Kirjoitukset avainsanalla kummit

Oman poikani nimiäiset olivat ensimmäiset nimiäiset, joissa olen koskaan ollut. Kaikki nimiäisiin liittyvä oli siis täysin uutta minulle. Lähdin heti vauvan syntymän jälkeen ideoimaan, mitä kaikkea voisimme juhlissa tehdä. Halusin juhlista juuri meidän perheen näköiset – ja sellaiset niistä lopulta tulikin!

Oli ihana juhlistaa tärkeää päivää tärkeässä paikassa.

Juhlat järjestimme vanhempieni mökillä, joka on merkityksellinen paikka perheelleni. Oli ihana juhlistaa tärkeää päivää tärkeässä paikassa. Ja koska juhlat pidimme kesällä, halusin järjestää ne ulkona. Juhlapäivänä oli reilu 30 astetta lämmintä. Lämpötila toi omat haasteensa järjestelyihin, mutta onneksi kaikki meni kuitenkin todella hyvin. 

Juhlat järjestimme ulkona. Koristeet saatu yhteistyössä Decora House.
Juhlat järjestimme ulkona. Koristeet saatu yhteistyössä Decora House.

Nimiäiset ovat siitä mukavat juhlat, että niiden järjestämiseen ei ole mitään tiettyä kaavaa tai ohjetta. Sen vuoksi niistä voi tehdä juuri sellaiset kuin itse haluaa. Toisaalta tämä vapaus tuo myös haasteen, sillä ohjelma tulee kehitellä itse. Automaattisesti juhlaan ei myöskään kuulu ketään virallista puhujaa. Meillä juhlissa ei ollut ketään ulkopuolista puhumassa vaan minä itse toimin seremoniamestarina. 

Nimiäisten järjestämiseen ei ole mitään tiettyä kaavaa tai ohjetta – niistä voi tehdä juuri sellaiset kuin itse haluaa. 

Juhlat aloitimme kilistelemällä alkoholitonta kuplivaa. Skoolasimme Peetun kunniaksi ja toivotimme kaikki vieraamme tervetulleiksi. Olemme perhe kahden kaupungin välillä, joten osa vieraista oli ajanut helteisessä kelissä muutaman tunnin ajomatkan. Halusin huomioida heidät ja heidän panostuksen sekä kiittää kaikkia, että ovat saapuneet paikalle. Juhlat pidimme pienenä, jonne kutsuimme vain molempien vanhemmat, sisarukset perheineen, isovanhemmat sekä minun kummit. 

Rakastan olla äiti. Koristeet saatu yhteistyössä Decora House. Peetun vaate: Mea & Max Design.
Rakastan olla äiti. Koristeet saatu yhteistyössä Decora House. Peetun vaate: Mea & Max Design.

Tuttinauha nimellä: Mylo.fi
Tuttinauha nimellä: Mylo.fi

Kilistelyjen jälkeen luin "Kun minusta tuli äiti" -runon, jonka olin muokannut omaan elämääni sopivaksi. Runo oli koskettava ja onnenkyyneleet valuen sain lopulta myös vieraat herkistymään. Herkistelyjen jälkeen julkistimme vauvan koko nimen. Olin hankkinut Peetulle nimellisen tuttinauhan, joka tässä kohtaa laitettiin Peetun tuttiin kiinni merkiksi, että nyt nimi on hänellä virallinen. Kerroimme myös tarinan Peetu nimen takana, joka selittää sen, miksi annoimme pojallemme nimeksi Peetu.

Kummien esittelyssä kerroimme samalla, mitä odotamme kummeilta, ja miksi valitsimme juuri heidät kummeiksi.

Nimen julkistuksen jälkeen esittelimme poikamme tulevat kummit. Kerroin mitä kummit meille merkitsee ja miksi kummien valinta on tehty hyvin tarkasti. Kummitädiksi Peetu sai minun isosiskon ja kummisedäksi mieheni pikkuveljen. Molempien kummien kohdalla kerroimme perustelut, miksi olemme juuri heidät valinneet kummeiksi. Tein kummeille kummitodistukset, joihin sormiväreillä painatimme Peetun jalan. Kummitodistuksessa oli mukana myös kummilupaus, jonka molemmat kummit lukivat ääneen. 

Kummin tehtävä on olla aikuinen ystävä lapselle, ja rakastaa sekä tukee häntä elämän kaikissa vaiheissa.
Kummin tehtävä on olla aikuinen ystävä lapselle, ja rakastaa sekä tukee häntä elämän kaikissa vaiheissa.

Halusimme antaa Peetulle jonkun muiston syntymästä ja nimiäisistä. Pohdin paljon erilaisia koruja, mutta en löytänyt mitään täydellistä kuitenkaan. Päädyimme lopulta mieheni kanssa sijoittamaan kymmenen gramman kultaharkkoon, jonka lahjoitimme juhlissa Peetulle.

Virallisen osuuden lopuksi oli aika antaa ääni vieraille, jolloin he saivat sanoa tai kertoa halutessaan jotain. Isäni toivotti pojan tervetulleeksi sukuun ja minun mummuni piti suvun vanhimpana tunteikkaan puheen suvun nuorimmalle. Myös Peetun kymmenvuotias serkku oli kirjoittanut puheen, jonka luki kaikkien edessä. 

Virallisen osuuden lopuksi oli aika antaa ääni vieraille – saimme kuulla vieraiden toimesta ihania ja koskettavia puheita!

Tämän jälkeen siirryimme kahvittelemaan. Tarjolla oli kakkua, donitseja sekä suolainen piirakka. Lisäksi oli karkkia ja makeita poppareita. Olin teettänyt valmiiksi valokuva-albumiin raskausajan sekä Peetun ensimmäisen kuukauden kuvia. Näitä vieraat saivat katsella, kun nauttivat tarjottavista. Olin lisäksi kirjoittanut Peetun vauvakirjaa, joten vieraat saivat lukea sitä kahvin juonnin lomassa. Vauvakirja toimi myös vieraskirjana, ja kaikki vieraat saivat kirjoittaa post it -lapulle jonkun tervehdyksen Peetulle. Tervehdykset säilyvät vauvakirjassa, ja myöhemmin Peetun kasvaessa voimme niitä lukea yhdessä Peetun kanssa. Näin saimme kivoja muistoja talteen juhlista.

Tarjolla oli kakku, suolainen piirakka ja donitseja. Koristeet saatu yhteistyössä Decora House.
Tarjolla oli kakku, suolainen piirakka ja donitseja. Koristeet saatu yhteistyössä Decora House.

Kakun tilasin tuttavaltani ja donitsit ostimme Lidlistä. Donitsiseinä ja timanttikoristeet saatu yhteistyössä Decora House.
Kakun tilasin tuttavaltani ja donitsit ostimme Lidlistä. Donitsiseinä ja timanttikoristeet saatu yhteistyössä Decora House.

Juhlien loppupuolella yhtenä ohjelmanumerona oli vielä Peetulle nimetyn puun istutus. Meidän suvussa on ollut tapana istuttaa puu syntyneelle lapselle, joten myös Peetu sai oman puun. Peetun isä ja isoisä yhdessä istuttivat puun muiden vieraiden katsellessa uurastusta. 

Parasta juhlissa oli se, että siellä ei ollut tiukkaa aikataulua. Peetulla tuli heti alussa kakat niin, että sitä oli myös kummitädin mekolla. Välillä siis käytiin pyykkäämässä vaatteita ja taas jatkettiin juhlimista. 

Päivä oli unohtumattoman tunteikas. Mitään en näin jälkikäteen olisi tehnyt toisin. 

Juhlat todella olivat meidän näköiset – juuri sopivan epätäydellisen täydelliset! 

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Unelmakummia etsimässä – Millaisen kummin toivoisin lapselleni?

Somevauva vai some ilman vauvaa? – syy miksi en jaa lapseni kasvokuvia julkisesti!

En pärjää yksin! – Tarvitsen muiden tukea ja apua päivittäin

Onko juhlia tulossa? Instagramissa on menossa arvonta, josta voit voittaa Decora House juhlakoristeita itsellesi. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍭ARVONTA🍭 Eilen vietimme poikamme PEETUN nimiäisiä ulkona unohtumattomassa helteessä. 🍬💕 . . Luonnon kauniit värit ja @decorahouse koristeet toivat tilaisuuteen juhlallisuutta ja tunnelmallisuutta 🌈🍭 . . Arvon nyt yhteistyössä @decorahouse kanssa koristesetin, johon kuuluu ruusukultaiset BABY foliopallot + ruusukultaiset confettia ilmapallot + metallinhohto valkoiset ilmapallot 🎈(tuotteet löytyvät kuvista)🎊🎉 . . Alla ohjeet osallistumiseen: 1. Seuraa @decorahouse sekä @susanna_mustajarvi 2. Tykkää kuvasta 3. Tägää mukaan ystävät, jotka ilahtuvat tämän nähdessään. Jokainen uusi tägäys on yksi uusi arpa sulle! 💕 . ONNEA ARVONTAAN! 🎊🍭 Arvonta päättyy maanantaina 5.8 klo 23. Instagram ei sponsoroi tai hallitse kyseistä arvontaa. #arvonta #giveaway #yhteistyö @decorahouse #koristeet #juhlat #nimiäiset #vauva2019 #juhlakoristeet Peetun juhlavaate @meaandmax 💕

Henkilön Susanna | Äitien ajanhallinta (@susanna_mustajarvi) jakama julkaisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsen syntymä lähenee, ja yhtenä isona päätöksenä tulee olemaan kummien valinta. Kun lapsi syntyy, toivoisin hänen ympärilleen paljon välittäviä, huolehtivia ja rakastavia aikuisia. Toivoisin, että hänen ei tarvitsisi koskaan pelätä jäävänsä yksin. Toivon löytäväni hänelle turvasatamia, joihin hän voisi turvautua tarpeen tullen.

Kummin valinta on yksi vaikeimmista ja sen vuoksi ajattelen, että kummien valinta pitää tehdä huolellisesti. Minulle tärkeintä olisi löytää kummit, jotka ovat aidosti läsnä lapseni elämässä. Näen kummit aikuisina, jotka haluavat ottaa lapseni ja perheeni osaksi omaa elämäänsä välittäen lapsestani sellaisena kuin hän on. En näe kummiutta materiaalisena lahjojen ostokoneena, vaan ennemminkin ymmärryksenä, tukena ja aitona haluna kohdata lapsi läpi hänen elämänsä. Lahjoja tärkeämpää on yhdessä vietetty aika.

Jokainen lapsi haluaa tulla kohdatuksi ainutlaatuisena yksilönä ja sitä haluan tarjota lapselleni myös kummien kautta.

Jokainen lapsi on ansainnut tulla kohdatuksi ainutlaatuisena yksilönä. Sitä haluan myös omalle lapselleni. Kummeilla on tärkeä tehtävä, joten en haluaisi valita kummeja, jotka eivät lopulta pystyisikään jostain syystä olemaan läsnä lapseni elämässä. Kummius on parhaimmillaan koko elämän mittainen ja ainutlaatuinen suhde sekä kummin että kummilapsen välillä, mutta myös kummin ja meidän vanhempien välillä. 

Kolmilapsisen perheen keskimmäinen
Kolmilapsisen perheen keskimmäinen

Millainen kummi minulla on?

Olen itse kolmilapsisen perheen keskimmäinen lapsi. Olen aina saanut paljon hoivaa ja huolenpitoa omilta vanhemmiltani. Kuitenkin keskimmäisenä lapsena koemme usein jäävämme jostain paitsi. Emme aina tiedä mitä olemme. Esikoinen on vanhempien apuri ja luottolapsi, kun taas kuopus on kaikkien silmäterä. Keskimmäisenä jää usein kakkoseksi – on se kategoria mikä tahansa. Usein keskimmäiset hakevat läheisiä ihmissuhteita perheen ulkopuolelta juuri tuon oman asemansa vuoksi. Keskimmäisenä lapsena koen, että minun kummitätini on ollut minulle yksi merkityksellisimmistä ihmisistä. Olen kokenut olevani erityinen hänelle. Olen aina ollut erittäin ylpeä siitä, että minulla on hyvin välittävä ja läheinen kummitäti. Olen oppinut häneltä, millainen kummitäti haluan itse olla omalle kummipojalleni. Toivon, että osaisimme valita myös omalle lapsellemme samanlaisen kummin. 

Olen kokenut olevani erityinen kummitädilleni, ja hän on aina ollut välittävä ja läheinen.

Perhe <3
Perhe

Kummien rooli lapsen elämässä voi olla hyvinkin suuri. Omalla kohdallani kummitätini on ollut läpi lapsuuteni roolimallini ja korvaamaton tuki vielä tänä päivänäkin. Olen ihaillut häntä aina suuresti. Jokainen yökyläily hänen luonaan synnytti minussa tyytyväisyyttä itseeni. Nautin myös siitä, että sain jakamatonta huomiota, sillä vietin usein aikaa hänen kanssaan kahden. Muut perheemme jutut teimme aina kaikki lapset yhdessä. Lapsena minulle oli tärkeää kokea, että maailmassa on yksi ihminen, joka on minua varten – ei minun siskoa tai veljeä varten. Koin ensimmäiset työkokemukseni lapsena kummitätini parturi-kampaamossa. Ihailin häntä ja hänen työtään. Minustakin piti tulla parturi-kampaaja, koska kummitätinikin oli. Toisin kuitenkin lopulta kävi. Yrittäjyyden olen kuitenkin nähnyt hänen kauttaan. 

Minä, mummu ja kummitäti. Tämä taitaa olla mummun ensimmäinen selfie. <3
Minä, mummu ja kummitäti. Tämä taitaa olla mummun ensimmäinen selfie.

Kummin tärkein tehtävä on olla läsnä

Kummitätini oli aina lapsuudessani ja nuoruudessani paikalla auttamassa. Muistan kun missikisojen aikoihin minua seuraili stalkkaaja, joka ilmestyi kerran huoneeni ikkunan taakse. Olin silloin veljeni kanssa kotona kaksin vanhempieni ollessa ulkomailla matkoilla. Menin shokkiin tapahtuneesta. Onneksi kummitätini on aina asunut lähellä, joten hän saapui miehensä kanssa nopeasti paikalle. 

Olen saanut hyvän mallin kummiudesta omalta kummiltani. Olen halunnut olla samanlainen omalle kummipojalleni.


Tukien ja kannustaen <3
Yhdessä läpi elämän <3
 

Kummitätini on ollut läsnä kaikissa tärkeissä tapahtumissa. Hän on elänyt elämää kanssani. Koen, että itse olen tehnyt samoin oman kummipoikani kanssa. Olen hyvin läheinen hänen kanssaan. Haluan olla silloin paikalla, kun hän minua tarvitsee – en vain juhlahetkissä. Kummius on osoittautunut minulle ihmissuhteeksi, joka on yksi tärkeimmistä suhteista elämässä. Tämän vuoksi kummien valitseminen on erittäin vaativa tehtävä. Miten osaisimme tehdä oikean valinnan? 

Miten sinä olet päättänyt lapsellesi kummit? Millaisia perusteluja olet tehnyt valinnoillesi?

by Susanna (rv 31)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Päätös vanhempainpäivärahasta – Kuka tällaisella rahalla pärjää?

Sosiaalinen media on yhä tärkeämpi osa vuorovaikutusta – Missä menee yksityisyytesi rajat?

Synnytysvalmennus – ennaltaehkäisyä pelkotiloille ja traumoille!

Mitä muut kirjoittavat aiheesta: 

Maailman paras kummi

 

Kommentit (2)

Mayo
1/2 | 

Näillä aivan samoilla ajatuksilla jännitän oman esikoisen kesäkuista syntymää ja tulevia ristiäisiä. Kummeja ei ole vielä valittu ja valinta on vaikea. Itselle myös oma kahden tytön kummius on ollut kultaa kun omia lapsia ei vielä ole elämässä ollut. Toivon päätökseeni selkeyttä ja aion kuunnella sydäntäni kummeja valittaessa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Blogiarkisto

2019

Instagram