Kirjoitukset avainsanalla kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö
Kokemukseni Newborn kuvauksista. Kuva: Mirjami Liimatainen

Kaupallinen yhteistyö Valokuvaaja Mirjami Liimatainen kanssa. 

Newborn kuvaukset ovat melko suosittuja tänä päivänä. Itse kun lähdin etsimään kuvaaja, en osannut yhtään ajatella mitä etsinnöissä kannattaisi ottaa huomioon. Satuin löytämään erittäin hyvän kuvaajan sattumalta. Aina kaikilla ei ole kuitenkaan yhtä hyvä onni mukana, joten ajattelin nyt listata 5 tärkeintä huomiota, mitä tulisi osata ottaa huomioon kuvaajaa etsiessä. 

En etukäteen osannut edes kuvitella kuinka hektinen on tuo arki vastasyntyneen kanssa.

Meidän kohdalla kuvaukset toteutettiin kotona. Kuvaajana toimi Mirjami Liimatainen. Kotikuvaus oli erittäin hyvä juttu, sillä vauva oli silloin vasta viiden päivän ikäinen, enkä osannut edes kuvitella kuinka hektinen tuo arki todella on vastasyntyneen kanssa. Onneksi Mirjami ehdotti meille kotikuvausta, sillä hän tiesi, että lapsen kannalta tämä vaihtoehto on ehdottomasti parempi. Viiden vuorokauden ikäisen lapsen kanssa liikkuminen kuvauksiin ei aina ole helppoa, ja lapselle on parempi olla kotona. Jo pelkästään lämpötilan ja tunnelman vuoksi, mutta myös vauvan tarpeiden täyttäminen on aina helpompaa kotioloissa. 

Kuva: Mirjami Liimatainen
Kuva: Mirjami Liimatainen

Kuvausten aikana meidän vanhempien ei tarvinnut olla mukana juuri mitenkään. Mirjami otti koko tilanteen haltuun. Hän sai  hyvin nopeasti vauvan olon turvalliseksi. Toki olisimme voineet olla kuvauksessa mukana, jos olisimme nähneet sen tarpeelliseksi. Kuvaaja oli herättänyt meissä suuren luottamuksen, joten annoimme hänelle mielellämme vapaat kädet ja luotimme, että hän osaa käsitellä meidän aarretta tilanteen vaatimalla tavalla. Hän osasi lukea vauvan eleitä ja sanatonta viestintää erittäin hyvin. Muutaman kerran kuvausten aikana imetin vauvaa, ja kuvausten aikana myös itse sain syödä rauhassa lounaani. Tämä oli todella luksusta. 

Kuvaaja osasi hyvin lukea vauvan eleitä ja sanatonta viestintää – mikä onkin tärkeää vauvan kanssa työskenneltäessä.

Kuvauksiin varattiin aikaa kolmesta neljään tuntiin. Oli siis mukavaa, että olimme kotona, sillä sain kuvausten aikana tehtyä omia juttuja samalla kun ihailin kuvaajan ammattitaitoista työtä. On tärkeää, että kuvaajalla ei ole kiire, sillä vauvojen kanssa työskentely voi viedä aikaa. Onnistuneiden kuvien saaminen ei tapahdu sormia napsauttamalla, vaan ne vaativat kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta. 

Kuva: Mirjami Liimatainen
Kuva: Mirjami Liimatainen

Mirjami oli selvästi ollut paljon lasten kanssa tekemisissä, sillä se näkyi hänen itsevarmasta olemuksesta. Hän tiesi hyvin, miten saada vauva sopiviin asentoihin. Oli ihanaa katsoa, kuinka Papu oli tyytyväinen ja nautti kuvauksista. Vauvan tarpeiden huomioon ottaminen on mielestäni yksi tärkeimmistä kriteereistä, kun kuvauksia lähdetään suunnittelemaan. Mirjami oli myös tarpeeksi varovainen ja rauhallinen omissa liikkeissään. Hän korosti vauvan turvallisuuden tärkeyttä kaikessa tekemisessä. Mitään riskejä kompastumiselle tai tavaroiden kaatumiselle ei ollut. Vauvojen kanssa työskenneltäessä, tällaiset riskit tulee osata ottaa huomioon. 

Tärkeintä on, että vauva nauttii ja viihtyy kuvauksissa!

Kuva: Mirjami Liimatainen
Kuva: Mirjami Liimatainen

Jos etsit kuvaajaa, varmista kuvaajalta, että ainakin nämä asiat ovat kunnossa. 

  1. Kuvaajalla on ammattitaitoa käsitellä vastasyntyneitä. Lisäksi hänellä on taito lukea vauvan eleitä ja sanatonta viestintää. 
  2. Kuvaajalla tulee olla taito luoda rauhallinen, turvallinen ja kiireetön ilmapiiri. Kiire ei saa olla ja kuvauksiin tulisi varata tarpeeksi aikaa, jotta kuvaukset voidaan toteuttaa vauvantahtisesti. Pitää olla aikaa vaippojen vaihdoille ja imetykselle. 
  3. Vauvan turvallisuus tulisi olla otettu huomioon. Mitään vaaroja esimerkiksi telineiden kaatumiselle tai kompastumiselle ei saa olla. 
  4. Kuvaajalla tulee olla taito herättää suurta luottamusta vanhemmissa. On iso asia antaa oma vastasyntynyt tuntemattoman ihmisen huomaan. Vanhempien pitää pystyä myös luottamaan, että kuvaus toteutetaan vauvaa kuunnellen ja hänen tarpeitaan kunnioittaen. 
  5. Kuvausten järjestäminen kotona on aina lapsiystävällisempi vaihtoehto. Kotikuvausta kannattaa käyttää, jos se on vain mahdollista. 

Newborn kuvaukset olivat kaikella tapaa erittäin hyvä kokemus. Saimme ihan mielettömän suloisia kuvia. Mirjami ymmärsi oikein hyvin meidän linjauksen vauvan kasvojen tuomisesta sosiaaliseen mediaan. Saimme siis myös kuvia, joista ei kasvoja tunnista. Sen vuoksi olen käyttänyt tässäkin postauksessa vain kuvia, joissa ei ole kasvoja.

Kuvaukset ikuistivat meille meidän vastasyntyneen unohtumattomalla tavalla. Näitä hetkiä en haluaisi unohtaa koskaan. Ja mikä parasta – ne kaikkein suloisimmat kasvokuvat ovat yksinoikeudella meidän omassa kotialbumissa. <3

by Susanna 

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Somevauva vai some ilman vauvaa? – syy miksi en jaa oman lapseni kasvokuvia julkisesti

Cybex Cloud Z – liikkuvan perheen turvakaukalo!

16 tunnin synnytys – näin kaikki eteni!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Lekmer.fi kanssa.

Mitkä ovat tärkeimmät kriteerit turvakaukalon hankkimisessa? Turvakaukalo on tarvike, jonka kohdalla kukaan vanhempi ei halua säästää. Näin myös kävi meidän kohdalla. Halusimme selvittää mikä kaukalo sopisi parhaiten meidän tarpeisiin – ja olisi ehdottoman turvallinen ja laadukas.

Turvakaukalon hankkiminen on vaunujen ohella yksi isoimmista hankinnoista lapselle. Autoilevissa perheissä turvakaukaloa tullaan käyttämään niin paljon, että siihen kannattaa todellakin panostaa. Kerroin aikaisemmin meidän vaunuvalinnastamme, ja samalla myös mainitsin, että meidän tulisi löytää vielä turvakaukalo. Turvakaukalon hankkiminen jäi meillä kuitenkin hiukan viime tinkaan, sillä halusin tehdä kunnolla taustatyötä tämän hankinnan kohdalla. Kyselin paljon tuttavilta kokemuksia, ja kävin itse tutustumassa erilaisiin vaihtoehtoihin. Turvakaukalon kohdalla erityisesti halusin panostaa laatuun. Onhan tämä kuin henkivakuutus omaa aarretta varten. 

Turvakaukalo on kuin ostaisi henkivakuutusta omalle aarteelleen!

Cybex Priam -yhdistelmävaunut + Cybex Cloud Z -turvakaukalo
Cybex Priam -yhdistelmävaunut + Cybex Cloud Z -turvakaukalo

Meidän vaunut ovat Cybex Priam yhdistelmävaunut, ja yksi tärkeimmistä kriteereistä turvakaukalon kohdalla oli se, että kaukalon saa liitettyä Cybex Priam runkoon. Nyt reilu kahden viikon käytön jälkeen voin muuten sanoa, että nämä vaunut ovat kyllä kaiken tuon hypetyksen arvoisia. Olen käynyt lenkillä hiekkateillä, ollut frisbeegolfaamassa soramontuilla ja matkustanut Turusta Tampereelle. Vaunun runko menee helposti kasaan yhdellä kädellä ja pieneen tilaan, että liikkuminen paikasta toiseen on todella kätevää. 

Kirsikkana "Cybex kakun" päällä on tämä turvakaukalo, joka on ollut kyllä yksi arjen pelastaja. Päädyimme hankkimaan Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalon, sillä tämä turvakaukalo on monipuolisempi kuin monet muut kaukalot. Vertailin tätä turvakaukaloa Cybexin muihin malleihin, mutta myös Maxi-Cosin ja Britaxin kaukaloihin. 

Cybex Cloud Z -turvakaukalo on markkinoiden yksi monipuolisimmista turvakaukaloista
Cybex Cloud Z -turvakaukalo on markkinoiden yksi monipuolisimmista turvakaukaloista

Miksi valitsimme Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalon? 

Pitkäikäisyys

Kaukalo sopii vastasyntyneestä vauvasta 13 kiloiselle vauvalle. Irrotettava vastasyntyneen tuki mahdollistaa pienen vauvan makuuasennon. Tällöin vauvalla on paitsi ergonominen, myös turvallinen asento. Pienennin on alle 60 senttimetrin pituisille vauvoille, jonka jälkeen se otetaan pois ja vauvalla on enemmän tilaa. Korkeussäädettävä pääntuki mahdollistaa vauvalle 11 eri korkeutta. Vauvan kasvaessa hänellä on siis aina pääntuki sopivalla korkeudella. 

Erityisen turvallinen

Kaukaloon on kehitetty lineaarinen sivutörmäyssuoja. Tämä yhdessä törmäysenergiaa vaimentavan kuoren kanssa nostaa huomattavasti turvakaukalon turvallisuutta sivutörmäys-tilanteessa. Sivutörmäyssuoja estää jopa 25% törmäysvoimasta ennen kuin se ehtii lapseen saakka. 

Helppo asentaa autoon

Turvakaukalon saa kiinnitettyä autoon Z base jalustalla tai auton omilla turvavöillä. Z base on jalusta, jossa turvakaukalo kääntyy 180 astetta. Tämä helpottaa huomattavasti vauvan asettamista autoon ja pois autosta. Alustan avulla turvakaukalon voi pyöräyttää oven suuntaan, jolloin vauvan asettaminen kaukaloon helpottuu. Tämän jälkeen kaukalon voi taas pyöräyttää takaisin oikeaan matkustusasentoon.

Jalusta on pitkäikäinen, sillä siihen sopii tämän pienille lapsille tarkoitetun Cloud Z turvakaukalon lisäksi myös isommille lapsille tarkoitettu Sirona Z turvaistuin. Ei tarvitse kuin ostaa yksi jalusta, ja tähän jalustaan saa myös kasvavan lapsen seuraavan turvaistuimen kiinnitettyä. 

Z base jalustan ansiosta turvakaukalo kääntyy autossa 180 astetta.
Z base jalustan ansiosta turvakaukalo kääntyy autossa 180 astetta.
Matkustusasento
Matkustusasento

Ergonomisuus ja monikäyttöisyys

Kaukalon saa säädettyä makuuasentoon, joka on ergonominen asento vauvalle. Tämä toiminto on käytössä auton ulkopuolella, ei ajon aikana. Kaukalon saa liitettyä Cybex Priam runkoon Travel Systemin avulla. Ergonominen makuuasento mahdollistaa vauvan pidemmän oleskelun kaukalossa esimerkiksi lenkeillä. Kaukalo voi korvata jopa kokonaan vaunukopan matkoilla. 

Makuuasento
Makuuasento
Matkustus asento eli ns. tavallinen turvakaukaloasento
Matkustus asento eli ns. tavallinen turvakaukaloasento

Vauvan ja kaukalon voi nostaa autosta, ja asettaa kaukalon rattaiden runkoon kiinni. Näin liikkuminen vauvan kanssa on helppoa, ja kylässä tai kaupassa käynti onnistuu nopeasti vauvaa herättämättä. 

Lisäksi kaukalossa on integroitu XXL-kokoinen aurinkokuomu, joka suojaa vauvaa auringonpaisteelta, tuulelta ja hälinältä. Kaukalon sisusta on valmistettu laadukkaista kankaista, jotka kestävät hyvin käyttöä ja ne voi konepestä 30 asteessa. 

Kaukaloa voi käyttää samoin kun vaunukoppaa, sillä sen saa helposti rattaiden runkoon kiinni.
Kaukaloa voi käyttää samoin kun vaunukoppaa, sillä sen saa helposti rattaiden runkoon kiinni.

Olemme käyttäneet turvakaukaloa nyt reilu kaksi viikkoa, ja päivittäin toteamme kuinka hyvä hankinta tämä oli. Erityisen hienoa on se, että kaukalo on niin monikäyttöinen. Makuuasennon ansiosta meidän poika viihtyy kaukalossa jopa paremmin kuin vaunukopassa. Tästä syystä voimme vielä vauvan ollessa pieni käyttää kaukaloa myös lenkeillä. Matkustaessa emme myöskään tarvitse kuin kaukalon mukaan. 

Tässä turvakaukalossa todella yhdistyvät kaikki ominaisuudet, mitä me arvostamme ja tarvitsemme. 

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Minun vaunuvalintani on Cybex Priam 2019 – käytännöllisyys, laadukkuus ja design

Mitä lahjaksi vauvalle? – 5 lahjavinkkiä, jotka menevät varmasti käyttöön!

Vauvahankinnat ennen syntymää – hanki ainakin nämä!

Vielä huomiseen asti aikaa osallistua newborn -kuvausten arvontaan Instagramissa. Onnea kaikille arvontaan!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

💕ARVONTA! 💕 Voita newborn -kuvaukset kotonasi tai studiolla. Yhteistyössä valokuvaaja @mirjamiliimatainen kanssa arvon yhdelle onnekkaalle newborn -kuvaukset veloituksetta 😘 .. 💕 Kuvauksen voi järjestää kotona tai Mirjami Liimataisen studiolla. 📸 .. Meidän newborn -kuvaukset järjestettiin kotona, joka mahdollisti sen, että vauva sai olla tutussa ympäristössä ja saimme kuvaukset onnistumaan jo viiden vuorokauden ikäisenä. Papu silmin nähden nautti kuvauksista. 👶🏼💕Kotikuvaus on erittäin vauvaystävällinen tapa pitää kuvaukset ja se sopi meidän arkeen loistavasti. 👌🏼💕Mirjami on kuvaajana luotettava, vauvan tarpeet huomioon ottava ja taitava käsittelemään vastasyntyneitä. Erityisen tärkeää on, että kuvaajalla on taito luoda kiireetön ja turvallinen ilmapiiri. Kotikuvaus vaatii valoisan ja vaalean kodin. Kilometrikorvaus maksetaan erikseen. ✨ Tätä parempaa arvontaa ei vaan voi enää olla! ✨ Kuvaus on loistava lahja ystävälle tai itselle. ✨ Nyt vain sormet ristiin, että arpaonni osuu juuri sinuun! 💕 .. Alla ohjeet osallistumiseen: .. 1. Seuraa @mirjamiliimatainen sekä @susanna_mustajarvi 2. Tykkää kuvasta 3. Tägää mukaan ystävät, jotka ilahtuvat tämän nähdessään. Jokainen uusi tägäys on yksi uusi arpa sulle! . . Arvonta päättyy torstaina 11.7 klo 23. Instagram ei sponsoroi tai hallitse kyseistä arvontaa. #arvonta #giveaway #vauvakuvaus #newborn #vauva2019 #kesäkuiset2019 #heinäkuiset2019 #elokuiset2019 #mirjamiliimatainen #babyboy #baby #vauva #vastasyntynyt kuva: @mirjamiliimatainen 💕

Henkilön Susanna | Äitien ajanhallinta (@susanna_mustajarvi) jakama julkaisu

 

 

 

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Moikka Susanna! Katselin instan puolella, että sinulla on hyönteisverkko kaukalossa. Kyselisinkin vain, että onko se alunperin tarkoitettu vaunukopalle tai ratasistuimelle. Täällä on meinaan samanlainen vaunu- ja istuinkombo kolmeviikkoisella tytöllä ja hyönteissuoja vaunulenkeillä olisi tarpeellinen. 😊

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Moikka! 

Se hyönteisverkko on Cybexin oma, ja juuri vaunukopalle ja istuinosalle yhteinen. Silloin kun itse etsin tuota niin se oli tosi epäselvästi kerrottu, että sama verkko sopii molempiin. Kuvissa oli vain käytetty tuota istuinosaa, ja luulin aluksi, että se on tarkoitettu vain siihen. Mutta siis yksi verkko on tarkoitettu molempiin sekä vaunukoppaan että istuinosaan. Ja oon käyttänyt sitä nyt myös tuon turvakaukalon kanssa, vaikka turvakaukalolle olisi Cybexillä myös oma hyönteisverkko, mutta mun mielestä toimii hyvin noinkin. :)

Hyönteisverkko on kyllä ollut tarpeellinen. :) Toivottavasti löydät sellaisen. 

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Lekmer.fi kanssa.

Mitä viedä vastasyntyneen lapsen perheelle lahjaksi? Lahjan ostaminen ei ole aina helppoa. Usein tulee haettua kaupasta pikaisesti vaatetta tai pehmoleluja, joita perhe ei välttämättä oikeasti tarvitsisi. Tarpeellisiin vauvahankintoihin kuluu aina rahaa. Harvoilla perheillä on kuitenkaan liiaksi säästöjä, joten ystävien ja sukulaisten antamat lahjat voivat tulla erittäin tarpeeseen.

Vauvahankinnat postauksessani kirjoitin hankinnoista, jotka kannattaa tehdä ennen vauvan syntymää. Lisäksi olen keskustellut ja kysellyt omassa sosiaalisessa mediassa muiden mielipiteitä siihen, mitä vielä olisi hyvä hankkia. Olen saanut vinkkejä ja kommentteja muutamasta puuttuvasta hankinnasta. Miksi siis nämä eivät olisi juurikin niitä asioita, mitä vastasyntyneen vauvan perheelle voisi viedä lahjaksi?

Kun vauva syntyy perheeseen, on tapana viedä jotain lahjaksi – mutta mitä se voisi olla?

Kun vauva syntyy perheeseen, yleensä on tapana viedä jotain lahjaksi. Isoimmaksi haasteeksi nousee usein kysymys; mitä perhe voisi tarvita? Keräsin nyt muutaman idean teille valmiiksi. Nämä sopivat hyvin esimerkiksi vastasyntyneelle, mutta myös hieman isommalle vauvalle. Ja ovat nämä muuten hyviä ideoita myös babyshower lahjaksi

BabyBjörn sitteri on varmasti mieluisa lahja monelle perheelle.
BabyBjörn sitteri on varmasti mieluisa lahja monelle perheelle.

1. Sitteri

Sitteriä monet lukijat suosittelivat, sillä se koetaan hyödylliseksi tarvikkeeksi vauvan kanssa. Kuulin monia perusteluja sille, että jokainen tuote, joka auttaa vauvan olemaan tyytyväinen suihkun ajan, on hankkimisen arvoinen. Kyselin kokemuksia eri sittereistä ja ehdottomaksi ykköseksi nousi BabyBjörnin sitteri. On myös olemassa muitakin sittereitä, joihin voit tutustua täältä.

BabyBjörnin sitterissä on kolme käyttöasentoa sekä kasausasento. Alin asento on tarkoitettu vastasyntyneelle. Puolimakaava ja pystyin asento sopivat vauvoille, jotka pystyvät pitämään selkänsä suorassa ja kannattelemaan päätään. Lisäksi sitteriä voi käyttää taaperolle tuolina. Sitterin enimmäispainoraja on 9kg ja tuoliasennossa 13kg. Tämä on siis pitkäikäinen tuote helpottamaan arkea, sillä se sopii vastasyntyneestä kaksi vuotiaalle. Lapsi myös viihtyy sitterissä. Sitterin mukana tulee todella suloinen lelukaari, joka varmasti lisää viihtyvyyttä lapsen kasvaessa. Vauva oppii myös keinuttamaan sitteriä itse, joka puolestaan kehittää vauvan tasapainoa ja motoriikkaa. BabyBjörnin sitterin kankaan voi huoletta pestä pesukoneessa, joten se on myös kätevä ja helppo puhdistaa.

Sitterissä ei kuitenkaan suositella lasta syötettävän. On myös tärkeää muistaa pitää lasta monipuolisesti sylissä ja lattialla – ei vain sitterissä!

BabyBjörn sitterin mukana tuleva leikkikaari on ihana lisä lahjapakettin.
BabyBjörn sitterin mukana tuleva leikkikaari on ihana lisä lahjapakettin.

2. Kantoreppu / kantoliina

Pohdin pitkään kantorepun ja kantoliinan välillä, kumpi meille olisi käytännöllisempi. Päädyin monien testailuiden ja vertailuiden jälkeen kantoreppuun sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Kantorepuissa vaihtoehtoja on useampia. Tärkeintä on tunnistaa omat tarpeet kantorepun käytölle, ja sen jälkeen löytää itselle sopiva. Kantoreppuja kannattaa myös käydä sovittelemassa, sillä niissä on eroja mikä istuu itselle hyvin ja mikä ei. Jos mietit kantoreppua lahjaksi, kannattaa kysyä lahjan saajalta onko heillä jokin kantoreppu ollut ajatuksissa hankkia. Minä päädyin jälleen kyselemään seuraajiltani suosituksia. Kantorepuissa nousi kolme merkkiä ylitse muiden: Tula, Ergobaby ja Manduca. 

Tula Explore kantoreppu on ergonominen niin kantajalle kuin vauvallekin.
Tula Explore kantoreppu on ergonominen niin kantajalle kuin vauvallekin.

Tula merkki oli ehdottomasti seuraajieni suosikki ja päädyin itsekin Tula Explore kantoreppuun. Explore on Tula kantorepun uusin malli, joka sopii käytettäväksi aivan vastasyntyneestä taaperoikään saakka. Tähän kantoreppuun ei tarvita erillistä vauvatukea, joka meidän kohdalla oli hyödyllinen ominaisuus. Tula Explore kantorepulla on mahdollista kantaa vauvaa kasvot kantajaan sekä menosuuntaan päin. Isompaa lasta voi kantaa myös selkäpuolella. 

Tula Explore kantoreppu on ergonominen ja pehmeä, jonka suunnittelussa on otettu huomioon niin lapsen kuin kantajan ergonomia, turvallisuus ja mukavuus. Minulle oli tärkeää, että kantorepun säädöt ovat helppo oppia, ja reppua on siten helppo käyttää ja säätää eri kokoisille kantajille sopivaksi. Meillä kun oli myös tärkeää huomioida, että voimme mieheni kanssa molemmat käyttää reppua. Meillä kantorepun tulee olla erityisen näppärä, tai muuten se jää vain kaappiin pölyttymään. 

Kantorepun pystyy säätämään helposti itselle sopivaksi.
Kantorepun pystyy säätämään helposti itselle sopivaksi.
Tula Explore vaikuttaa erittäin helppo käyttöiseltä. Vielä kun vauva syntyisi, niin tämä on varmasti kovassa käytössä.
Tula Explore vaikuttaa erittäin helppo käyttöiseltä. Vielä kun vauva syntyisi, niin tämä on varmasti kovassa käytössä.

3. Pyyhe

Meiltä puuttui vielä kokonaan vauvalle kylpypyyhe. Toki vauvalla voi käyttää myös mitä tahansa pyyhettä, mutta itse tähän havahduttuani halusin löytää pyyhkeen, joka olisi sopiva vauvan herkälle iholle. Halusin siis jotain pehmeää ja turvallista. Varmasti moni muukin vanhempi on samoilla linjoilla, joten tämä on oikein sopiva lahja. Päädyin Elodie Detailsin Huppupyyhkeeseen, joka on valmistettu erittäin pehmeästä ja imukykyisestä froteekankaasta. Kääntöpuolelta pyyhe on pehmeää velouria. Lisäksi se on Oeko-Tex®-sertifioitu, eli pyyhe ei sisällä haitallisia aineita.

Elodie Details Huppupyyhe on super suloinen kylpypyyhe vauvalle.
Elodie Details Huppupyyhe on super suloinen kylpypyyhe vauvalle.
Kaunis lahja vastasyntyneelle.
Kaunis lahja vastasyntyneelle.

4. Tuttipullot

Muiden kokemusten mukaan tuttipulloja kannattaa olla jonkin verran valmiina kaapissa. Koskaan ei tiedä miten imetys onnistuu omalla kohdalla. Tällaiseen tarpeeseen on erittäin hyvä ostaa jonkinlainen setti, joka toimii vauvalla kuin vauvalla. Itse hankin omaan kaappiin Philips Aventin Anti-Colic Airfree vent lahjapakkauksen

Pakkaus sisältää neljä koliikkia ehkäisevää tuttipulloa (2 kpl 125 ml ja 2 kpl 260 ml), tiskiharjan, tutin ja AirFree™-venttiilin. Paketissa on lisäksi pullotutteja eri virtausnopeuksilla. AirFree™-venttiili poistaa ilman tutista, joten vauva nielee vähemmän ilmaa juodessaan. Tutti pysyy täytettynä maidolla, vaikka pullo on vaakatasossa, joten vauva voi juoda luonnollisemmassa pystyasennossa. Tämä voi auttaa vähentämään refluksia ja ilman nielemistä. Tämä paketti on varmasti kätevä kaikille perheille, ja se on myös kohtuuhintainen lahja. 

Philips AVENT Anti-colic with AirFree vent lahjapakkaus on hyödyllinen lahja jokaiselle perheelle.
Philips AVENT Anti-colic with AirFree vent lahjapakkaus on hyödyllinen lahja jokaiselle perheelle.

5. Lahjakortti

Jos ei millään keksi mitä voisi viedä lahjaksi, yksi toimiva lahja on mielestäni Lekmer.fi lahjakortti. On järkevämpää antaa lahjakortti kuin viedä jotain, mitä perhe ei oikeasti tarvitse. Ja aina parasta on se, kun lahjan saaja itse pääsee vielä tekemään lopullisen päätöksen tuotteesta. 

Nyt sinulla on mahdollisuus shoppailla Lekmer.fi verkkokaupassa alennetuin hinnoin. Sain jakoon 15% alennuskoodin SUSANNA15. Koodi on voimassa tänään ja huomenna perjantaina 13.-14.6, joten ole nopea! Nyt kannattaa käydä tekemässä hankintoja itselle tai lahjaksi extra edullisesti. 

Onko sinulla jotain hyviä lahjaideoita jaettavaksi? 

by Susanna (rv 40)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Vauvahankinnat ennen syntymää – hanki ainakin nämä!

Vaunuvalintani on Cybex Priam 2019

Saamattomuus on kiroukseni – vauvahankinnat yhä tekemättä!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Äitiyspakkauksessa on yleensä hupullinen kylpypyyhe. Bodeja muuten tarvitsee paljon. Kiva lahja, eikä maksa maltaita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Koti Puhtaaksi Oy kanssa.

Usealla meistä on erilaisia rutiineja oman kodin siisteyden suhteen. Ootko koskaan miettinyt, ovatko nämä rutiinit sinun hyvinvointiasi tukevia vai kuormittavia? On viisasta delegoida oman arjen tehtäviä myös ulkopuolisille. Tänä keväänä minä päädyin ulkoistamaan kevätsiivouksen ammattilaisille – ja se todellakin kannatti. 

Olen paljon pohtinut omia tapoja ajanhallintaan liittyen. Me saatamme kantaa jopa lapsuudesta asti joitakin arkea kuormittavia tapoja ja rutiineja mukanamme, vaikka emme enää oikeastaan tiedä miksi teemme asioita niinkuin teemme. Olen itse hyvä esimerkki. Minä pitkään vaihdoin lakanoita kerran viikossa, koska koin sen olevan oikea tapa toimia. Niinhän tekevät ihmiset, jotka huolehtivat omasta kodistaan? Olin myös oppinut, että lattiat tulee pestä viikoittain. En tiedä ihan tarkalleen mistä lakanoiden vaihtaminen oli opittu, mutta lattioiden peseminen oli selkeästi perittyä omalta äidiltäni. Hän teki sitä silloin kun olin pieni lapsi. 

Saatamme kantaa lapsuudesta asti turhia ja arkea kuormittavia tapoja.

Päädyin lopulta karsimaan minua turhaan kuormittavat asiat pois arjestani. Todellisuudessa sillä ei ollut mitään merkitystä vaihdanko lakanat kerran viikossa vai kaksi kertaa kuussa. Paitsi, että olen ollut onnellisempi ja iloisempi sen jälkeen, kun siirryin vaihtamaan lakanat sitten kun ne näyttävät olevan pesun tarpeessa. Jotkut pinttyneet tavat saivat minut huonolle tuulelle. Miksi siis ehdoin tahdoin halusin pilata päiväni? Onko siis pakko olla siivouspäivä, vai voisiko kenties siivota silloin kun sille näkee tarvetta? 

Kotisiivouksen ulkoistaminen antaa meille lisää omaa aikaa! Kuva: Elisa Honkasalo
Kotisiivouksen ulkoistaminen antaa meille lisää omaa aikaa! Kuva: Elisa Honkasalo

Kotisiivouksen ulkoistaminen 

Avun pyytäminen ja asioiden ulkoistaminen on ainakin osalle meistä välillä todella vaikeaa. Pidänkö itseäni jotenkin liian hienona ihmisenä, jos palkkaan siistijän kotiini? Olenko laiska, jos en itse tee kevätsiivousta? Kyllähän sitä ennenkin siivoukset on tehty itse – miten minä en nyt pystyisi tätä tekemään? Kysehän ei ole siitä, ettenkö minä voisi. Pointti on siinä, mihin oman aikana haluan käyttää. Olisiko minulle parempi käyttää aika jotenkin muuten, ja samalla tarjota myös töitä suomalaisille yrityksille?

Tärkein kysymys itselle on, mihin haluan oman aikani käyttää?

Puhdas koti vaikuttaa positiivisesti meidän hyvinvointiin.
Puhdas koti vaikuttaa positiivisesti meidän hyvinvointiin.

Minulle ei ole koskaan tuottanut ongelmaa ostaa palvelua ulkopuolelta. Viime vuoden keväänä, kun minulla oli erittäin rankkaa töissä, meillä kävi siistijät kaksi kertaa kuussa. Se oli silloin erittäin tärkeää minun hyvinvoinnin kannalta, koska siisteys on aina ollut minulle tärkeää. Tätä ajatusmaailmaa haluan viedä eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Me käytämme rahaa paljon turhempiinkin asioihin. Miksi emme siis auttaisi itseämme myös kotitaloustöissä? Lisäksi kotisiivouksen voi laittaa kotitalousvähennyksiin ja voit saada jopa puolet takaisin. 

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, ja samalla tarjoat töitä suomalaisille yrityksille.

Tänä keväänä kevätsiivouksen meillä tekivät siis Koti Puhtaaksi Oy:n ammattilaiset. Oli mukavaa saada apua. Raskausvatsan kanssa ikkunoiden pesu ei olisi ollut edes kovin järkevää. Ja nyt näin jälkeenpäin en voisi olla tyytyväisempi. Työn jälki on erittäin hyvää, ja meillä työskentelevät siistijät olivat hyvin kohteliaita ja avuliaita. Tilasin kahdeksan tunnin siivouksen, jonka aikana sain muun muassa ikkunoiden ja parvekelasien pesun, lattioiden imuroinnin ja pesun, mattojen, uunin sekä keittiön kaikkien pintojen pesun. Ihanaa, kun ammattilaisilla on kunnon aineet mukana. Sellainenkin lika saa kyytiä, jota itse olen pitkään hinkannut tuloksetta. Tällaisia kohtia olivat esimerkiksi saunan lasinen ovi ja keittiön lamppu, johon oli tarttunut pölyä ja rasvaa. 

Parvekkeen lasit ennen pesua. APUA!
Parvekkeen lasit ennen pesua. APUA!

Ihanan kirkasta ja raikasta!
Ihanan kirkasta ja raikasta!


Uuni kiiltää siivouksen jälkeen
Uuni ennen siivousta
 


Miksi Koti Puhtaaksi Oy?

Minulle on tärkeää, että ammattilaiset ovat motivoituneita ja kokevat oman työnsä tärkeäksi. Haluan myös, että siistijät kokevat ylpeyttä omasta ammattitaidostaan. Jokaisen työ on erittäin tärkeää. Siivousala on minun mielestä liian aliarvostettu ala. Mieti kuinka arvokasta ja luotettavaa työtä he tekevät! He ovat suuressa roolissa monien perheiden hyvinvointia ja onnellisuutta. Todella iso kunnioitus heitä kohtaan. Mielestäni on hienoa tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, joka on jo pitkään tehnyt työtä alan huonohkoa mainetta vastaan. Tämä yritys haluaa nostaa alan arvostusta ja on siinä jo onnistunutkin. Yritys on saanut vaikka minkälaisia tunnustuksia. Nyt viimeisimpänä yritys sai tunnustusta olemalla Suomen paras työpaikka. Haluan olla tukemassa yritystä, joka ottaa työntekijät huomioon. Koti Puhtaaksi Oy on juuri sellainen yritys.

Koko koti kiiltää. Kiitos Koti Puhtaaksi ja siistijät!
Koko koti kiiltää. Kiitos Koti Puhtaaksi ja siistijät!

Haluaisitko sinäkin siistijän kotiisi? Nyt voit voittaa vuodeksi ilmaiset kotisiivoukset. Osallistu arvontaan tästä. Palkinnon arvo on noin 2910€.

On ihanaa saada nauttia nyt puhtaasta kodista.

Tämä oli aivan täydellinen viimeinen silaus tähän kevääseen ja kesän alkuun!

by Susanna (rv 38)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

 

Lue myös: 

Ärsyttääkö sotku? – 4 vinkkiä välttää turhat kinastelut kotitöistä!

6 vinkkiä ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen – Miten saan asioita tehdyksi väsyneenäkin?

5 vinkkiä, joiden avulla olen valmistellut kehoani synnytykseen

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Blogiarkisto

2019