Kirjoitukset avainsanalla ajanhallinta

Äitien välinen keskustelu on usein kiivaimmillaan siinä kohtaa, kun kerrotaan miten kotityöt ja lastenhoito on jaettu kotona. Nyt tuon rehellisesti esille omia ajatuksia siitä, miten mielestäni olisi reilua jakaa asioita kotona. Kerron myös, miten meillä nämä työt on jaettu kahden taloudessa asuvan aikuisen kesken. 

Vanhemmuus ei kuuluisi olla vain pärjäämistä, vaan siitä olisi oikeus myös nauttia!

Olen useasti kuullut sanottavan, että monissa perheissä on asetelma, että kotiin jäävä vanhempi pitää huolta lapsista ja kodista. Jos yhtään rakastaa itseään ja haluaa oikeasti elämästä nauttia, on rehellistä todeta, että kyllä pienen vauvan ja kahden aikuisen taloudessa on hommaa kahdelle. Ja mitä enemmän lapsia, sitä enemmän myös tekemistä. Pelkästään vastasyntyneen vauvan hoitaminen on kokopäivätyötä. Mielestäni koskaan ei ole tyhmää osata pyytää apua ja sanoa ääneen, jos ei pärjää. Vanhemmuus ei kuuluisi olla vain pärjäämistä, vaan siitä olisi oikeus myös nauttia! Mielestäni on tärkeää huomioida se, että kotiin jäävä osapuoli on "töissä" 24/7 ja töissä käyvä usein vain kahdeksan tuntia. On reilua jakaa asioita siis molempien kesken.

Vanhemmuus on tiimityötä, jossa tarvitaan kaikkia osapuolia. Kuva: Johanna Tossavainen
Vanhemmuus on tiimityötä, jossa tarvitaan kaikkia osapuolia. Kuva: Johanna Tossavainen

Meillä mies käy töissä ja minä olen vauvan kanssa kotona. Mies onneksi pystyy tekemään töitä paljon etänä, joten olemme jakaneet kotona tehtävät asiat melko tasaisesti. Minun vastuulla on luonnollisesti imettäminen ja vauvan ruokkiminen. Tällä hetkellä pumppaan lähes päivittäin maitoa pakkaseen, sillä teen myös itse osittain jo töitä. Muutaman kerran viikossa olen pois kotoa muutamasta tunnista kuuteen tuntiin ja silloin mieheni hoitaa vauvaa.

Olemme hoitaneet vauvaa yhdessä – myös yöllä!

Vaipanvaihto on pääosin mieheni vastuulla, silloin kun hän on paikalla. Ensimmäisten kuukausien aikana, kun vaippoja vielä vaihdettiin yöllä, mieheni heräsi joka kerta vaihtamaan vaipan. Mieheni koki, että se on vähintä mitä hän voi tehdä. Hän halusi olla apuna vauvan hoidossa. Toki hänellä on ollut aina vapaus valita tekeekö työt etänä, joten hänellä ei ole ollut pakollisia herätyksiä. Se on helpottanut meidän arkea huomattavasti. Tämä on ollut erittäin toimiva ratkaisu meillä myös siksi, sillä mieheni vaipanvaihtovastuun ansiosta en ole kokenut missään kohtaa katkeruutta miestäni kohtaan. Olemme hoitaneet vauvaa yhdessä – myös yöllä. Voisin kuvitella, että yöllä olisi voinut tulla useasti sellainen olo, että tekisi mieli lyödä halolla toista päähän, jos toinen saa posottaa unia ihan rauhassa, ja itse olisin taistellut yö toisensa perään vastasyntyneen vauvan katkonaisten unien kanssa. Uskoisin, että yöheräily olisi ollut yksinäistä puuhaa, jos emme olisi jakaneet sitä yhdessä. 

Mieheni vaipanvaihtovastuun ansiosta en ole kokenut missään kohtaa katkeruutta miestäni kohtaan.

Kotitöistä mieheni vastuulla on ruoanlaitto. Minä teen pääsääntöisesti loput. Välillä voin pyytää apua esimerkiksi imuroimiseen, mutta koen, että asiat tulee tehtyä ajallaan – ja niinkuin haluan – kun teen ne itse. Pelkästään tuo ruoanlaittaminen auttaa jo todella paljon. Toki välillä myös minä teen ruokaa, jos mieheni ei ole kotona. Kotityöt jäävät helposti kotona olevan hartioille, mutta oikeasti sen ei tarvitsisi mennä niin. Keräsin viime keväänä vinkit kotitöiden jakamiseen. Nyt kannattaa käydä nappaamassa vinkit käyttöön. 

Uskalla pyytää apua ja jakaa vastuuta. Sinun ei tarvitse pärjätä, sinulla on oikeus nauttia! Kuva: Johanna Tossavainen
Uskalla pyytää apua ja jakaa vastuuta. Sinun ei tarvitse pärjätä, sinulla on oikeus nauttia! Kuva: Johanna Tossavainen

Jokainen lapsi ansaitsee hyvinvoivat vanhemmat, joten arvostetaan omaa jaksamista!

Vanhemmuus tuo arkeen paljon uusia asioita, joita on hyvä lähteä heti alusta alkaen jakamaan tasaisesti molempien vanhempien hartioille. Jos jakoa ei tee, tulee yhden ihmisen kapasiteetti ja jaksaminen melko nopeasti vastaan. Ei ole missään nimessä reilua, jos toinen vanhempi joutuu tahtomattaan ottamaan vastuun kaikesta – tai lähes kaikesta. On myös taito jakaa asioita ja luottaa siihen, että toinen vanhemmista osaa myös ihan yhtä hyvin hoitaa asioita ilman neuvoja tai korjauksia. Jos olet mielestäsi huonossa tilanteessa kotitöiden ja vauvan hoidon suhteen, kannattaa asia nostaa mahdollisimman pian pöydälle. Olisi todella tärkeää pitää omasta jaksamisesta huolta. Jokainen lapsi ansaitsee hyvinvoivat vanhemmat, joten arvostetaan meidän omaa jaksamista. 

Miten teillä arjen askareet jakautuvat?

Onko sinusta reilua, että työssäkäyvällä puolisolla on joitain vastuualueita lasten hoidossa, vaikka toinen onkin kotona?

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Onko hyväksyttävää katua vanhemmuutta?

En pärjää yksin! – Tarvitsen muiden tukea ja apua päivittäin

Ärsyttääkö sotku? – 4 vinkkiä välttää turhat kinastelut kotitöistä!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Itse oon kahden lapsen kanssa hoitovapaalla ja täytyy sanoa että miehen tullessa kotiin annan ihan mielelläni lastenhoitovastuun miehelleni ja itse hoidan siivouksen/pyykit /ruuanlaiton. Kun päivän enemmän tai vähemmän "taistelee" uhmaikäisen kanssa, kotityöt on ihan kun joogatunnilla olis 😂

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Kuulosta tutulta. :) Itsekin nautin kotona puuhastelusta. Se on jotenkin rentouttavaa, kun saa asioita tehtyä. Vauvan kanssa oleminen on pääosin nukuttamista ja syöttämistä, joten kun välillä saa edes hetken tehdä rauhassa kotitöitä, tekee sekin välillä hyvää. :) Mulle ainakin on tärkeintä se, että saa jakaa arjen asioita ja askareita puolison kanssa. 

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Usein pitkien pyhien ja loman jälkeen arkeen palaaminen teettää suurta työtä meillä monella. Etenkin jos lomalla on tullut laiminlyötyä tavallisia rutiineja niin ravinnon kuin liikunnankin suhteen. Usein lomalla on tullut nukuttua miten sattuu, ja valvottua pitkälle yöhön.

Miten ihmeessä sitä saisi otettua itseä niskasta kiinni ja palautettua rutiinit jälleen osaksi arkea?

Tämä sama kaava tapahtuu usein myös viikonloppujen kanssa, jos viikonloput eroavat suuresti normaalista arkirytmistä. Ja kun arki koittaa tuntuu pelkästään ajoissa herääminen ylivoimaiselta. Miten ihmeessä sitä jaksaisi ottaa itseä niskasta kiinni ja saisi vanhat rutiinit jälleen osaksi arkea? Minun omat kokemukset ja neuvot asiaan lähtevät ihan perusasioista.

Arki jälleen häämöttää! (postauksen kaikki kuvat on otettu raskausajan loppupuolella. Kuvaaja: Elisa Honkasalo)
Arki jälleen häämöttää! (postauksen kaikki kuvat on otettu raskausajan loppupuolella. Kuvaaja: Elisa Honkasalo)

Päätös

Tee päätös milloin olet valmis aloittamaan arjen jälleen säännöllisenä ottaen huomioon levon, liikunnan ja ravinnon. Kaikkea ei tarvitse laittaa kuntoon välittömästi, mutta päätä milloin teet mitäkin. Aloitatko esimerkiksi ensiksi kääntämään omaa sisäistä kelloasi jälleen oikeaan aikaan? Ja sen jälkeen lähdet suunnittelemaan ja toteuttamaan liikunnan osaksi arkea. Ja lopuksi vielä ruokailut kuntoon. Tai jos tuntuu paremmalta ja helpommalta aloittaa ruokavaliosta, niin aloita siitä. Askel askeleelta olet taas jälleen arjessasi kiinni. Viimeistään parin viikon päästä kaikki tuntuu jo hyvin luontevalta.

Anna itsellesi aikaa

Tärkeää on tiedostaa, että rutiineihin palaaminen ei tapahdu itsestään. Se vaatii useimmiten ponnisteluja. Kannattaa siis antaa itselle aikaa taas totutella rutiineihin. Jos liian nopeasti alat soimaamaan itseäsi arjen takkuisuudesta, teet vain itsellesi huonon mielen.

Arki ja rutiinit. Kuva: Elisa Honkasalo
Arki ja rutiinit. Kuva: Elisa Honkasalo

Kirjaa tekemättömät työt ylös

Pyhien ja loman jälkeen usein tuntuu siltä, että asiat on kasaantuneet ja asioiden tekemisen aloittaminen teettää suurta tuskaa. Laita tekemättömät asiat ylös paperille ja lähde tekemään asioita järjestyksessä – pikku hiljaa. Joka kerta kun olet yhden asian saanut tehtyä, vedä se yli listasta. Näin huomaat kuinka tekemättömien asioiden lista lyhenee ja stressi pienenee. On myös paljon helpompi tarttua yhteen asiaan kerrallaan ja tekemisen aloittaminen on helpompaa.

Nauti arjesta

Teetkö arjessa niitä asioita joista nautit? Tuntuuko arki houkuttelevalta vai pakkopullalta? Nyt on paras aika laittaa arki kuntoon ja muokata siitä nautittava.

Arki on ihan parasta, kun siitä osaa nauttia! Kuva: Elisa Honkasalo
Arki on ihan parasta, kun siitä osaa nauttia! Kuva: Elisa Honkasalo

Rentoudu iltaisin

Pyhien ja loman jälkeen nukkumaan meno meinaa usein venyä myöhään. Ota illasta aikaa itsellesi! Lue hyvää kirjaa, kuuntelee rauhallista musiikkia ja mene ajoissa sänkyyn. Siten saat jälleen unirytmin paremmin kuntoon. Kun saat hyvät ja palauttavat yöunet, tuntuu arkikin taas paljon valoisammalta.

Pian alkava syksy on todella kaunista aikaa ja siitä kannattaa nauttia kaikilla aisteilla. Nyt siis on loistava hetki pistää rutiinit kuntoon ennen syksyn alkua. 

Onko näistä vinkeistä joku sellainen, jota voisit itse lähteä kokeilemaan? Kommentoimalla ja kertomalla omat hyvät keinosi, jaat niitä myös muiden käyttöön.

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

6 vinkkkiä ajanhallintaan – Miten saan asioita tehdyksi väsyneenäkin?

Ärsyttääkö sotku? – 4 vinkkiä välttää turhat kinastelut kotitöistä!

Mitä synnytys kokonaisuudessaan maksoi? – hintalappu yllätti!

 

Kommentit (2)

Omilla ehdoilla
1/2 | 

Täysimetys tarkoittaa, että vauva on saanut vain rintamaitoa, eli suolisto ei ole altistunut millekään muulle. Eli jos vauva saa silloin tällöin korviketta, ei ole enää kyse täysimetyksestä. Mutta siis tärkeää se on erottaa lääketieteellisistä syistä. Eihän sillä muuten ole väliä, jos joskus antaa korviketta - tai kokonaan. Mä itse imetin 6kk täysin ja 1v6kk kokonaisuudessaan. Koen ylpeyttä siitä, koska se oli itselle tärkeää, en siksi että se tekisi minusta jotenkin paremman äidin. Mikäli imettäminen ja pumppaaminen stressaa sua, voi olla että kaikille on vaan helpompi käyttää korviketta myös 😊 Jos joku ei tunnu omalta ja sen tekeminen hirveen työläältä, niin ehkä on vaan parempi mennä helpomman kautta! Eikä siinä ole mitään hävettävää.

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Jees, olen kyllä samaa mieltä kanssasi. Neuvolassa keskustelin myös asiasta ja tämän jälkeen oma ajatus on vahvistunut. Tällä hetkellä imetän ja pumppaan sen minkä saan ja sillä yritetään pärjätä. Sitten kun alkaa tuntumaan mahdottomalta otamme korvikkeen satunnaiseen käyttöön avuksi. Pari kertaa kuukaudessa korvikkeen käyttö ei aiheuta onneksi rintamaidon heikentymistä. Täytyy vain yrittää löytää joku vauvan vatsalle sopiva. :) Kiitos kun kommentoit. Se toi rauhaa näihin omiin ajatuksiin. 

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kesälomat alkavat olemaan käsillä pikku hiljaa. Osalla loma on jo menossa, joten nyt on hyvä hetki muistuttaa siitä, mikä oikeasti lomalla on tärkeää. Suoritetaanko me sitä, vai osaammeko nauttia hetkistä? Mikä lomassa on tärkeintä? Mikä siitä yleensä jää eniten mieleen? 

Tehdessäni lasten kanssa töitä, kyselin usein lomalta paluun jälkeen mikä oli ollut lomassa kaikkein parasta. Oli todella silmiä avaavaa huomata, että jokaisen lapsen suusta tulivat hyvin yksinkertaiset asiat. Usein esille nousi vanhempien ja sisarusten kanssa yhdessä tekeminen. Tekeminen on voinut olla esimerkiksi sitä, että takapihalle on rakennettu teltta ja siellä on nukuttu yö. Paras kokemus on voinut olla myös esimerkiksi lättyjen paisto tai pyöräretki jäätelökioskille. Eli yksinkertaisuus on se millä lasten sydämet saadaan sykkimään innostusta.

Keskity lomalla siihen, että sinulla on hyvä olla! Kuva: Elisa Honkasalo
Keskity lomalla siihen, että sinulla on hyvä olla! Kuva: Elisa Honkasalo

Lapset muistavat tilanteet, kun vanhemmilla on hyvä olla ja oleminen on rentoa yhdessä oloa. Lapset eivät tarvitse onnellisuuteen ja onnistuneeseen lomaan kalliita reissuja tai lippuja huvipuistoihin. Lapset tarvitsevat hyvinvoivan ja iloisen vanhemman. Ovatko nämä kalliit lomamatkat ja huvipuistot siis todellisuudessa vanhempia varten? Tarvitsemmeko me aikuiset jotain erikoisempaa? Lapsille ainakin mieleen jää usein ne pienet ja hyvällä fiiliksellä tehdyt asiat. 

Keräsin tähän kolme tärkeintä pointtia onnistuneen loman viettoon omien kokemusteni pohjalta.

1. Älä suunnittele lomalle aikataulua.

Usein meillä on tapana suunnitella lomalle aikataulu, jotta ehtii tehdä ja nähdä kaiken. Liika suunnittelu voi tuoda liikaa painetta lomalle. Mitä jos asiat eivät menekään suunnitelmien mukaan? Onko silloin kireä tunnelma? Silloin kun kyse on perheen yhteisestä lomasta, on tärkeää myös puhua auki mitä kukakin lomalta odottaa. Näin vältytään väärinkäsityksiltä ja riidoilta, sekä pystytään ymmärtämään toinen toistemme toimintaa paremmin. Liiallinen suunnittelu voi tuoda toiselle lomaan turhaa stressiä. Toiselle se voi olla helpotus, jos ei millään pysty vain olemaan. Onko sillä loppujen lopuksi väliä, mitä sitä näkee ja kokee lomalla. Eikös pääasia olisi, että on nauttinut lomasta ja fiilis on ollut mahtava? Mitä se kenenkin kohdalla tarkoittaa, on hyvä jokaisen pohtia yhdessä perheen kanssa. 

Lomaa suunniteltaessa, muista nostaa jalat pöydälle ja rentoutua! Kuva: Elisa Honkasalo
Lomaa suunniteltaessa, muista nostaa jalat pöydälle ja rentoutua! Kuva: Elisa Honkasalo

2. Tee just sitä mitä haluat. Lepää – älä ota stressiä.

Jos olet lähtenyt lomamatkalle, kuinka moni uskaltaa jättää käymättä jossain kuuluisassa nähtävyydessä, jos vaan yksinkertaisesti ei huvita kierrellä nähtävyyksiä? Onko loma onnistunut, jos on vaan nukkunut, levännyt ja ollut tekemättä mitään? On rohkeaa tehdä lomasta oman näköisensä. Aina ei tarvitse nähdä kaikkea, jos ei vaan huvita. Loman tarkoitus on rentouttaa, ei väsyttää tai kerätä lisää stressiä. Mikä siis tuo sinulle stressiä? Mikä rentouttaa sinut parhaiten? Nämä asiat kun ovat selvillä, tiedät miten loma kannattaa viettää – toki oma perhe huomioonottaen. 

3. Syö terveellisesti ja liiku.

Lomalla usein otetaan lisäkiloja, koska syödään paljon epäterveellistä ruokaa ja liikutaan vähän. Loman jälkeen on usein ähky ja loman jälkeen aloitetaan taas kuntokuuri. Sama on tehty juuri ennen lomaa ja taas sama jatkuu loman jälkeen. Onko siinä mitään järkeä? Jos haluat nauttia lomasta, syö terveellisesti ja liiku lomallakin. Lomaan toki kuuluu myös herkuttelu. Mutta voit paremmin kun herkuttelu ei mene yli niin, että se tekee huonon ja "tukkoisen" olon.

Mikä tuo sinulle ja perheellesi hyvän mielen? Tee sitä lomalla. Kuva: Elisa Honkasalo
Mikä tuo sinulle ja perheellesi hyvän mielen? Tee sitä lomalla. Kuva: Elisa Honkasalo

Meillä tämä kesäkuu taitaa pääosin mennä odotellessa pojan syntymää. Ja syntymän jälkeenkin elämä on hyvin epävarmaa, joten mitään suurempia suunnitelmia emme tänä kesänä voi tehdä. Toisaalta tämä on ihanaa. Nyt voi vain olla tekemättä yhtään mitään. 

Mitä suunnitelmia sinulla on lomaa varten? Millaisen loman sinä haluat viettää?

by Susanna (rv 39)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Ajanhallintavinkki: kotisiivous kannattaa ulkoistaa – tuet samalla omaa hyvinvointiasi!

Matkustaminen edistää hyvinvointia – mitä raskaana kannattaa ottaa huomioon?

Mikä on riittävän hyvää vanhemmuutta? – jo raskausaikana

Tule sinäkin mukaan #sometonjuhannus haasteeseen, ja vietetään tämä juhannus perheen kanssa olemalla läsnä ja hetkestä nauttien!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Koti Puhtaaksi Oy kanssa.

Usealla meistä on erilaisia rutiineja oman kodin siisteyden suhteen. Ootko koskaan miettinyt, ovatko nämä rutiinit sinun hyvinvointiasi tukevia vai kuormittavia? On viisasta delegoida oman arjen tehtäviä myös ulkopuolisille. Tänä keväänä minä päädyin ulkoistamaan kevätsiivouksen ammattilaisille – ja se todellakin kannatti. 

Olen paljon pohtinut omia tapoja ajanhallintaan liittyen. Me saatamme kantaa jopa lapsuudesta asti joitakin arkea kuormittavia tapoja ja rutiineja mukanamme, vaikka emme enää oikeastaan tiedä miksi teemme asioita niinkuin teemme. Olen itse hyvä esimerkki. Minä pitkään vaihdoin lakanoita kerran viikossa, koska koin sen olevan oikea tapa toimia. Niinhän tekevät ihmiset, jotka huolehtivat omasta kodistaan? Olin myös oppinut, että lattiat tulee pestä viikoittain. En tiedä ihan tarkalleen mistä lakanoiden vaihtaminen oli opittu, mutta lattioiden peseminen oli selkeästi perittyä omalta äidiltäni. Hän teki sitä silloin kun olin pieni lapsi. 

Saatamme kantaa lapsuudesta asti turhia ja arkea kuormittavia tapoja.

Päädyin lopulta karsimaan minua turhaan kuormittavat asiat pois arjestani. Todellisuudessa sillä ei ollut mitään merkitystä vaihdanko lakanat kerran viikossa vai kaksi kertaa kuussa. Paitsi, että olen ollut onnellisempi ja iloisempi sen jälkeen, kun siirryin vaihtamaan lakanat sitten kun ne näyttävät olevan pesun tarpeessa. Jotkut pinttyneet tavat saivat minut huonolle tuulelle. Miksi siis ehdoin tahdoin halusin pilata päiväni? Onko siis pakko olla siivouspäivä, vai voisiko kenties siivota silloin kun sille näkee tarvetta? 

Kotisiivouksen ulkoistaminen antaa meille lisää omaa aikaa! Kuva: Elisa Honkasalo
Kotisiivouksen ulkoistaminen antaa meille lisää omaa aikaa! Kuva: Elisa Honkasalo

Kotisiivouksen ulkoistaminen 

Avun pyytäminen ja asioiden ulkoistaminen on ainakin osalle meistä välillä todella vaikeaa. Pidänkö itseäni jotenkin liian hienona ihmisenä, jos palkkaan siistijän kotiini? Olenko laiska, jos en itse tee kevätsiivousta? Kyllähän sitä ennenkin siivoukset on tehty itse – miten minä en nyt pystyisi tätä tekemään? Kysehän ei ole siitä, ettenkö minä voisi. Pointti on siinä, mihin oman aikana haluan käyttää. Olisiko minulle parempi käyttää aika jotenkin muuten, ja samalla tarjota myös töitä suomalaisille yrityksille?

Tärkein kysymys itselle on, mihin haluan oman aikani käyttää?

Puhdas koti vaikuttaa positiivisesti meidän hyvinvointiin.
Puhdas koti vaikuttaa positiivisesti meidän hyvinvointiin.

Minulle ei ole koskaan tuottanut ongelmaa ostaa palvelua ulkopuolelta. Viime vuoden keväänä, kun minulla oli erittäin rankkaa töissä, meillä kävi siistijät kaksi kertaa kuussa. Se oli silloin erittäin tärkeää minun hyvinvoinnin kannalta, koska siisteys on aina ollut minulle tärkeää. Tätä ajatusmaailmaa haluan viedä eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Me käytämme rahaa paljon turhempiinkin asioihin. Miksi emme siis auttaisi itseämme myös kotitaloustöissä? Lisäksi kotisiivouksen voi laittaa kotitalousvähennyksiin ja voit saada jopa puolet takaisin. 

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, ja samalla tarjoat töitä suomalaisille yrityksille.

Tänä keväänä kevätsiivouksen meillä tekivät siis Koti Puhtaaksi Oy:n ammattilaiset. Oli mukavaa saada apua. Raskausvatsan kanssa ikkunoiden pesu ei olisi ollut edes kovin järkevää. Ja nyt näin jälkeenpäin en voisi olla tyytyväisempi. Työn jälki on erittäin hyvää, ja meillä työskentelevät siistijät olivat hyvin kohteliaita ja avuliaita. Tilasin kahdeksan tunnin siivouksen, jonka aikana sain muun muassa ikkunoiden ja parvekelasien pesun, lattioiden imuroinnin ja pesun, mattojen, uunin sekä keittiön kaikkien pintojen pesun. Ihanaa, kun ammattilaisilla on kunnon aineet mukana. Sellainenkin lika saa kyytiä, jota itse olen pitkään hinkannut tuloksetta. Tällaisia kohtia olivat esimerkiksi saunan lasinen ovi ja keittiön lamppu, johon oli tarttunut pölyä ja rasvaa. 

Parvekkeen lasit ennen pesua. APUA!
Parvekkeen lasit ennen pesua. APUA!

Ihanan kirkasta ja raikasta!
Ihanan kirkasta ja raikasta!


Uuni kiiltää siivouksen jälkeen
Uuni ennen siivousta
 


Miksi Koti Puhtaaksi Oy?

Minulle on tärkeää, että ammattilaiset ovat motivoituneita ja kokevat oman työnsä tärkeäksi. Haluan myös, että siistijät kokevat ylpeyttä omasta ammattitaidostaan. Jokaisen työ on erittäin tärkeää. Siivousala on minun mielestä liian aliarvostettu ala. Mieti kuinka arvokasta ja luotettavaa työtä he tekevät! He ovat suuressa roolissa monien perheiden hyvinvointia ja onnellisuutta. Todella iso kunnioitus heitä kohtaan. Mielestäni on hienoa tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, joka on jo pitkään tehnyt työtä alan huonohkoa mainetta vastaan. Tämä yritys haluaa nostaa alan arvostusta ja on siinä jo onnistunutkin. Yritys on saanut vaikka minkälaisia tunnustuksia. Nyt viimeisimpänä yritys sai tunnustusta olemalla Suomen paras työpaikka. Haluan olla tukemassa yritystä, joka ottaa työntekijät huomioon. Koti Puhtaaksi Oy on juuri sellainen yritys.

Koko koti kiiltää. Kiitos Koti Puhtaaksi ja siistijät!
Koko koti kiiltää. Kiitos Koti Puhtaaksi ja siistijät!

Haluaisitko sinäkin siistijän kotiisi? Nyt voit voittaa vuodeksi ilmaiset kotisiivoukset. Osallistu arvontaan tästä. Palkinnon arvo on noin 2910€.

On ihanaa saada nauttia nyt puhtaasta kodista.

Tämä oli aivan täydellinen viimeinen silaus tähän kevääseen ja kesän alkuun!

by Susanna (rv 38)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

 

Lue myös: 

Ärsyttääkö sotku? – 4 vinkkiä välttää turhat kinastelut kotitöistä!

6 vinkkiä ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen – Miten saan asioita tehdyksi väsyneenäkin?

5 vinkkiä, joiden avulla olen valmistellut kehoani synnytykseen

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Blogiarkisto

2019

Instagram