Kirjoitukset avainsanalla ajanhallinta

Usein pitkien pyhien ja loman jälkeen arkeen palaaminen teettää suurta työtä meillä monella. Etenkin jos lomalla on tullut laiminlyötyä tavallisia rutiineja niin ravinnon kuin liikunnankin suhteen. Usein lomalla on tullut nukuttua miten sattuu, ja valvottua pitkälle yöhön.

Miten ihmeessä sitä saisi otettua itseä niskasta kiinni ja palautettua rutiinit jälleen osaksi arkea?

Tämä sama kaava tapahtuu usein myös viikonloppujen kanssa, jos viikonloput eroavat suuresti normaalista arkirytmistä. Ja kun arki koittaa tuntuu pelkästään ajoissa herääminen ylivoimaiselta. Miten ihmeessä sitä jaksaisi ottaa itseä niskasta kiinni ja saisi vanhat rutiinit jälleen osaksi arkea? Minun omat kokemukset ja neuvot asiaan lähtevät ihan perusasioista.

Arki jälleen häämöttää! (postauksen kaikki kuvat on otettu raskausajan loppupuolella. Kuvaaja: Elisa Honkasalo)
Arki jälleen häämöttää! (postauksen kaikki kuvat on otettu raskausajan loppupuolella. Kuvaaja: Elisa Honkasalo)

Päätös

Tee päätös milloin olet valmis aloittamaan arjen jälleen säännöllisenä ottaen huomioon levon, liikunnan ja ravinnon. Kaikkea ei tarvitse laittaa kuntoon välittömästi, mutta päätä milloin teet mitäkin. Aloitatko esimerkiksi ensiksi kääntämään omaa sisäistä kelloasi jälleen oikeaan aikaan? Ja sen jälkeen lähdet suunnittelemaan ja toteuttamaan liikunnan osaksi arkea. Ja lopuksi vielä ruokailut kuntoon. Tai jos tuntuu paremmalta ja helpommalta aloittaa ruokavaliosta, niin aloita siitä. Askel askeleelta olet taas jälleen arjessasi kiinni. Viimeistään parin viikon päästä kaikki tuntuu jo hyvin luontevalta.

Anna itsellesi aikaa

Tärkeää on tiedostaa, että rutiineihin palaaminen ei tapahdu itsestään. Se vaatii useimmiten ponnisteluja. Kannattaa siis antaa itselle aikaa taas totutella rutiineihin. Jos liian nopeasti alat soimaamaan itseäsi arjen takkuisuudesta, teet vain itsellesi huonon mielen.

Arki ja rutiinit. Kuva: Elisa Honkasalo
Arki ja rutiinit. Kuva: Elisa Honkasalo

Kirjaa tekemättömät työt ylös

Pyhien ja loman jälkeen usein tuntuu siltä, että asiat on kasaantuneet ja asioiden tekemisen aloittaminen teettää suurta tuskaa. Laita tekemättömät asiat ylös paperille ja lähde tekemään asioita järjestyksessä – pikku hiljaa. Joka kerta kun olet yhden asian saanut tehtyä, vedä se yli listasta. Näin huomaat kuinka tekemättömien asioiden lista lyhenee ja stressi pienenee. On myös paljon helpompi tarttua yhteen asiaan kerrallaan ja tekemisen aloittaminen on helpompaa.

Nauti arjesta

Teetkö arjessa niitä asioita joista nautit? Tuntuuko arki houkuttelevalta vai pakkopullalta? Nyt on paras aika laittaa arki kuntoon ja muokata siitä nautittava.

Arki on ihan parasta, kun siitä osaa nauttia! Kuva: Elisa Honkasalo
Arki on ihan parasta, kun siitä osaa nauttia! Kuva: Elisa Honkasalo

Rentoudu iltaisin

Pyhien ja loman jälkeen nukkumaan meno meinaa usein venyä myöhään. Ota illasta aikaa itsellesi! Lue hyvää kirjaa, kuuntelee rauhallista musiikkia ja mene ajoissa sänkyyn. Siten saat jälleen unirytmin paremmin kuntoon. Kun saat hyvät ja palauttavat yöunet, tuntuu arkikin taas paljon valoisammalta.

Pian alkava syksy on todella kaunista aikaa ja siitä kannattaa nauttia kaikilla aisteilla. Nyt siis on loistava hetki pistää rutiinit kuntoon ennen syksyn alkua. 

Onko näistä vinkeistä joku sellainen, jota voisit itse lähteä kokeilemaan? Kommentoimalla ja kertomalla omat hyvät keinosi, jaat niitä myös muiden käyttöön.

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

6 vinkkkiä ajanhallintaan – Miten saan asioita tehdyksi väsyneenäkin?

Ärsyttääkö sotku? – 4 vinkkiä välttää turhat kinastelut kotitöistä!

Mitä synnytys kokonaisuudessaan maksoi? – hintalappu yllätti!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesälomat alkavat olemaan käsillä pikku hiljaa. Osalla loma on jo menossa, joten nyt on hyvä hetki muistuttaa siitä, mikä oikeasti lomalla on tärkeää. Suoritetaanko me sitä, vai osaammeko nauttia hetkistä? Mikä lomassa on tärkeintä? Mikä siitä yleensä jää eniten mieleen? 

Tehdessäni lasten kanssa töitä, kyselin usein lomalta paluun jälkeen mikä oli ollut lomassa kaikkein parasta. Oli todella silmiä avaavaa huomata, että jokaisen lapsen suusta tulivat hyvin yksinkertaiset asiat. Usein esille nousi vanhempien ja sisarusten kanssa yhdessä tekeminen. Tekeminen on voinut olla esimerkiksi sitä, että takapihalle on rakennettu teltta ja siellä on nukuttu yö. Paras kokemus on voinut olla myös esimerkiksi lättyjen paisto tai pyöräretki jäätelökioskille. Eli yksinkertaisuus on se millä lasten sydämet saadaan sykkimään innostusta.

Keskity lomalla siihen, että sinulla on hyvä olla! Kuva: Elisa Honkasalo
Keskity lomalla siihen, että sinulla on hyvä olla! Kuva: Elisa Honkasalo

Lapset muistavat tilanteet, kun vanhemmilla on hyvä olla ja oleminen on rentoa yhdessä oloa. Lapset eivät tarvitse onnellisuuteen ja onnistuneeseen lomaan kalliita reissuja tai lippuja huvipuistoihin. Lapset tarvitsevat hyvinvoivan ja iloisen vanhemman. Ovatko nämä kalliit lomamatkat ja huvipuistot siis todellisuudessa vanhempia varten? Tarvitsemmeko me aikuiset jotain erikoisempaa? Lapsille ainakin mieleen jää usein ne pienet ja hyvällä fiiliksellä tehdyt asiat. 

Keräsin tähän kolme tärkeintä pointtia onnistuneen loman viettoon omien kokemusteni pohjalta.

1. Älä suunnittele lomalle aikataulua.

Usein meillä on tapana suunnitella lomalle aikataulu, jotta ehtii tehdä ja nähdä kaiken. Liika suunnittelu voi tuoda liikaa painetta lomalle. Mitä jos asiat eivät menekään suunnitelmien mukaan? Onko silloin kireä tunnelma? Silloin kun kyse on perheen yhteisestä lomasta, on tärkeää myös puhua auki mitä kukakin lomalta odottaa. Näin vältytään väärinkäsityksiltä ja riidoilta, sekä pystytään ymmärtämään toinen toistemme toimintaa paremmin. Liiallinen suunnittelu voi tuoda toiselle lomaan turhaa stressiä. Toiselle se voi olla helpotus, jos ei millään pysty vain olemaan. Onko sillä loppujen lopuksi väliä, mitä sitä näkee ja kokee lomalla. Eikös pääasia olisi, että on nauttinut lomasta ja fiilis on ollut mahtava? Mitä se kenenkin kohdalla tarkoittaa, on hyvä jokaisen pohtia yhdessä perheen kanssa. 

Lomaa suunniteltaessa, muista nostaa jalat pöydälle ja rentoutua! Kuva: Elisa Honkasalo
Lomaa suunniteltaessa, muista nostaa jalat pöydälle ja rentoutua! Kuva: Elisa Honkasalo

2. Tee just sitä mitä haluat. Lepää – älä ota stressiä.

Jos olet lähtenyt lomamatkalle, kuinka moni uskaltaa jättää käymättä jossain kuuluisassa nähtävyydessä, jos vaan yksinkertaisesti ei huvita kierrellä nähtävyyksiä? Onko loma onnistunut, jos on vaan nukkunut, levännyt ja ollut tekemättä mitään? On rohkeaa tehdä lomasta oman näköisensä. Aina ei tarvitse nähdä kaikkea, jos ei vaan huvita. Loman tarkoitus on rentouttaa, ei väsyttää tai kerätä lisää stressiä. Mikä siis tuo sinulle stressiä? Mikä rentouttaa sinut parhaiten? Nämä asiat kun ovat selvillä, tiedät miten loma kannattaa viettää – toki oma perhe huomioonottaen. 

3. Syö terveellisesti ja liiku.

Lomalla usein otetaan lisäkiloja, koska syödään paljon epäterveellistä ruokaa ja liikutaan vähän. Loman jälkeen on usein ähky ja loman jälkeen aloitetaan taas kuntokuuri. Sama on tehty juuri ennen lomaa ja taas sama jatkuu loman jälkeen. Onko siinä mitään järkeä? Jos haluat nauttia lomasta, syö terveellisesti ja liiku lomallakin. Lomaan toki kuuluu myös herkuttelu. Mutta voit paremmin kun herkuttelu ei mene yli niin, että se tekee huonon ja "tukkoisen" olon.

Mikä tuo sinulle ja perheellesi hyvän mielen? Tee sitä lomalla. Kuva: Elisa Honkasalo
Mikä tuo sinulle ja perheellesi hyvän mielen? Tee sitä lomalla. Kuva: Elisa Honkasalo

Meillä tämä kesäkuu taitaa pääosin mennä odotellessa pojan syntymää. Ja syntymän jälkeenkin elämä on hyvin epävarmaa, joten mitään suurempia suunnitelmia emme tänä kesänä voi tehdä. Toisaalta tämä on ihanaa. Nyt voi vain olla tekemättä yhtään mitään. 

Mitä suunnitelmia sinulla on lomaa varten? Millaisen loman sinä haluat viettää?

by Susanna (rv 39)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Ajanhallintavinkki: kotisiivous kannattaa ulkoistaa – tuet samalla omaa hyvinvointiasi!

Matkustaminen edistää hyvinvointia – mitä raskaana kannattaa ottaa huomioon?

Mikä on riittävän hyvää vanhemmuutta? – jo raskausaikana

Tule sinäkin mukaan #sometonjuhannus haasteeseen, ja vietetään tämä juhannus perheen kanssa olemalla läsnä ja hetkestä nauttien!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Koti Puhtaaksi Oy kanssa.

Usealla meistä on erilaisia rutiineja oman kodin siisteyden suhteen. Ootko koskaan miettinyt, ovatko nämä rutiinit sinun hyvinvointiasi tukevia vai kuormittavia? On viisasta delegoida oman arjen tehtäviä myös ulkopuolisille. Tänä keväänä minä päädyin ulkoistamaan kevätsiivouksen ammattilaisille – ja se todellakin kannatti. 

Olen paljon pohtinut omia tapoja ajanhallintaan liittyen. Me saatamme kantaa jopa lapsuudesta asti joitakin arkea kuormittavia tapoja ja rutiineja mukanamme, vaikka emme enää oikeastaan tiedä miksi teemme asioita niinkuin teemme. Olen itse hyvä esimerkki. Minä pitkään vaihdoin lakanoita kerran viikossa, koska koin sen olevan oikea tapa toimia. Niinhän tekevät ihmiset, jotka huolehtivat omasta kodistaan? Olin myös oppinut, että lattiat tulee pestä viikoittain. En tiedä ihan tarkalleen mistä lakanoiden vaihtaminen oli opittu, mutta lattioiden peseminen oli selkeästi perittyä omalta äidiltäni. Hän teki sitä silloin kun olin pieni lapsi. 

Saatamme kantaa lapsuudesta asti turhia ja arkea kuormittavia tapoja.

Päädyin lopulta karsimaan minua turhaan kuormittavat asiat pois arjestani. Todellisuudessa sillä ei ollut mitään merkitystä vaihdanko lakanat kerran viikossa vai kaksi kertaa kuussa. Paitsi, että olen ollut onnellisempi ja iloisempi sen jälkeen, kun siirryin vaihtamaan lakanat sitten kun ne näyttävät olevan pesun tarpeessa. Jotkut pinttyneet tavat saivat minut huonolle tuulelle. Miksi siis ehdoin tahdoin halusin pilata päiväni? Onko siis pakko olla siivouspäivä, vai voisiko kenties siivota silloin kun sille näkee tarvetta? 

Kotisiivouksen ulkoistaminen antaa meille lisää omaa aikaa! Kuva: Elisa Honkasalo
Kotisiivouksen ulkoistaminen antaa meille lisää omaa aikaa! Kuva: Elisa Honkasalo

Kotisiivouksen ulkoistaminen 

Avun pyytäminen ja asioiden ulkoistaminen on ainakin osalle meistä välillä todella vaikeaa. Pidänkö itseäni jotenkin liian hienona ihmisenä, jos palkkaan siistijän kotiini? Olenko laiska, jos en itse tee kevätsiivousta? Kyllähän sitä ennenkin siivoukset on tehty itse – miten minä en nyt pystyisi tätä tekemään? Kysehän ei ole siitä, ettenkö minä voisi. Pointti on siinä, mihin oman aikana haluan käyttää. Olisiko minulle parempi käyttää aika jotenkin muuten, ja samalla tarjota myös töitä suomalaisille yrityksille?

Tärkein kysymys itselle on, mihin haluan oman aikani käyttää?

Puhdas koti vaikuttaa positiivisesti meidän hyvinvointiin.
Puhdas koti vaikuttaa positiivisesti meidän hyvinvointiin.

Minulle ei ole koskaan tuottanut ongelmaa ostaa palvelua ulkopuolelta. Viime vuoden keväänä, kun minulla oli erittäin rankkaa töissä, meillä kävi siistijät kaksi kertaa kuussa. Se oli silloin erittäin tärkeää minun hyvinvoinnin kannalta, koska siisteys on aina ollut minulle tärkeää. Tätä ajatusmaailmaa haluan viedä eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Me käytämme rahaa paljon turhempiinkin asioihin. Miksi emme siis auttaisi itseämme myös kotitaloustöissä? Lisäksi kotisiivouksen voi laittaa kotitalousvähennyksiin ja voit saada jopa puolet takaisin. 

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, ja samalla tarjoat töitä suomalaisille yrityksille.

Tänä keväänä kevätsiivouksen meillä tekivät siis Koti Puhtaaksi Oy:n ammattilaiset. Oli mukavaa saada apua. Raskausvatsan kanssa ikkunoiden pesu ei olisi ollut edes kovin järkevää. Ja nyt näin jälkeenpäin en voisi olla tyytyväisempi. Työn jälki on erittäin hyvää, ja meillä työskentelevät siistijät olivat hyvin kohteliaita ja avuliaita. Tilasin kahdeksan tunnin siivouksen, jonka aikana sain muun muassa ikkunoiden ja parvekelasien pesun, lattioiden imuroinnin ja pesun, mattojen, uunin sekä keittiön kaikkien pintojen pesun. Ihanaa, kun ammattilaisilla on kunnon aineet mukana. Sellainenkin lika saa kyytiä, jota itse olen pitkään hinkannut tuloksetta. Tällaisia kohtia olivat esimerkiksi saunan lasinen ovi ja keittiön lamppu, johon oli tarttunut pölyä ja rasvaa. 

Parvekkeen lasit ennen pesua. APUA!
Parvekkeen lasit ennen pesua. APUA!

Ihanan kirkasta ja raikasta!
Ihanan kirkasta ja raikasta!


Uuni kiiltää siivouksen jälkeen
Uuni ennen siivousta
 


Miksi Koti Puhtaaksi Oy?

Minulle on tärkeää, että ammattilaiset ovat motivoituneita ja kokevat oman työnsä tärkeäksi. Haluan myös, että siistijät kokevat ylpeyttä omasta ammattitaidostaan. Jokaisen työ on erittäin tärkeää. Siivousala on minun mielestä liian aliarvostettu ala. Mieti kuinka arvokasta ja luotettavaa työtä he tekevät! He ovat suuressa roolissa monien perheiden hyvinvointia ja onnellisuutta. Todella iso kunnioitus heitä kohtaan. Mielestäni on hienoa tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, joka on jo pitkään tehnyt työtä alan huonohkoa mainetta vastaan. Tämä yritys haluaa nostaa alan arvostusta ja on siinä jo onnistunutkin. Yritys on saanut vaikka minkälaisia tunnustuksia. Nyt viimeisimpänä yritys sai tunnustusta olemalla Suomen paras työpaikka. Haluan olla tukemassa yritystä, joka ottaa työntekijät huomioon. Koti Puhtaaksi Oy on juuri sellainen yritys.

Koko koti kiiltää. Kiitos Koti Puhtaaksi ja siistijät!
Koko koti kiiltää. Kiitos Koti Puhtaaksi ja siistijät!

Haluaisitko sinäkin siistijän kotiisi? Nyt voit voittaa vuodeksi ilmaiset kotisiivoukset. Osallistu arvontaan tästä. Palkinnon arvo on noin 2910€.

On ihanaa saada nauttia nyt puhtaasta kodista.

Tämä oli aivan täydellinen viimeinen silaus tähän kevääseen ja kesän alkuun!

by Susanna (rv 38)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

 

Lue myös: 

Ärsyttääkö sotku? – 4 vinkkiä välttää turhat kinastelut kotitöistä!

6 vinkkiä ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen – Miten saan asioita tehdyksi väsyneenäkin?

5 vinkkiä, joiden avulla olen valmistellut kehoani synnytykseen

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Onko sinulla koskaan sellaisia päiviä, ettet meinaa saada oikein mitään aikaiseksi? Olisi paljon tehtävää – tai ainakin siltä tuntuu – mutta et osaa tarttua juuri mihinkään. Tuollaisessa mielentilassa jo pelkkä aloittaminen tuntuu mahdottomalta, ja olo on jatkuvasti hyvin stressaantunut. Silloin tarvitaan itsensä johtamisen ja ajanhallinnan taitoja avuksi. 

Työelämätaidoista tärkeimmät ovat tänä päivänä itsensä johtaminen ja ajanhallinnan taidot. Emme voi kiistää, etteikö maailma olisi muuttunut. Tänä päivänä aivojamme kuormittavat monet ärsykkeet, jotka häiritsevät jatkuvasti keskittymistämme. Olemme 24/7 saatavilla erilaisten kanavien ja sovellusten kautta. Samanaikaisesti meiltä vaaditaan terävää päätöksen tekoa ja organisointikykyä. Lisäksi useammat meistä tekevät itsenäistä työtä, joka tarkoittaa siis sitä, ettei ole olemassa tarkkoja ohjeita tai käytäntöjä asioiden hoitamiselle. Työtä tekevän on itse ratkaistava ongelmat, osattava priorisoida ja deletoida turhia asioita.  

Aivomme ovat usein ylikuormitustilassa – tarvitsemme työkaluja palautumista varten.

Työelämätaidoista tärkeimmät ovat itsensä johtaminen ja ajanhallinta. Kuva: Elisa Honkasalo
Työelämätaidoista tärkeimmät ovat itsensä johtaminen ja ajanhallinta. Kuva: Elisa Honkasalo

Yhä useammassa työssä työn tekeminen on ainakin osittain yksilön omalla vastuulla. Kukaan ei enää vahdi miten sinä asiat teet, kunhan teet ne tehokkaasti ja tuottavasti. Välillä olisi helpompaa noudattaa jonkun muun antamia ohjeita. Tosin ei yhtä motivoivaa, mutta onhan se huomattavasti helpompaa ja kuormittaa aivojakin vähemmän. Ja eikä tässä vielä kaikki. Näitä samoja taitoja tarvitaan myös muuallakin kuin vain työelämässä. Ajanhallinta ja itsensä johtaminen ovat avain asemassa myös kotona ja vapaa-ajalla. Emme pääse näitä taitoja karkuun – edes kotona.

Itsensä johtaminen ja ajanhallinta ovat tärkeitä taitoja myös vapaa-ajalla!

Luitko jo muuten tutkimuksesta, josta selvisi, että stressi aiheuttaa erityisesti naisen aivoissa kutistumista ja heikentää muistia? Joten sitä paremmalla syyllä, näihin itsensä johtamisen ja ajanhallinnan teemoihin kannattaa yhä enemmän alkaa kiinnittämään huomiota. Ja onneksemme näitä taitoja voi todellakin oppia. 

Stressi aiheuttaa naisille aivojen pienenemistä ja muistivaikeuksia. Kuva: Elisa Honkasalo
Stressi aiheuttaa naisille aivojen pienenemistä ja muistivaikeuksia. Kuva: Elisa Honkasalo

Onneksi itsensä johtamisen ja ajanhallinnan taitoja voi oppia. Kuva: Elisa Honkasalo
Onneksi itsensä johtamisen ja ajanhallinnan taitoja voi oppia. Kuva: Elisa Honkasalo

Mitä pidemmälle tämä raskaus on edennyt, sitä vaikeampi minun on ollut tarttua työtehtäviin. Olen uupumuksen jälkeen tehnyt pääosin töitä kotoa käsin, ja viimeisten viikkojen aikana on alkanut tuntua siltä, etten saa juuri mitään aikaiseksi. Ajatukset ovat täysin muualla. Enkä oikein edes osaa sanoa mitä ajattelen. Pää lyö tyhjää. 

Mitä pidemmälle raskaus etenee, sitä vaikeampi on keskittyä asioihin ja tarttua työtehtäviin.

Uskon, että tämä on jonkinlaista raskausajan loppuväsymystä. Olen kuitenkin onneksi saanut asioita tehtyä ja olen huomannut, että omalla kohdallani auttavat tietyt tavat. Joten päätin kerätä nyt ylös vinkkejä, jotka ovat auttaneet minua tarttumaan tehtäviin. Näistähän voisi olla hyötyä myös sinullekin. 

  1. Tee yksinkertaisia to do -listoja. Aivojen hyvinvoinnille on tärkeää, että asiat eivät olisi sinun muistin varassa, vaan ne olisi ylhäällä jossain. Silloin vapautuu aivoista tilaa tärkeille päätöksille ja luovuudelle. Merkkaa to do -listaan vain tärkeimmät asiat.  Minä käytän sähköisiä to do -listoja. Ne pysyy paremmin järjestyksessä ja kännykkään voi laittaa myös muistutuksia tehtävistä. 
  2. Jaa isoimmat kokonaisuudet osiin. Jos jokin tehtävä tuntuu liian isolta palalta haukata, älä haukkaa sitä kerralla. Pienin askelin lopulta tulee isotkin asiat tehtyä. Mikä isossa kokonaisuudessa on ensimmäinen askel? Tee ensiksi se, ja merkkaa to do -listaan seuraava vaihe myöhemmälle. Näin asiat tulee hoidettua, eikä isot kokonaisuudetkaan tunnu liian raskailta. 
  3. Priorisoi tehtäviä asioita. Mitkä asiat tulisi hoitaa heti? Mitkä vasta ensi viikolla? Älä kuormita aivojasi tulevista asioista. Niitä ei kannata miettiä, sillä ne eivät kuulu juuri tähän hetkeen. 
  4. Jos tehtävän tekemiseen menee alle 2 minuuttia, tee se heti. Jokainen mieleen juolahtanut tekemätön asia vie keskittymiskyvystäsi aina keskimäärin 3 minuuttia. Älä siis turhaan tuhlaa aikaasi pieniin asioihin, vaan hoida ne heti pois alta. Aivosi kiittävät sinua.  
  5. Delegoi asioita, jotka joku muu voisi tehdä puolestasi. Olisiko esimerkiksi kevätsiivous tänä keväänä hyvä ulkoistaa? Voisiko joku muu hoitaa kauppareissun? Töissä taas pohdi, olisiko joku muu parempi hoitamaan asian x, joka on jostain syystä päätynyt sinun to do -listallesi? 
  6. Deletoi eli poista asioita jotka eivät ole olennaisia tai tärkeitä. Kaikkea ei tarvitse tehdä. Välillä on hyvä opetella sanomaan ei. Kyseessä on sinun aikasi. Sinun tulee tehdä rajat ja arvostaa itseäsi sekä aikaasi. 

Priorisoi. Organisoi. Delegoi. Deletoi. Kuva: Elisa Honkasalo
Priorisoi. Organisoi. Delegoi. Deletoi. Kuva: Elisa Honkasalo

Nämä kuusi vinkkiä kannattaa ehdottomasti ottaa omaan arkeen mukaan. Tulet huomaamaan eron omassa mielessäsi ja alat voimaan paremmin. Samalla huomaat, että aikaa jää enemmän myös spontaaneille huvituksille. Suosittelen!

by Susanna (rv 32)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös:

Unelmakummia etsimässä – Millaisen kummin toivoisin lapselleni?

Päätös vanhempainpäivärahasta – Kuka tällaisella rahalla pärjää?

Vuosien takainen avioero – häpeä, joka seuraa minua yhä!

Uupumus on jättänyt syvät jäljet – palaudunko ennalleni enää koskaan?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Blogiarkisto

2019