä mielipiteitä sosiaalisessa mediassa – tai soittamalla kavereille. Sen jälkeen valitsen kahdesta kolmeen vaihtoehtoa, ja vertailen niitä keskenään. Näistä sitten lopulta valitsen itselleni parhaimman vaihtoehdon. 

Olen kironnut omaa saamattomuuttani omissa sosiaalisen median kanavissani.

Olen kironnut omaa saamattomuuttani omissa sosiaalisen median kanavissa. Olen useaan kertaan pyytänyt apua ja neuvoja hankintojen tekemiseen. Rukouksiini lopulta vastattiin, ja minuun otti yhteyttä verkkokauppa nimeltä Lekmer.fi. He lupasivat auttaa minua tämän minua ahdistavan shoppailuprojektin kanssa. Lähdin siis liikkeelle yksinkertaisesti siitä, että aloin tekemään toivelistaa heidän verkkokauppaan. Samalla pääsin tekemään yhteenvetoa siitä mitä hankintoja tulisi tehdä, ja näen myös kuinka paljon hankintoihin tulisi varata rahaa. 

Tästä siis tämä alkaa – matka kohti vauvatarvikkeiden ihmeellistä maailmaa!

Mitkä vauvahankinnat ovat sinun mielestäsi kaikkein tärkeimmät?

by Susanna (rv 33)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

13 kuvaa historiallisesta Pietarista – viimeinen lomamatka ennen lapsen syntymää

Kun raskaus ja äitiys yhdistää – naisten välinen ystävyys

6 vinkkiä ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen – Miten saan asioita tehdyksi väsyneenäkin?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019