Kirjoitukset avainsanalla vauvahankinnat

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Lelukaupat.fi kanssa.

Kuten monet teistä tietävät, minä inhoan ostamista. Inhoan turhien tavaroiden haalimista ja turhaa kuluttamista. Meillä kotona ei juurikaan ole mitään ylimääräistä. Olemme mieheni kanssa tarkkoja siitä, että myös Peetu oppii meidän minimalistisen elämäntyylin. Miten siis opettaa tätä lapselle tässä lelujen villissä viidakossa? 

Pohdin aina hyvin tarkkaan jokaisen tavaran ja lelun kohdalla tarvitsemmeko sitä todella.

Pohdin aina hyvin tarkkaan jokaisen tavaran ja lelun kohdalla tarvitsemmeko sitä todella. Mutta tässä kohtaa on kyllä pakko myöntää, että lelujen kohdalla on ollut melkoisen paljon haastetta tämän asian suhteen. Esikoisen kohdalla on todella vaikeaa tietää, mikä on oikeasti tärkeää ja hyödyllistä. Äitinä tietenkin haluan, että pystyn tarjoamaan lapselleni puitteet kehittyä ja oppia uusia taitoja. Sen vuoksi tuntuu välillä pelottavalta ajatella, jos omilla valinnoilla ja asenteilla olisin jotenkin hidastanut tai hankaloittanut oman lapseni kehitystä. Ymmärrätkö mitä tarkoitan? Onko kukaan muu koskaan pohtinut samaa? 

Minulle on tärkeää, että Peetu oppii minimalistisen elämäntyylin. Kuva: Elisa Honkasalo
Minulle on tärkeää, että Peetu oppii minimalistisen elämäntyylin. Kuva: Elisa Honkasalo

Vanhempien tunteisiin vetoaminen on yksi loistava keino lelujen valmistajille perustella omien tuotteidensa hyödyllisyyttä. Tämä on alue, jossa todella ammutaan vanhempien ihon alle – ja kovaa. Lelujen maailmassa on hyvä pysyä tarkkana. En halua olla mainonnan uhri tai se äiti, joka shoppailee tunne edellä. 

Lähdetkö sinä mielummin kiertelemään kauppoja vai ostatko lelut netistä?

Lähdetkö sinä mielummin kiertelemään kauppoja vai ostatko lelut netistä? Kaupoissa kiertely ainakin itsellä aiheuttaa useimmiten sen, että saatan ostaa tunne edellä jotain sellaista mitä oikeasti en tarvitsisi. Netin lelukaupat ovat siitä loistava keksintö, sillä ne tarjoavat suuren valikoiman tuotteita sekä toisinaan tavallisia kauppoja halvemmat hinnat. Lisäksi nettishoppailussa pystyy paremmin vertailemaan hintoja. Erityisesti pikkupaikkakuntien lapsiperheille on varmasti lelukauppa netissä helpoin ja vaivattomin tapa ostaa leluja ja lastentarvikkeita, mutta myös suurissa kaupungeissa asuvat usein varmasti kokevat lastentarvikkeiden ostamisen verkkokaupasta mukavaksi ja vaivattomaksi. Näin minä ainakin ajattelisin. On paljon mukavempaa tehdä ostokset netissä kuin kaupassa kierrellen – vai mitä? Varsinkin lapsen kanssa ostosreissut ovat usein hyvin stressaavia. Joten itse ainakin ostan ne vähätkin lasten lelut nettikaupasta mukavasti kotoa käsin. 

Minä ostan lastentarvikkeet mieluiten netistä. Kuva: Elisa Honkasalo
Minä ostan lastentarvikkeet mieluiten netistä. Kuva: Elisa Honkasalo
Pyrin jatkuvasti siihen, etten tee heräteostoksia. Ostan vain, jos todella tarvitsemme sitä. Kuva: Elisa Honkasalo
Pyrin jatkuvasti siihen, etten tee heräteostoksia. Ostan vain, jos todella tarvitsemme sitä. Kuva: Elisa Honkasalo

Minä olen kehittänyt itselleni säännön, joka auttaa siihen, etten tee enää ollenkaan heräteostoksia. Shoppailemalla netissä pystyy laittamaan tuotteita ostoskoriin, mutta en koskaan osta tuotteita välittömästi. Olen päättänyt, että pohdin asiaa vähintään yhden yön yli. Jos vielä tulee sellainen tunne, että tuote kannattaa ostaa niin ostan sen. Tällaista ajattelua haluan opettaa myös omille lapsilleni. Jokaista mielihalua ei tarvitse tyydyttää. Kaikkea ei tarvitse saada. Vähempi on parempi. 

Millainen kuluttaja sinä olet?

Käytätkö sinä verkkokauppoja lastentarvikkeiden hankkimisessa?

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Saamattomuus on kiroukseni – vauvahankinnat yhä tekemättä!

Mitä lahjaksi vauvalle? – 5 lahjavinkkiä, jotka menevät varmasti käyttöön

Yösyötöistä eroon 6kk iässä – Miten teimme sen?

Imetys loppui yösyöttöjen loppumisen myötä

Joko olet mukana keskustelemassa ajankohtaisista aiheista instagramin puolella? Nähdään hei siellä!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🖤 Ennen kuin minusta tuli äiti. Söin lämpimiä aterioita. Urheilin joka päivä. Minulla oli aikaa kirjoittaa blogia kaikessa rauhassa. 💜 Ennen kuin minusta tuli äiti. Nukuin niin myöhään kuin halusin, enkä kantanut huolta siitä, kuinka myöhään menin nukkumaan. Harjasin hampaani ja hiukseni joka päivä. 🖤 Ennen kuin minusta tuli äiti. Siivosin kotini joka päivä. Nukuin kokonaisia yöunia. Minulla oli täydellinen mielenhallinta, -ajatuksieni ja vartaloni hallinta. 💜 Ennen kuin minusta tuli äiti. En ollut koskaan tuntenut paljaita pikku varpaita ihoani vasten. En ollut koskaan ollut äärettömän onnellinen oman lapsen hymystä. En ollut koskaan istunut myöhään yöllä katsellen nukkuvaa lasta. 🖤 Ennen kuin minusta tuli äiti. En ollut koskaan pidellyt nukkuvaa vauvaa, vain sen vuoksi, etten halunnut laittaa häntä sänkyynsä. En koskaan ollut tuntenut sydämeni murskaantuvan miljooniksi pieniksi palasiksi, kun en voinut lopettaa kipua. En koskaan ollut tiennyt, että jokin niin pieni voi vaikuttaa elämääni niin paljon. En koskaan ollut tiennyt, että voisin jotakuta rakastaa niin paljon. En koskaan tiennyt, että rakastaisin olla äiti. 💜 Ennen kuin minusta tuli äiti. En tiennyt miltä tuntuu kun sydämeni on ruumiini ulkopuolella. En tiennyt kuinka ihanalta voi tuntua, kun syöttää nälkäistä vauvaa. En tiennyt siteestä äidin ja lapsen välillä. En tiennyt, että jokin niin pieni voisi saada minut tuntemaan itseni niin tarpeelliseksi. 🖤 Ennen kuin minusta tuli äiti. En ollut koskaan tuntenut sitä pelkoa, lämpöä, iloa, onnea, rakkautta, sydänsärkyä, ihmetystä, tai tyytyväisyyttä, joka äitiydestä tulee. En tiennyt, että voisin tuntea niin paljon. 💜 Ennen kuin minusta tuli äiti. . . Mitä sä et tiennyt, ennen kuin sinusta tuli äiti/isä? #äitiys #vauva2019 #kesäkuiset2019 #vauva #vauvavuosi ##vanhemmuus #6kk #puolivuotiaat Kiitos kuvasta @hannnasavolainenn 💕

Henkilön Susanna | Äitien motivointi (@susanna_mustajarvi) jakama julkaisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Lekmer.fi kanssa.

Mitkä ovat tärkeimmät kriteerit turvakaukalon hankkimisessa? Turvakaukalo on tarvike, jonka kohdalla kukaan vanhempi ei halua säästää. Näin myös kävi meidän kohdalla. Halusimme selvittää mikä kaukalo sopisi parhaiten meidän tarpeisiin – ja olisi ehdottoman turvallinen ja laadukas.

Turvakaukalon hankkiminen on vaunujen ohella yksi isoimmista hankinnoista lapselle. Autoilevissa perheissä turvakaukaloa tullaan käyttämään niin paljon, että siihen kannattaa todellakin panostaa. Kerroin aikaisemmin meidän vaunuvalinnastamme, ja samalla myös mainitsin, että meidän tulisi löytää vielä turvakaukalo. Turvakaukalon hankkiminen jäi meillä kuitenkin hiukan viime tinkaan, sillä halusin tehdä kunnolla taustatyötä tämän hankinnan kohdalla. Kyselin paljon tuttavilta kokemuksia, ja kävin itse tutustumassa erilaisiin vaihtoehtoihin. Turvakaukalon kohdalla erityisesti halusin panostaa laatuun. Onhan tämä kuin henkivakuutus omaa aarretta varten. 

Turvakaukalo on kuin ostaisi henkivakuutusta omalle aarteelleen!

Cybex Priam -yhdistelmävaunut + Cybex Cloud Z -turvakaukalo
Cybex Priam -yhdistelmävaunut + Cybex Cloud Z -turvakaukalo

Meidän vaunut ovat Cybex Priam yhdistelmävaunut, ja yksi tärkeimmistä kriteereistä turvakaukalon kohdalla oli se, että kaukalon saa liitettyä Cybex Priam runkoon. Nyt reilu kahden viikon käytön jälkeen voin muuten sanoa, että nämä vaunut ovat kyllä kaiken tuon hypetyksen arvoisia. Olen käynyt lenkillä hiekkateillä, ollut frisbeegolfaamassa soramontuilla ja matkustanut Turusta Tampereelle. Vaunun runko menee helposti kasaan yhdellä kädellä ja pieneen tilaan, että liikkuminen paikasta toiseen on todella kätevää. 

Kirsikkana "Cybex kakun" päällä on tämä turvakaukalo, joka on ollut kyllä yksi arjen pelastaja. Päädyimme hankkimaan Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalon, sillä tämä turvakaukalo on monipuolisempi kuin monet muut kaukalot. Vertailin tätä turvakaukaloa Cybexin muihin malleihin, mutta myös Maxi-Cosin ja Britaxin kaukaloihin. 

Cybex Cloud Z -turvakaukalo on markkinoiden yksi monipuolisimmista turvakaukaloista
Cybex Cloud Z -turvakaukalo on markkinoiden yksi monipuolisimmista turvakaukaloista

Miksi valitsimme Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalon? 

Pitkäikäisyys

Kaukalo sopii vastasyntyneestä vauvasta 13 kiloiselle vauvalle. Irrotettava vastasyntyneen tuki mahdollistaa pienen vauvan makuuasennon. Tällöin vauvalla on paitsi ergonominen, myös turvallinen asento. Pienennin on alle 60 senttimetrin pituisille vauvoille, jonka jälkeen se otetaan pois ja vauvalla on enemmän tilaa. Korkeussäädettävä pääntuki mahdollistaa vauvalle 11 eri korkeutta. Vauvan kasvaessa hänellä on siis aina pääntuki sopivalla korkeudella. 

Erityisen turvallinen

Kaukaloon on kehitetty lineaarinen sivutörmäyssuoja. Tämä yhdessä törmäysenergiaa vaimentavan kuoren kanssa nostaa huomattavasti turvakaukalon turvallisuutta sivutörmäys-tilanteessa. Sivutörmäyssuoja estää jopa 25% törmäysvoimasta ennen kuin se ehtii lapseen saakka. 

Helppo asentaa autoon

Turvakaukalon saa kiinnitettyä autoon Z base jalustalla tai auton omilla turvavöillä. Z base on jalusta, jossa turvakaukalo kääntyy 180 astetta. Tämä helpottaa huomattavasti vauvan asettamista autoon ja pois autosta. Alustan avulla turvakaukalon voi pyöräyttää oven suuntaan, jolloin vauvan asettaminen kaukaloon helpottuu. Tämän jälkeen kaukalon voi taas pyöräyttää takaisin oikeaan matkustusasentoon.

Jalusta on pitkäikäinen, sillä siihen sopii tämän pienille lapsille tarkoitetun Cloud Z turvakaukalon lisäksi myös isommille lapsille tarkoitettu Sirona Z turvaistuin. Ei tarvitse kuin ostaa yksi jalusta, ja tähän jalustaan saa myös kasvavan lapsen seuraavan turvaistuimen kiinnitettyä. 

Z base jalustan ansiosta turvakaukalo kääntyy autossa 180 astetta.
Z base jalustan ansiosta turvakaukalo kääntyy autossa 180 astetta.
Matkustusasento
Matkustusasento

Ergonomisuus ja monikäyttöisyys

Kaukalon saa säädettyä makuuasentoon, joka on ergonominen asento vauvalle. Tämä toiminto on käytössä auton ulkopuolella, ei ajon aikana. Kaukalon saa liitettyä Cybex Priam runkoon Travel Systemin avulla. Ergonominen makuuasento mahdollistaa vauvan pidemmän oleskelun kaukalossa esimerkiksi lenkeillä. Kaukalo voi korvata jopa kokonaan vaunukopan matkoilla. 

Makuuasento
Makuuasento
Matkustus asento eli ns. tavallinen turvakaukaloasento
Matkustus asento eli ns. tavallinen turvakaukaloasento

Vauvan ja kaukalon voi nostaa autosta, ja asettaa kaukalon rattaiden runkoon kiinni. Näin liikkuminen vauvan kanssa on helppoa, ja kylässä tai kaupassa käynti onnistuu nopeasti vauvaa herättämättä. 

Lisäksi kaukalossa on integroitu XXL-kokoinen aurinkokuomu, joka suojaa vauvaa auringonpaisteelta, tuulelta ja hälinältä. Kaukalon sisusta on valmistettu laadukkaista kankaista, jotka kestävät hyvin käyttöä ja ne voi konepestä 30 asteessa. 

Kaukaloa voi käyttää samoin kun vaunukoppaa, sillä sen saa helposti rattaiden runkoon kiinni.
Kaukaloa voi käyttää samoin kun vaunukoppaa, sillä sen saa helposti rattaiden runkoon kiinni.

Olemme käyttäneet turvakaukaloa nyt reilu kaksi viikkoa, ja päivittäin toteamme kuinka hyvä hankinta tämä oli. Erityisen hienoa on se, että kaukalo on niin monikäyttöinen. Makuuasennon ansiosta meidän poika viihtyy kaukalossa jopa paremmin kuin vaunukopassa. Tästä syystä voimme vielä vauvan ollessa pieni käyttää kaukaloa myös lenkeillä. Matkustaessa emme myöskään tarvitse kuin kaukalon mukaan. 

Tässä turvakaukalossa todella yhdistyvät kaikki ominaisuudet, mitä me arvostamme ja tarvitsemme. 

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Minun vaunuvalintani on Cybex Priam 2019 – käytännöllisyys, laadukkuus ja design

Mitä lahjaksi vauvalle? – 5 lahjavinkkiä, jotka menevät varmasti käyttöön!

Vauvahankinnat ennen syntymää – hanki ainakin nämä!

Vielä huomiseen asti aikaa osallistua newborn -kuvausten arvontaan Instagramissa. Onnea kaikille arvontaan!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

💕ARVONTA! 💕 Voita newborn -kuvaukset kotonasi tai studiolla. Yhteistyössä valokuvaaja @mirjamiliimatainen kanssa arvon yhdelle onnekkaalle newborn -kuvaukset veloituksetta 😘 .. 💕 Kuvauksen voi järjestää kotona tai Mirjami Liimataisen studiolla. 📸 .. Meidän newborn -kuvaukset järjestettiin kotona, joka mahdollisti sen, että vauva sai olla tutussa ympäristössä ja saimme kuvaukset onnistumaan jo viiden vuorokauden ikäisenä. Papu silmin nähden nautti kuvauksista. 👶🏼💕Kotikuvaus on erittäin vauvaystävällinen tapa pitää kuvaukset ja se sopi meidän arkeen loistavasti. 👌🏼💕Mirjami on kuvaajana luotettava, vauvan tarpeet huomioon ottava ja taitava käsittelemään vastasyntyneitä. Erityisen tärkeää on, että kuvaajalla on taito luoda kiireetön ja turvallinen ilmapiiri. Kotikuvaus vaatii valoisan ja vaalean kodin. Kilometrikorvaus maksetaan erikseen. ✨ Tätä parempaa arvontaa ei vaan voi enää olla! ✨ Kuvaus on loistava lahja ystävälle tai itselle. ✨ Nyt vain sormet ristiin, että arpaonni osuu juuri sinuun! 💕 .. Alla ohjeet osallistumiseen: .. 1. Seuraa @mirjamiliimatainen sekä @susanna_mustajarvi 2. Tykkää kuvasta 3. Tägää mukaan ystävät, jotka ilahtuvat tämän nähdessään. Jokainen uusi tägäys on yksi uusi arpa sulle! . . Arvonta päättyy torstaina 11.7 klo 23. Instagram ei sponsoroi tai hallitse kyseistä arvontaa. #arvonta #giveaway #vauvakuvaus #newborn #vauva2019 #kesäkuiset2019 #heinäkuiset2019 #elokuiset2019 #mirjamiliimatainen #babyboy #baby #vauva #vastasyntynyt kuva: @mirjamiliimatainen 💕

Henkilön Susanna | Äitien ajanhallinta (@susanna_mustajarvi) jakama julkaisu

 

 

 

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Moikka Susanna! Katselin instan puolella, että sinulla on hyönteisverkko kaukalossa. Kyselisinkin vain, että onko se alunperin tarkoitettu vaunukopalle tai ratasistuimelle. Täällä on meinaan samanlainen vaunu- ja istuinkombo kolmeviikkoisella tytöllä ja hyönteissuoja vaunulenkeillä olisi tarpeellinen. 😊

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Moikka! 

Se hyönteisverkko on Cybexin oma, ja juuri vaunukopalle ja istuinosalle yhteinen. Silloin kun itse etsin tuota niin se oli tosi epäselvästi kerrottu, että sama verkko sopii molempiin. Kuvissa oli vain käytetty tuota istuinosaa, ja luulin aluksi, että se on tarkoitettu vain siihen. Mutta siis yksi verkko on tarkoitettu molempiin sekä vaunukoppaan että istuinosaan. Ja oon käyttänyt sitä nyt myös tuon turvakaukalon kanssa, vaikka turvakaukalolle olisi Cybexillä myös oma hyönteisverkko, mutta mun mielestä toimii hyvin noinkin. :)

Hyönteisverkko on kyllä ollut tarpeellinen. :) Toivottavasti löydät sellaisen. 

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Vierailija
2/4 | 

Hei! Tiesithän että kaukalossa ei saa vauvaa pitää montaa tuntia kerrallaan :) että sinänsä kaukalo ei voi korvata vaunukoppaa..

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Kyllä vaan. Tässä kaukalossa asennon saa kuitenkin muutettua makuuasennoksi, jolloin tätä ongelmaa ei ole, ja se on ergonomisesti sopiva vauvalle. Eli siinä voi hyvin pitää vaikka koko päivän, jos vauva viihtyy ja näin voi myös korvata vaunukopan. 

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Lekmer.fi kanssa.

Mitä viedä vastasyntyneen lapsen perheelle lahjaksi? Lahjan ostaminen ei ole aina helppoa. Usein tulee haettua kaupasta pikaisesti vaatetta tai pehmoleluja, joita perhe ei välttämättä oikeasti tarvitsisi. Tarpeellisiin vauvahankintoihin kuluu aina rahaa. Harvoilla perheillä on kuitenkaan liiaksi säästöjä, joten ystävien ja sukulaisten antamat lahjat voivat tulla erittäin tarpeeseen.

Vauvahankinnat postauksessani kirjoitin hankinnoista, jotka kannattaa tehdä ennen vauvan syntymää. Lisäksi olen keskustellut ja kysellyt omassa sosiaalisessa mediassa muiden mielipiteitä siihen, mitä vielä olisi hyvä hankkia. Olen saanut vinkkejä ja kommentteja muutamasta puuttuvasta hankinnasta. Miksi siis nämä eivät olisi juurikin niitä asioita, mitä vastasyntyneen vauvan perheelle voisi viedä lahjaksi?

Kun vauva syntyy perheeseen, on tapana viedä jotain lahjaksi – mutta mitä se voisi olla?

Kun vauva syntyy perheeseen, yleensä on tapana viedä jotain lahjaksi. Isoimmaksi haasteeksi nousee usein kysymys; mitä perhe voisi tarvita? Keräsin nyt muutaman idean teille valmiiksi. Nämä sopivat hyvin esimerkiksi vastasyntyneelle, mutta myös hieman isommalle vauvalle. Ja ovat nämä muuten hyviä ideoita myös babyshower lahjaksi

BabyBjörn sitteri on varmasti mieluisa lahja monelle perheelle.
BabyBjörn sitteri on varmasti mieluisa lahja monelle perheelle.

1. Sitteri

Sitteriä monet lukijat suosittelivat, sillä se koetaan hyödylliseksi tarvikkeeksi vauvan kanssa. Kuulin monia perusteluja sille, että jokainen tuote, joka auttaa vauvan olemaan tyytyväinen suihkun ajan, on hankkimisen arvoinen. Kyselin kokemuksia eri sittereistä ja ehdottomaksi ykköseksi nousi BabyBjörnin sitteri. On myös olemassa muitakin sittereitä, joihin voit tutustua täältä.

BabyBjörnin sitterissä on kolme käyttöasentoa sekä kasausasento. Alin asento on tarkoitettu vastasyntyneelle. Puolimakaava ja pystyin asento sopivat vauvoille, jotka pystyvät pitämään selkänsä suorassa ja kannattelemaan päätään. Lisäksi sitteriä voi käyttää taaperolle tuolina. Sitterin enimmäispainoraja on 9kg ja tuoliasennossa 13kg. Tämä on siis pitkäikäinen tuote helpottamaan arkea, sillä se sopii vastasyntyneestä kaksi vuotiaalle. Lapsi myös viihtyy sitterissä. Sitterin mukana tulee todella suloinen lelukaari, joka varmasti lisää viihtyvyyttä lapsen kasvaessa. Vauva oppii myös keinuttamaan sitteriä itse, joka puolestaan kehittää vauvan tasapainoa ja motoriikkaa. BabyBjörnin sitterin kankaan voi huoletta pestä pesukoneessa, joten se on myös kätevä ja helppo puhdistaa.

Sitterissä ei kuitenkaan suositella lasta syötettävän. On myös tärkeää muistaa pitää lasta monipuolisesti sylissä ja lattialla – ei vain sitterissä!

BabyBjörn sitterin mukana tuleva leikkikaari on ihana lisä lahjapakettin.
BabyBjörn sitterin mukana tuleva leikkikaari on ihana lisä lahjapakettin.

2. Kantoreppu / kantoliina

Pohdin pitkään kantorepun ja kantoliinan välillä, kumpi meille olisi käytännöllisempi. Päädyin monien testailuiden ja vertailuiden jälkeen kantoreppuun sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Kantorepuissa vaihtoehtoja on useampia. Tärkeintä on tunnistaa omat tarpeet kantorepun käytölle, ja sen jälkeen löytää itselle sopiva. Kantoreppuja kannattaa myös käydä sovittelemassa, sillä niissä on eroja mikä istuu itselle hyvin ja mikä ei. Jos mietit kantoreppua lahjaksi, kannattaa kysyä lahjan saajalta onko heillä jokin kantoreppu ollut ajatuksissa hankkia. Minä päädyin jälleen kyselemään seuraajiltani suosituksia. Kantorepuissa nousi kolme merkkiä ylitse muiden: Tula, Ergobaby ja Manduca. 

Tula Explore kantoreppu on ergonominen niin kantajalle kuin vauvallekin.
Tula Explore kantoreppu on ergonominen niin kantajalle kuin vauvallekin.

Tula merkki oli ehdottomasti seuraajieni suosikki ja päädyin itsekin Tula Explore kantoreppuun. Explore on Tula kantorepun uusin malli, joka sopii käytettäväksi aivan vastasyntyneestä taaperoikään saakka. Tähän kantoreppuun ei tarvita erillistä vauvatukea, joka meidän kohdalla oli hyödyllinen ominaisuus. Tula Explore kantorepulla on mahdollista kantaa vauvaa kasvot kantajaan sekä menosuuntaan päin. Isompaa lasta voi kantaa myös selkäpuolella. 

Tula Explore kantoreppu on ergonominen ja pehmeä, jonka suunnittelussa on otettu huomioon niin lapsen kuin kantajan ergonomia, turvallisuus ja mukavuus. Minulle oli tärkeää, että kantorepun säädöt ovat helppo oppia, ja reppua on siten helppo käyttää ja säätää eri kokoisille kantajille sopivaksi. Meillä kun oli myös tärkeää huomioida, että voimme mieheni kanssa molemmat käyttää reppua. Meillä kantorepun tulee olla erityisen näppärä, tai muuten se jää vain kaappiin pölyttymään. 

Kantorepun pystyy säätämään helposti itselle sopivaksi.
Kantorepun pystyy säätämään helposti itselle sopivaksi.
Tula Explore vaikuttaa erittäin helppo käyttöiseltä. Vielä kun vauva syntyisi, niin tämä on varmasti kovassa käytössä.
Tula Explore vaikuttaa erittäin helppo käyttöiseltä. Vielä kun vauva syntyisi, niin tämä on varmasti kovassa käytössä.

3. Pyyhe

Meiltä puuttui vielä kokonaan vauvalle kylpypyyhe. Toki vauvalla voi käyttää myös mitä tahansa pyyhettä, mutta itse tähän havahduttuani halusin löytää pyyhkeen, joka olisi sopiva vauvan herkälle iholle. Halusin siis jotain pehmeää ja turvallista. Varmasti moni muukin vanhempi on samoilla linjoilla, joten tämä on oikein sopiva lahja. Päädyin Elodie Detailsin Huppupyyhkeeseen, joka on valmistettu erittäin pehmeästä ja imukykyisestä froteekankaasta. Kääntöpuolelta pyyhe on pehmeää velouria. Lisäksi se on Oeko-Tex®-sertifioitu, eli pyyhe ei sisällä haitallisia aineita.

Elodie Details Huppupyyhe on super suloinen kylpypyyhe vauvalle.
Elodie Details Huppupyyhe on super suloinen kylpypyyhe vauvalle.
Kaunis lahja vastasyntyneelle.
Kaunis lahja vastasyntyneelle.

4. Tuttipullot

Muiden kokemusten mukaan tuttipulloja kannattaa olla jonkin verran valmiina kaapissa. Koskaan ei tiedä miten imetys onnistuu omalla kohdalla. Tällaiseen tarpeeseen on erittäin hyvä ostaa jonkinlainen setti, joka toimii vauvalla kuin vauvalla. Itse hankin omaan kaappiin Philips Aventin Anti-Colic Airfree vent lahjapakkauksen

Pakkaus sisältää neljä koliikkia ehkäisevää tuttipulloa (2 kpl 125 ml ja 2 kpl 260 ml), tiskiharjan, tutin ja AirFree™-venttiilin. Paketissa on lisäksi pullotutteja eri virtausnopeuksilla. AirFree™-venttiili poistaa ilman tutista, joten vauva nielee vähemmän ilmaa juodessaan. Tutti pysyy täytettynä maidolla, vaikka pullo on vaakatasossa, joten vauva voi juoda luonnollisemmassa pystyasennossa. Tämä voi auttaa vähentämään refluksia ja ilman nielemistä. Tämä paketti on varmasti kätevä kaikille perheille, ja se on myös kohtuuhintainen lahja. 

Philips AVENT Anti-colic with AirFree vent lahjapakkaus on hyödyllinen lahja jokaiselle perheelle.
Philips AVENT Anti-colic with AirFree vent lahjapakkaus on hyödyllinen lahja jokaiselle perheelle.

5. Lahjakortti

Jos ei millään keksi mitä voisi viedä lahjaksi, yksi toimiva lahja on mielestäni Lekmer.fi lahjakortti. On järkevämpää antaa lahjakortti kuin viedä jotain, mitä perhe ei oikeasti tarvitse. Ja aina parasta on se, kun lahjan saaja itse pääsee vielä tekemään lopullisen päätöksen tuotteesta. 

Nyt sinulla on mahdollisuus shoppailla Lekmer.fi verkkokaupassa alennetuin hinnoin. Sain jakoon 15% alennuskoodin SUSANNA15. Koodi on voimassa tänään ja huomenna perjantaina 13.-14.6, joten ole nopea! Nyt kannattaa käydä tekemässä hankintoja itselle tai lahjaksi extra edullisesti. 

Onko sinulla jotain hyviä lahjaideoita jaettavaksi? 

by Susanna (rv 40)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Vauvahankinnat ennen syntymää – hanki ainakin nämä!

Vaunuvalintani on Cybex Priam 2019

Saamattomuus on kiroukseni – vauvahankinnat yhä tekemättä!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Äitiyspakkauksessa on yleensä hupullinen kylpypyyhe. Bodeja muuten tarvitsee paljon. Kiva lahja, eikä maksa maltaita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Lekmer.fi kanssa.

Minulle on ollut erittäin suuri helpotus, että olen löytänyt verkkokaupan, josta olemme voineet hankkia kaiken mahdollisen vauvaa varten. Jo lähtökohtaisesti urakka tuntui mahdottomalta ja aivan liian isolta aloittaa. Tämä tuotti jopa ahdistusta. Mitä syntyvälle lapselle tarvitsisi hankkia etukäteen, ja mikä on oikeasti tarpeellista?

Lähdin liikkeelle vaunuista ja sen jälkeen tilasin kaukalon. Mutta mitä muuta lapselle olisi hyvä hankkia ennen syntymää? Inhoan tavaran paljoutta. En myöskään pidä shoppailusta, joten halusin selvittää mitkä ovat välttämättömät asiat hankkia.

”Lapsihan ei tarvitse juuri mitään. Riittää, että on vaippoja ja muutama vaihtovaate!” Näin monet ovat sanoneet, kun olen tuskastellut omaa saamattomuuttani vauvahankintojen suhteen. Nyt kun olen saanut tehtyä tuon selvittelyn ja tavaroiden vertailun, olen erittäin huojentunut. Onneksi tein tämän ennen lapsen syntymää, sillä siihen saa kyllä kulumaan aikaa. Suosittelen hankkimaan ainakin nämä seuraavat tarvikkeet ennen lapsen syntymää, jotta voit keskittyä sitten vauvaan heti syntymästä alkaen. 

Sänky on tärkeä hankinta ennen lapsen syntymää.
Sänky on tärkeä hankinta ennen lapsen syntymää.

Vaunujen ja turvakaukalon jälkeen lähdin kartoittamaan sänkyä ja hoitopöytää. Ajattelin, että nämä ovat nyt ainakin pakolliset, mitä tulisi olla valmiina. Eniten pohdin asiaa siltä kantilta, että millaiseen kotiin haluaisin lapsen tuoda sairaalasta. Entä mikä tekisi minulle sen fiiliksen, että synnytys on lähempänä ja olisin valmiina lapsen tuloon? Asioiden hankkiminen ja paikkojen järjestely on samalla myös tietynlaista psykologista valmistautumista tulevaan. 

Lapsi tarvitsee paikan, mihin nukahtaa turvallisesti

Sängyn kohdalla minulle oli tärkeää, että sängyn pohjan korkeutta saa säädettyä kahteen eri tasoon. Tämä siksi, jotta sänky olisi mahdollisimman pitkäikäinen. Ylintä tasoa voi käyttää noin 4-6 kuukauteen saakka. Kun lapsi oppii istumaan ja liikkumaan enemmän, on hyvä laskea sängyn pohjaa alemmas. Pitkäikäisyyden vuoksi tärkeää on myös se, että sänky on tehty kestävästä puusta. En millään haluaisi olla jatkuvasti ostamassa uutta sänkyä lapsen kasvaessa. 

Carena Dalarö sängyn laitaa voi säätää kahteen tasoon. Ylös..
Carena Dalarö sängyn laitaa voi säätää kahteen tasoon. Ylös..

.. ja alas.
.. ja alas.

Sänky kokonaisuudessaan on niin houkutteleva. Nyt on ihana tuoda vauva kotiin!
Sänky kokonaisuudessaan on niin houkutteleva. Nyt on ihana tuoda vauva kotiin!

Toinen tärkeä kriteeri oli se, että laidan saa laskettua alas, jotta sängyn ollessa meidän sängyn korkeudella, olisi vauva helposti siirrettävissä yöllä sängystä meidän sänkyyn. Päädyimme sängyssä valitsemaan Carena Dalarö pinnasängyn. Sänky on valmistettu Itämeren alueen koivusta, jonka hidas kasvuprosessi takaa hyvän kestävyyden ja pitkäikäisyyden. Sänky on maalattu Ruotsissa valmistetulla valkoisella maalilla eikä sisällä lainkaan terveydelle haitallisia aineita. 

Samalla hankin sänkyyn myös laadukkaan Carena Tranholmen -patjan. Lisäksi Lekmeriltä löytyi ihanat vuodevaatteet  ja Buddy & Hope -reunapehmuste.  

Ihana Buddy & Hope unipesä <3
Ihana Buddy & Hope unipesä
Buddy & Hope -merkillä on paljon kaikenlaista ihanaa. Myös nämä peitot ovat ihanat!
Buddy & Hope -merkillä on paljon kaikenlaista ihanaa. Myös nämä peitot ovat ihanat!
Oon rakastunut Buddy & Hope -merkkiin <3
Oon rakastunut Buddy & Hope -merkkiin

Sängyn lisäksi olen lukenut paljon unipesästä ja sen hyödyistä – mutta myös vaaroista. Vaikka vaarojakin on unipesä tuntuu näin etukäteen erittäin toimivalta idealta. Halusin sellaisen hankkia, jotta voimme tarvittaessa nukuttaa vauvaa sohvalla ja vaikka meidän omassa sängyssä. Päädyimme ruotsalaisen Buddy & Hope merkin suunnittelemaan Baby Nest in Grey -unipesään. Unipesää käyttäessä olisi kuitenkin tärkeää muistaa, että unipesää tulee käyttää vain, kun vanhempi on hereillä ja pystyy vahtimaan pesässä nukkuvaa vauvaa. 

Unipesän lisäksi halusin jo valmiiksi valmistautua itkuhälyttimillä. Hälyttimet mahdollistavat vauvan nukuttamisen myös esimerkiksi parvekkeella. Päädyimme hankkimaan monipuolisen Philips Avent DECT -itkuhälyttimen. Ulkona liikkumiseen lisäksi hankimme myös Buddy & Hope merkin Spring Footmuff Grey -lämpöpussin kesän viileimpiä iltoja ja päiviä varten. Lämpöpussi on myös pitkäikäinen, sillä sen pystyy kiinnittämään myöhemmin käytettäviin rattaisiin

Phillips Avent itkuhälyttimet ovat markkinoiden parhaat. Näitä on paljon suositeltu!
Phillips Avent itkuhälyttimet ovat markkinoiden parhaat. Näitä on paljon suositeltu!

Hoitopöytä, joka on käytännöllinen ja vie vain vähän tilaa 

Nukkumisen lisäksi yksi tärkeä hankinta on hoitopöytä. Aluksi ajattelin, että tekisin hoitoalustan pyykinpesukoneen päälle. Päädyimme lopulta kuitenkin hankkimaan kuivurin, joten hoitoalustan paikka piti löytää muualta. Tämän vuoksi ainoaksi vaihtoehdoksi jäi seinään kiinnitettävä hoitopöytä. Lopulta tämä osoittautuikin ihan huikeaksi keksinnöksi, sillä hoitopöytään sisältyvien hyllyjen avulla saamme kätevästi piiloon kaikki lapsen hygieniatarvikkeet. Halusin myös, että hoitopöytä on lähellä vesipistettä, joten nyt kaikki on kätevästi samassa paikkaa. Hoitopöydäksi valikoitui Carena merkin Gålö -seinähoitopöytä. Tuote on valmistettu samoista raaka-aineista kuin sänkykin, ja on sen vuoksi erittäin kestäväksi luvattu. Pöytä tulee olemaan käytössä useasti päivässä, joten sen pitää kestää kulutusta. Tämä hoitopöytä on oikein tukeva ja jämäkkä. Ehkä parhaimpia keksintöjä ikinä? Tähän pöytään lisäksi tilasimme hoitoalustan Buddy & Hope merkiltä

Hyllyille mahtuu paljon vaippoja ja vaipan vaihtoon tarvittavia tarvikkeita.
Hyllyille mahtuu paljon vaippoja ja vaipan vaihtoon tarvittavia tarvikkeita.
Buddy & Hope hoitoalusta on söpö
Buddy & Hope hoitoalusta on söpö
Hoitopöytä menee kiinni todella näppärästi ja aukeaa hallitusti joustosaranoiden avulla.
Hoitopöytä menee kiinni todella näppärästi ja aukeaa hallitusti joustosaranoiden avulla.
Seinään kiinnitettävä hoitopöytä on näppärin keksintö ikinä!
Seinään kiinnitettävä hoitopöytä on näppärin keksintö ikinä!

Vielä odottelemme turvakaukalon saapumista ja sen jälkeen meillä onkin kaikki tarvittava ennen lapsen syntymää. 

Kevään kunniaksi sain myös jakoon 15% alennuskoodin SUSANNA15. Saat siis jo valmiiksi edullisista hinnoista alennusta lekmer.fi verkkokaupassa. Koodi on voimassa vain tänään 21.5, joten ole nopea! Alennuskoodin voit käyttää Buddy & Hope sekä Carena -tuotteille. Nyt kannattaa käydä tekemässä hankintoja extra edullisesti. 

Mitä mieltä sinä olet, mitkä ovat tärkeimpiä asioita hankkia ennen lapsen syntymää? 

by Susanna (rv 36)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Vaunuvalintani on Cybex Priam 2019

Saamattomuus on kiroukseni – vauvahankinnat yhä tekemättä!

Raskauden tuomat muutokset vartalossa pelottavat!

 

 

Kommentit (10)

Petttra
1/10 | 

Me muutettiin juuri ennen ensimmäisen lapsen syntymää joten meillä oli vähän kaikki kesken. Sängyksi oli korikehto ja pinnasänky oli anopilla varastossa. Hoitopöytä kotiutui samana päivänä kuin me vauvan kanssa sairaalasta. Oon ikuisesti kiitollinen anopille että he kävivät laittamassa kaikki muuttosotkut ojennukseen ennen kuin tultiin vauvan kanssa kotiin ❤️ toisen lapsen kanssa oli vähän sama tilanne, kun asuttiin pienessä kaksiossa jonne ei mahtunut vauvan tavarat 😅 me ollaan siis oltu jotenkin tosi huonoja valmistautujia... Muutettiin isompaan kotiin kun toinen lapsi oli 1kk ja sitten löytyi tavaroille paikat. Ja nyt kolmatta varten raivasin omasta vaatekaapistani hänen vaatteille pari hyllyä 😂 rattaat turvakaukalo ja rintapumppu tarvikkeineen olis nyt ne mitä sanoisin kaikista tärkeimmiksi. Vauva nukkuu mun vieressä ja siirtyy omaan sänkyyn sit joskus 1v ehkä 🙈

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Onneksi ei ole yhtä oikeaa tapaa valmistautua. Itselläkin on ollut ison työn takana, että olen edes nämä asiat saanut järjestettyä. :) Tuo rintapumppu on mulla vielä hankkimatta, mutta sen kyllä vois hankkia nyt piakkoin, mutta ajattelin odotella, että tuleeko sille tarvetta. 

Tärkeintä vauvalle on kyllä varmasti syli ja ravinto, joten kaikki muu tulee sitten sen jälkeen <3

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Marjut
2/10 | 

Tärkeimpiä hankintoja on ollut (vaatteiden, vaippojen jne. muiden hoitovälineiden lisäksi) turvakaukalo, yhdistelmävaunut ja sänky. Hoitopöytä on meille ollut jokaisen kohdalla tarpeeton, itkuhälyttimiä ei ole myöskään ollut, koska meillä ei kukaan lapsista ole suostunut esim. nukkumaan pihalla :)

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Hyvä kuulla. Varmasti lapsia on monenlaisia. Koskaan ei voi tietää mikä toimii ja mikä ei. Kesäksi meidän olisi tarkoitus mennä vähän pitemmäksi aikaa maaseudulle, ja siellä nuo itkuhälyttimet ovat ehdottomat meillä. Samoin tuo hoitopöytä, koska meillä ei oikein ole mitään muuta missä vaihtaa vaippaa, ja haluan sen tehdä vesipisteen lähettyvillä. Tai näin ainakin nyt ajattelen. :) Tämä toimintamalli on tullut töistä, kun tein jonkin aikaa töitä vauvojen parissa. :) 

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

JaninaCharlotta
3/10 | 

Tuo taitettava hoitopöytä vaikuttaa todella käytännölliseltä ja juurikin tilaasäästävältä! Oma tyttö jo lähes 4v, mutta "tärkeimpinä" hankintoina ennen syntymää pidin pinnis, hoitopöytä (meillä oli lipasto, jossa erillinen, irrotettava hoitotaso ja näin ollen tuo lipasto on ollut muissa käytöissä sen jälkeen, kun ei enää ollut tarvetta pitää hoitopöytänä), turvakaukalo, vaunut, vaatteet (kohtuudella :D). Mitäköhän muuta... Sitteri oli yksi ihan hyvä hankinta myös.

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Oi jes, kuulostaa siis siltä, että olen oikeilla jäljillä ja ehkä jopa onnistunut hankkimaan juuri tuon tarpeellisen. :) Nyt ainakin tuntuu siltä, että tällaisella on hyvä lähteä liikkeelle, ja täydentää sitten, kun ja jos tulee tarvetta esim sitterin ajattelin myös hankkia jossain kohtaa. :)

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Anne/Kivun kahdet kasvot -blogi
4/10 | 

Voi vitsit, kun olisin nähnyt tämän tekstin ennenkuin minusta tuli TÄTI siskoni tytölle kolme viikkoa sitten! Hän nimittäin kyseli minulta neuvoja ja vinkkejä vauvatarvikehankinnoista, mutta omat pojat ovat jo kohta nuoria aikuisia, niin moni asia päässyt unohtumaan ja en ole vuosiin vertaillut ja katsellut vauvatarvikkeita. Toiseksi, voi Kumpa minun ollessa nuori äiti 18 vuotta sitten olisi ollut tällaisia ihania mammablogeja, mistä saada tietoa ja vertaistukea.

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

No voihan! Mutta voit vinkata siskollesi, että tällainen blogi on olemassa. :) Meillä kun tulee olemaan siis melko samanikäiset lapset. :) Suuret onnittelut tädille! <3

Ja totta, nykyään on kyllä helppoa ja kätevää, kun voi netistä löytää apua melkein mihin elämäntilanteeseen tahansa!

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Vierailija
5/10 | 

Meillä tärkeimmät hankinnat on ollut vaunut, kaukalo, itkuhälytin, tietty vaatteet ym ja se hoitopöytä. Esikoiselle vaihdettiin vaippaa pesukoneen päällä, nyt kuopukselle hankittiin kylppäriin ihan oikea hoitopöytä kun tilaa oli. On vielä vuoden ikäiselläkin kovassa käytössä. Ja itkuhälytin on aivan ehdoton, pystyy tekemään rauhassa meluisampiakin kotihommia kun vauva nukkuu ulkona. Unipesä on kiva, samoin sitterille ja rintapumpulle on ollut paljon käyttöä, pinnasänkyäkin tarvitsee viimeistään puolivuotiaana kun vauva alkaa ryömiä ja ei enää uskalla nukuttaa laidattomaan sänkyyn. Sivuvaunu-pinnis on tosi kätevä kun vauva on siinä ihan vieressä mutta aikuisillakin on hyvin tilaa nukkua :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Blogiarkisto

2019