Kirjoitukset avainsanalla lapsi

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Lelukaupat.fi kanssa.

Kuten monet teistä tietävät, minä inhoan ostamista. Inhoan turhien tavaroiden haalimista ja turhaa kuluttamista. Meillä kotona ei juurikaan ole mitään ylimääräistä. Olemme mieheni kanssa tarkkoja siitä, että myös Peetu oppii meidän minimalistisen elämäntyylin. Miten siis opettaa tätä lapselle tässä lelujen villissä viidakossa? 

Pohdin aina hyvin tarkkaan jokaisen tavaran ja lelun kohdalla tarvitsemmeko sitä todella.

Pohdin aina hyvin tarkkaan jokaisen tavaran ja lelun kohdalla tarvitsemmeko sitä todella. Mutta tässä kohtaa on kyllä pakko myöntää, että lelujen kohdalla on ollut melkoisen paljon haastetta tämän asian suhteen. Esikoisen kohdalla on todella vaikeaa tietää, mikä on oikeasti tärkeää ja hyödyllistä. Äitinä tietenkin haluan, että pystyn tarjoamaan lapselleni puitteet kehittyä ja oppia uusia taitoja. Sen vuoksi tuntuu välillä pelottavalta ajatella, jos omilla valinnoilla ja asenteilla olisin jotenkin hidastanut tai hankaloittanut oman lapseni kehitystä. Ymmärrätkö mitä tarkoitan? Onko kukaan muu koskaan pohtinut samaa? 

Minulle on tärkeää, että Peetu oppii minimalistisen elämäntyylin. Kuva: Elisa Honkasalo
Minulle on tärkeää, että Peetu oppii minimalistisen elämäntyylin. Kuva: Elisa Honkasalo

Vanhempien tunteisiin vetoaminen on yksi loistava keino lelujen valmistajille perustella omien tuotteidensa hyödyllisyyttä. Tämä on alue, jossa todella ammutaan vanhempien ihon alle – ja kovaa. Lelujen maailmassa on hyvä pysyä tarkkana. En halua olla mainonnan uhri tai se äiti, joka shoppailee tunne edellä. 

Lähdetkö sinä mielummin kiertelemään kauppoja vai ostatko lelut netistä?

Lähdetkö sinä mielummin kiertelemään kauppoja vai ostatko lelut netistä? Kaupoissa kiertely ainakin itsellä aiheuttaa useimmiten sen, että saatan ostaa tunne edellä jotain sellaista mitä oikeasti en tarvitsisi. Netin lelukaupat ovat siitä loistava keksintö, sillä ne tarjoavat suuren valikoiman tuotteita sekä toisinaan tavallisia kauppoja halvemmat hinnat. Lisäksi nettishoppailussa pystyy paremmin vertailemaan hintoja. Erityisesti pikkupaikkakuntien lapsiperheille on varmasti lelukauppa netissä helpoin ja vaivattomin tapa ostaa leluja ja lastentarvikkeita, mutta myös suurissa kaupungeissa asuvat usein varmasti kokevat lastentarvikkeiden ostamisen verkkokaupasta mukavaksi ja vaivattomaksi. Näin minä ainakin ajattelisin. On paljon mukavempaa tehdä ostokset netissä kuin kaupassa kierrellen – vai mitä? Varsinkin lapsen kanssa ostosreissut ovat usein hyvin stressaavia. Joten itse ainakin ostan ne vähätkin lasten lelut nettikaupasta mukavasti kotoa käsin. 

Minä ostan lastentarvikkeet mieluiten netistä. Kuva: Elisa Honkasalo
Minä ostan lastentarvikkeet mieluiten netistä. Kuva: Elisa Honkasalo
Pyrin jatkuvasti siihen, etten tee heräteostoksia. Ostan vain, jos todella tarvitsemme sitä. Kuva: Elisa Honkasalo
Pyrin jatkuvasti siihen, etten tee heräteostoksia. Ostan vain, jos todella tarvitsemme sitä. Kuva: Elisa Honkasalo

Minä olen kehittänyt itselleni säännön, joka auttaa siihen, etten tee enää ollenkaan heräteostoksia. Shoppailemalla netissä pystyy laittamaan tuotteita ostoskoriin, mutta en koskaan osta tuotteita välittömästi. Olen päättänyt, että pohdin asiaa vähintään yhden yön yli. Jos vielä tulee sellainen tunne, että tuote kannattaa ostaa niin ostan sen. Tällaista ajattelua haluan opettaa myös omille lapsilleni. Jokaista mielihalua ei tarvitse tyydyttää. Kaikkea ei tarvitse saada. Vähempi on parempi. 

Millainen kuluttaja sinä olet?

Käytätkö sinä verkkokauppoja lastentarvikkeiden hankkimisessa?

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Saamattomuus on kiroukseni – vauvahankinnat yhä tekemättä!

Mitä lahjaksi vauvalle? – 5 lahjavinkkiä, jotka menevät varmasti käyttöön

Yösyötöistä eroon 6kk iässä – Miten teimme sen?

Imetys loppui yösyöttöjen loppumisen myötä

Joko olet mukana keskustelemassa ajankohtaisista aiheista instagramin puolella? Nähdään hei siellä!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🖤 Ennen kuin minusta tuli äiti. Söin lämpimiä aterioita. Urheilin joka päivä. Minulla oli aikaa kirjoittaa blogia kaikessa rauhassa. 💜 Ennen kuin minusta tuli äiti. Nukuin niin myöhään kuin halusin, enkä kantanut huolta siitä, kuinka myöhään menin nukkumaan. Harjasin hampaani ja hiukseni joka päivä. 🖤 Ennen kuin minusta tuli äiti. Siivosin kotini joka päivä. Nukuin kokonaisia yöunia. Minulla oli täydellinen mielenhallinta, -ajatuksieni ja vartaloni hallinta. 💜 Ennen kuin minusta tuli äiti. En ollut koskaan tuntenut paljaita pikku varpaita ihoani vasten. En ollut koskaan ollut äärettömän onnellinen oman lapsen hymystä. En ollut koskaan istunut myöhään yöllä katsellen nukkuvaa lasta. 🖤 Ennen kuin minusta tuli äiti. En ollut koskaan pidellyt nukkuvaa vauvaa, vain sen vuoksi, etten halunnut laittaa häntä sänkyynsä. En koskaan ollut tuntenut sydämeni murskaantuvan miljooniksi pieniksi palasiksi, kun en voinut lopettaa kipua. En koskaan ollut tiennyt, että jokin niin pieni voi vaikuttaa elämääni niin paljon. En koskaan ollut tiennyt, että voisin jotakuta rakastaa niin paljon. En koskaan tiennyt, että rakastaisin olla äiti. 💜 Ennen kuin minusta tuli äiti. En tiennyt miltä tuntuu kun sydämeni on ruumiini ulkopuolella. En tiennyt kuinka ihanalta voi tuntua, kun syöttää nälkäistä vauvaa. En tiennyt siteestä äidin ja lapsen välillä. En tiennyt, että jokin niin pieni voisi saada minut tuntemaan itseni niin tarpeelliseksi. 🖤 Ennen kuin minusta tuli äiti. En ollut koskaan tuntenut sitä pelkoa, lämpöä, iloa, onnea, rakkautta, sydänsärkyä, ihmetystä, tai tyytyväisyyttä, joka äitiydestä tulee. En tiennyt, että voisin tuntea niin paljon. 💜 Ennen kuin minusta tuli äiti. . . Mitä sä et tiennyt, ennen kuin sinusta tuli äiti/isä? #äitiys #vauva2019 #kesäkuiset2019 #vauva #vauvavuosi ##vanhemmuus #6kk #puolivuotiaat Kiitos kuvasta @hannnasavolainenn 💕

Henkilön Susanna | Äitien motivointi (@susanna_mustajarvi) jakama julkaisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsen syntymän myötä olemme yhä enemmän puolisoni kanssa pohtineet sosiaalisen median käyttöä ja sitä, miten haluamme lapsemme siellä tuoda esille. Sosiaalinen media on osa meidän arkea tänä päivänä. Ei ole siis itsestäänselvää, miten näihin asioihin pitäisi suhtautua. Jokaisella vanhemmalla on suuri vastuu tehdä päätökset ja arvioida oman lapsen yksityisyyden rajat. 

Vanhemmuus on tuonut tullessaan paljon uusia tunteita, joita en ole ollenkaan osannut edes kuvitella ennen vauvan syntymää. Haluan suojella lastani kaikelta pahalta. Näistä tunteista ja ensimmäisen viikon fiiliksistä, voit käydä lukemassa vauva.fi artikkelissa, josta selviää meidän ensimmäisen viikon pelot ja onnen hetket. 

Haluan suojella lastani kaikelta pahalta. Kuva: Mirjami Liimatainen
Haluan suojella lastani kaikelta pahalta. Kuva: Mirjami Liimatainen

Kuitenkaan pelkästään nämä tunteet eivät ole saaneet minua pohtimaan sosiaalista mediaa kriittisesti, vaan olen myös itse joskus aikaisemmin joutunut kokemaan julkisuuden varjopuolia. Haluan jakaa tarinani nyt teille, jotta ymmärrätte miksi en halua tuoda oman lapseni kasvoja julkisuuteen ja sosiaaliseen mediaan. 

Olen joutunut joskus aikaisemmin kokemaan julkisuuden varjopuolia.

Minut kruunattiin vuonna 2008 Miss Suomen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi. Silloin ei vielä ollut sosiaalista mediaa tällaisessa mittakaavassa missä se on nyt, mutta lehdistö kirjoitti paljon misseistä. Tuohon aikaan lähdettiin heti missien julkistamisen jälkeen seuraavana päivänä missiristeilylle ja sieltä Ruotsiin. Olimme siis jonkin aikaa pois kotoa, sillä jo missikiertue itsessään vei muutaman viikon aikaa. 

Miten silläkin hetkellä tuntui siltä, että joku tuijottaisi minua?

Kun vihdoin palasin kotiin Tampereelle, oli tuo julkisuus pienoinen shokki. Asuin vielä vanhempieni luona, sillä olinhan vasta 19-vuotias. Vanhempani olivat matkoilla ja olimme veljeni kanssa kahden isossa omakotitalossa. Ystäväni olivat tulleet meille toivottamaan minut tervetulleeksi. Vietimme illan meillä, ja lopulta ystävät päättivät lähteä vielä jatkamaan juhlia kaupungille. Minä olin niin väsynyt, etten jaksanut lähteä. Jäin makaamaan eteisen lattialle ja pohtimaan kaikkea muutosta, mitä misseys oli tuonut tullessaan. Elämä oli muuttunut täysin. Muistan miettineeni siinä lattialla maatessani, että miten silläkin hetkellä tuntui siltä, että joku tuijottaisi minua. En kuitenkaan sitä sen enempää jäänyt pohtimaan, vaan vaihdoin vaatteet ja menin nukkumaan. 

Kuvassa: Jaana Taanila (vas.), Satu Tuomisto (kesk.) ja minä (oik.)
Kuvassa: Jaana Taanila (vas.), Satu Tuomisto (kesk.) ja minä (oik.)

Seuraavana iltana joku tuntematon mies soitti puhelimeeni ja kysyi missä olen. Ihmettelin kysymystä, ja sanoin olevani Tampereella. Tämän jälkeen hän kysyi milloin olen tulossa kotiin. Pelästyin tätä kysymystä niin, että suljin puhelimen. Ajaessani kotia kohti päässäni pyöri vain kaksi lausetta: Älä mene sinne, se mies on siellä! Soitin veljelleni, ja pyysin häntä tulemaan minua ulos vastaa. Minua pelotti. Saavuttuani kotiin, veljeni oli jo odottamassa ulkona. Laitoimme auton yhdessä talliin. 

Ajaessani kotia kohti päässäni pyöri vain kaksi lausetta: Älä mene sinne, se mies on siellä!

Lähdimme katsomaan, jos näkisimme jotain jälkiä tästä miehestä, joka oli soittanut minulle. Näimme lumessa isot kengänjäljet. Nämä jäljet menivät talomme takapihalle. Lähdimme kiertämään taloa – ja siellä hän oli. Talon takana, suoraan huoneeni ikkunan takana. Meidät nähtyään tämä mies jähmettyi paikoilleen. Oli pimeää ja hän luultavasti kuvitteli pysyvänsä piilossa, jos ei liiku. Veli heitti häntä lumipallolla, ja tämän jälkeen mies lähti juoksemaan, eikä häntä saatu kiinni. Minä menin täysin shokkiin. Itkin ja huusin: Miksi tämä mies on kotini pihalla? Mitä hän halusi minusta?

Miksi tämä mies on kotini pihalla? Mitä hän halusi minusta?

Tästä alkoi monien vuosien kestävä pelko ja ahdistus. En uskaltanut olla kotona yksin. Tarkistin joka ilta sängynalusen. Nukuin huoneeni ovi lukossa. Minua puistatti, sillä tämä mies luultavasti oli katsellut minua edellisenä iltana, kun makasin eteisen lattialla. Ja lopulta myös sen, kun olin vaihtanut vaatteet. Tämä samainen mies soitteli muutaman vuoden ajan silloin tällöin kysyäkseen missä olen. Hänen kengänjäljet myös löytyivät vielä muutamia kertoja talomme takapihalta tämän tapahtuman jälkeenkin. Poliisi ei voinut asialle tehdä mitään, sillä tämä mies olisi pitänyt saada kiinni meidän pihalta, mutta hän ei koskaan kiinni jäänyt. Ahdistelijasta uutisoi vuonna 2009 myös MTV3 uutiset

Voisiko tämä ihminen olla elämässäni yhä? Mitä jos hän on joku tuttuni?

Vielä tänä päivänäkään en tiedä kuka tämä mies oli. Joskus pohdin, voisiko tämä olla joku tuttuni. Voisiko tämä ihminen olla elämässäni yhä? En tiedä, mutta onneksi hän ei enää ole soitellut. Onneksi en enää pelkää. 

Omien kokemusten vuoksi, en halua oman lapseni kasvoja sosiaaliseen mediaan. Kuva: Mirjami Liimatainen
Omien kokemusten vuoksi, en halua oman lapseni kasvoja sosiaaliseen mediaan. Kuva: Mirjami Liimatainen

Tämä tarina on tosi ja haluan sillä muistuttaa, millaisia vaikutuksia medialla voi olla. Maailmassa on ihmisiä, jotka saattavat alkaa kiinnostumaan liikaa sinun elämästä. Vaaroja on monia, joita emme ehkä osaa edes kuvitella. Emme osaa kuvitella niitä ennen kuin ne ovat arkeamme emmekä enää saa elämäämme pois sosiaalisesta mediasta. On siis erittäin tärkeää arvioida hyvin tarkasti, mitä sosiaalisessa mediassa jakaa omasta elämästään. Kaikki ei tarvitse olla julkista. On tärkeää osata pitää oma yksityisyys suojassa. 

Minä olen päättänyt, etten julkisesti jaa oman lapseni kasvokuvia sosiaalisessa mediassa. Haluan suojella oman lapseni yksityisyyttä. Hän on sen ansainnut! 

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Sosiaalinen media on yhä tärkeämpi osa vuorovaikutusta – missä mene yksityisyytesi rajat?

Cybex Cloud Z – liikkuvan perheen turvakaukalo!

16 tunnin synnytys – näin kaikki eteni!

Susanna Mustajärvi piti päiväkirjaa ensimmäisestä viikosta äitinä: "en osannut arvata, miten iso muutos tämä on"

Instagramissa on menossa loistava arvonta yhteistyössä Lekmer.fi kanssa. Käy osallistumassa ja voita 80€ lahjakortti Lekmer.fi verkkokauppaan. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

💫ARVONTA! 💫 Yhteistyössä @lekmer.fi kanssa arvon 80€ arvoisen lahjakortin Lekmerin verkkokauppaan! 😘 .. 💕 Heidän valikoimastaan löydät kaiken tarpeellisen lapsillesi aina sisustuksesta ja leluista erilaisiin tarvikkeisiin ja vaatteisiin. 💥 .. .. Tämä lahjakortti on loistava lahja ystävälle tai itselle. ✨ ONNEA ARVONTAAN! 💕 .. Alla ohjeet osallistumiseen: 1. Seuraa @lekmer.fi sekä @susanna_mustajarvi 2. Tykkää kuvasta 3. Tägää mukaan ystävät, jotka ilahtuvat tämän nähdessään. Jokainen uusi tägäys on yksi uusi arpa sulle! 💕 . Arvonta päättyy perjantaina 19.7 klo 23. Instagram ei sponsoroi tai hallitse kyseistä arvontaa. #arvonta #giveaway #vauvahankinnat #lastenhuone #vauva2019 #kesäkuiset2019 #heinäkuiset2019 #elokuiset2019 #lekmer #baby #vauva #vastasyntynyt #lastenhuoneensisustus #cybex #yhteistyö @lekmer.fi 💕

Henkilön Susanna | Äitien ajanhallinta (@susanna_mustajarvi) jakama julkaisu

 

 

Kommentit (2)

VuodenÄiti
1/2 | 

Huh mikä kokemus sinulla! Erittäin hyvä syy pitää lapsen kasvot pois somesta. No, oikeastaan kaikki syyt ovat siihen ihan yhtä hyviä. Itse en julkaise lasteni kuvia missään, enkä edes ole mikään julkisuuden henkilö. 

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Jep, oon sun kanssa täysin samaa mieltä. :) Lapset voivat sitten itse myöhemmin päättää miten haluavat somessa näkyä. 

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Blogiarkisto

2019

Instagram