Kirjoitukset avainsanalla Parisuhde

Raskaus lähenee loppuaan. Uusien elämäntilanteiden kynnyksellä minulle on usein luontaista pysähtyä ja pohtia mennyttä. Tästä syystä olen nyt viime aikoina pysähtynyt useasti miettimään raskausaikaa oman puolisoni näkökulmasta. Millainen olen ollut? Olenko ollut hyvä puoliso? Mitä olisin voinut tehdä paremmin?

Parisuhde ei voi olla koskaan lomalla. Siitä minun kanssani samaa mieltä on myös vauva.fi bloggaaja Herkkämies, joka kirjoitti aiheesta postauksen muutama viikko sitten. Raskaus on yksi vaihe elämässä, joka helposti laittaa parisuhteen lomalle. Raskaana on niin syvällä omissa tuntemuksissaan, ja niin – raskaudessa. Raskaus tuo mukanaan paljon uutta ja ihmeellistä. Raskaus vie voimia, ja se kääntää omaa mieltä jatkuvasti enemmän ja enemmän sisään päin. Raskaus usein myös muuttaa ihmistä. Mutta siltikään me emme saisi unohtaa parisuhdetta. Se on, ja tulee olemaan, perheen tärkein tukipilari. Näin minä ainakin ajattelen. 

Parisuhde on perheen tärkein tukipilari!

Parisuhteessa kumpikaan ei voi olla yksin pääroolissa.
Parisuhteessa kumpikaan ei voi olla yksin pääroolissa.

Miten siis pitää huolta parisuhteesta raskaanakin? Minä uskon vahvasti, että meillä kaikilla on aina jotain parannettavaa. Itsestäni ainakin löytyy niin heikkouksia kuin vahvuuksia parisuhderintamalla. Listasin hieman ideoita siihen, miten parisuhde pysyy virkeänä kaikkina aikoina ja kaikissa elämäntilanteissa – myös siis raskaana. Tärkeintä on muistaa, että aina voi – ja kannattaa –panostaa puolisoon. Se on paras sijoitus oman hyvinvoinnin jälkeen!

  1. Mitä sinulle kuuluu? Yksinkertainen kysymys, joka välillä unohtuu. Jokainen meistä haluaa tulla kuulluksi ja nähdyksi. Raskaus on välillä hyvin raskasta, ja aina ei jaksaisi olla kiinnostunut muista – sen olen itsekin huomannut oman raskauden aikana. On kuitenkin erittäin tärkeää nähdä, miltä maailma näyttäytyy toisen silmin. Mitä ajatuksia oma puoliso käy läpi? Tuleeko vauva ja raskaus jutut välillä korvista ulos? Ajoittain on hyvä keskustella myös muista kuin vauvajutuista. Tiedän – se on vaikeaa, silloin kun omassa päässä pyörii jatkuvasti raskaus, vauva ja synnytykseen liittyvät asiat. 
  2. Rakastan sinua, olet minulle tärkeä! Tärkeitä sanoja, joita ei voi koskaan sanoa liikaa ääneen. Muistathan sanoa nämä sanat päivittäin ja mielellään useasti päivässä? Toista ei kannata missään nimessä pitää itsestäänselvyytenä. Ja kukaan ei ole myöskään ajatustenlukija. Oikotietä ei ole – nämä sanat pitää sanoa ääneen!
  3. Mitä pientä voisit tehdä puolisosi hyväksi? Raskaana usein saa hiukan erikoiskohtelua, joka on oikein ja luonnollista. Voimia pitää säästellä ja ihan kaikkea ei tarvitse jaksaa samaan malliin kuin ennen raskautta. Raskaus ei kuitenkaan ole sairaus, joka veisi meiltä kaikkia voimia ja kykyjä. Jokainen ihminen on ansainnut silloin tällöin erikoiskohtelua. Myös ne puolisot, joiden kotona on raskaana oleva nainen. Miten siis sinä voisit tehdä puolison olosta mukavan? Tai voisitko jotenkin yllättää hänet?
  4. Yhteinen tekeminen yhdistää ja vahvistaa liimaa pariskuntien välillä. Onko teillä ollut jotain yhteistä tekemistä ennen raskautta? Jos on – pitäkää siitä kynsin ja hampain kiinni myös raskaana. Jos ei – nyt viimeistään kannattaa toden teolla pohtia, mitä se voisi olla. Lapsen syntymän jälkeen on varmasti vielä haasteellisempaa saada yhteistä ja molemmille mielekestä tekemistä järjestymään. Sen vuoksi niitä yhteisiä asioita kannattaa vaalia ihan jokaisessa elämänvaiheessa. Mikä teitä yhdistää? Mikä on teille molemmille mielekästä puuhaa? Tehkää sitä! Se vahvistaa suhdetta jatkossakin.

Kuva: Katri Haavisto Photography
Kuva: Katri Haavisto Photography

Mitkä ovat mielestäsi keinot ennaltaehkäistä tilanteita, joissa on kasvettu erilleen tai todetaan puolison pitävän itsestäänselvyytenä? Jep, kyllä ne ovat nämä yllä mainitut yksinkertaiset keinot. Näihin siis kannattaa panostaa joka päivä ja joka viikko. Et varmasti tule katumaan! 

Minulle parisuhde on aina ollut yksi tärkeimmistä asioista elämässä. Se on ihmissuhde, jonka vuoksi olen valmis uhrautumaan. Hän on ihminen, jonka vuoksi olisin valmis kuolemaan! Hän on tärkeintä maailmassa. Siksi haluan olla hyvä puoliso. Ja sen vuoksi ajoittain myös pysähdyn pohtimaan, olenko todella ollut sitä?

by Susanna (rv 41)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Vuosien takainen avioero – häpeä, joka seuraa minua yhä!

Euforisia onnenhetkiä – saisinko jäädä raskauskuplaani ikuisesti?

6 syytä, miksi synnytykseen kannattaa valmistautua

Mitä muut kirjoittavat aiheesta: 

Puolison rooli raskaudessa

Tule sinäkin mukaan #sometonjuhannus haasteeseen, ja vietetään tämä juhannus olemalla läsnä ja hetkestä nauttien!

 

Kommentit (13)

Taaperon äiti
1/13 | 

Omasta kokemuksestani raskausaika oli ihan parasta parisuhdeaikaa, vaikka hormonit heittelivätkin ja tunteet olivat pinnassa. Vauva-aika olikin sitten toinen juttu; parisuhteelle ei kertakaikkiaan ole mahdollista laittaa paukkuja ainakaan ihan alussa ja se piti vain hyväksyä. En yhtään ihmettele, miksi monet eroaa kun lapset ovat pieniä, vaikka me pariskuntana ollaankin ns selvitty vauva-ajasta suht hyvin. Se vauvan kanssa olemisen intensiivisyys yllättää, sen kyllä tiesi mutta käytännössä ei kuitenkaan tiennyt. Olennaista on omasta mielestä, että kasvaa parina uudestaan niin, että siinä onkin nyt kolmas henkilö mukana. Lisäksi antaa sille kasvulle aikaa ja ymmärrystä, joustoa puolin ja toisin.

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Sitä ei varmasti pysty etukäteen ymmärtämään miten kaikki muuttuu, kun vauva astuu kuvioihin. Musta tuntuu ainakin, ettei itsellä ole mitään käryä miltä se sitten tuntuu ja mitä kaikkea on edessä. Ja että mitä kaikkea se tekee parisuhteelle. Haastaa varmasti tosi paljon, ja eri suunnista. 

Mutta ehkä tärkeintä on oma asenne ja se, että mielessä on jatkuvasti ajatus siitä, että tämä on vaihe, joka ylitetään yhdessä. <3 Myös parisuhteen hyvät ajat auttavat jaksamaan ja taistelemaan parisuhteen puolesta. 

Hyvin kirjoitettu tuo, että kasvaa parina uudestaan. Siihen kiteytyy varmasti kaikki mitä vauva-arki lopulta vaatii. Tsemppiä sinne! <3 

Ja ihanaa juhannusta! 

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Anna-Maria K
2/13 | 

Mä ajattelen myös että raskausaikana, niin kuin kaikkina aikoina, parisuhteeseen täytyy panostaa. Ei se itsestään pysy kasassa. Meillä on mennyt tähän saakka tosi hyvin (ollaan rv 33) ja pyritään että menee jatkossakin. Kunoa pystyisimmectekemään tarvittavat asiat myls sitten kun beibi on syntynyt ❤️ Kun hän syntyy, me juhlimme 10 vuotta yhdessä oloa. Aika kiva huipennus 🙂

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Oon sun kanssa täysin samaa mieltä. Hei vau, ja onnea! Tuo on jo tosi hieno juttu, että ootte olleet noin kauan yhdessä. Kyllä parisuhteen eteen pitää ja kannattaa nähdä vaivaa! 

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Se on varmasti vaikeaa. Elämään tulee niin paljon muutoksia, että ei oo ihmekään. Lisäksi tulee paljon velvollisuuksia, ja yhteinen aika on kortilla. <3 Mutta aina kannattaa taistella yhteisen hyvän puolesta. <3

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on yksi asia elämässä, josta en ole vuosiin halunnut puhua tai kirjoittaa – nimittäin avioero. Jostain syystä tunnen suurta häpeää, enkä ole halunnut asiaa tuoda esille. Koko ajatusketju erosta lähti kuitenkin liikkeelle, kun kävin Etä-äiti bloggaajan Helkan kanssa lounaalla. Vaikka olen lukenut Helkan tekstejä paljonkin, ei oma eroni ole koskaan tullut mieleeni – kunnes nyt. Tuntuu kuin olisin blokannut täysin tuon erovaiheen elämästäni. Aivan kuin sitä ei olisi ollutkaan. Tämä tapaaminen todella avasi silmiäni. 

Aivan kuin vahingossa tulivat sanat suustani: "niin tiesithän – minäkin olen eronnut?"

Tapaamisessa tapahtui jotain, sillä erokokemukset tulivat yhtäkkiä jostain syvältä mieleeni. Aivan kuin vahingossa tulivat lauseet suustani "niin tiesithän – minäkin olen eronnut?" Tämän lauseen jälkeen aloin puhumaan. Lopulta Helka kirjoitti kokemuksistani myös blogiinsa otsikolla: Ex-missi Susanna häpesi pitkään eroaan ja pystyy nyt vasta puhumaan sen tuomista vaikeista tunteistaOlin sisimmässäni hyvin ylpeä siitä, että olin uskaltanut vihdoin ottaa asian esille. 

Avioeroon liittyy paljon häpeää. Kuva: Elisa Honkasalo
Avioeroon liittyy paljon häpeää. Kuva: Elisa Honkasalo

Miksi häpeän avioeroa? 

Pelkään erityisesti sitä, että minut leimattaisiin eronneeksi. Pelkään vähättelyä minun kyvyistä sitoutua. Koen olevani todella luotettava ja sitoutuva, sillä olenhan suurimman osan elämästäni viettänyt yhdessä ja samassa parisuhteessa. Usein kysynkin itseltäni; miksi muut ovat voineet seurustella ja asua yhdessä eri ihmisten kanssa, ja myös erota monet kerrat elämässään tuntematta mitään syyllisyyttä tai häpeää. Minä kun tein avioeron kerran, häpeän sitä edelleen. Onko naimisiin meno todellakin niin ratkaisevaa, että muuttaa tuota yhtälöä noin paljon? 

En ole ylpeä erostani, mutta en myöskään ole sitä kertaakaan katunut.

Stereotypinen kuva avioeronneista ihmisistä minulle tarkoittaa hurmoksen hakuisuutta, sitoutumiskammoisuutta ja kevytkenkäisyyttä. En tiedä ovatko nämä ennakkoluulot ja asenteet vain minulla, mutta pelkään, että minut luokiteltaisiin tuollaiseksi. Häpeän ja piilottelen taustaani. En ole ylpeä erostani, mutta en myöskään ole sitä kertaakaan katunut. Ero on ollut yksi kasvattavimmista kokemuksista, josta olen oppinut paljon. Siksi en haluaisi hävetä sitä. Haluaisin uskaltaa puhua siitä avoimemmin. Joku kuitenkin sisälläni haluaa sitä edelleen peitellä. Kannan hartioillani häpeän viittaa, josta haluaisin päästä eroon. 

En ole ylpeä erostani, mutta en myöskään kadu sitä! Kuva: Elisa Honkasalo
En ole ylpeä erostani, mutta en myöskään kadu sitä! Kuva: Elisa Honkasalo

Avioeron ansiosta osaan olla nyt parempi puoliso!

Avioerossa, niinkuin kaikissa menneissä elämäntapahtumissa, on myös hyviä puolia. Olen tällä hetkellä huomattavasti parempi puoliso. Ilman näitä kokemuksia, en olisi oppinut omia heikkouksiani. Osaan myös asennoitua elämään eri tavalla. Myös minulla on lupa epäonnistua. Muiden ihmisten tukea ja apua en pidä itsestäänselvyytenä, vaan olen oppinut pärjäämään myös yksin.

Ymmärsin vihdoin, että myös minulla on lupa epäonnistua!

Ero toi myös uskoa omaan tekemiseen. Minä tiedän mitä haluan elämältäni ja saavutan sen. Tärkeintä on uskaltaa tehdä omia ja itselle tärkeitä päätöksiä. Uskallan nyt myös sanoa, että haluan aidosti vakiintua. Minun ei tarvitse todistella sitä kenellekään. Riittää, että minä itse tiedän sen. Olen oppinut näkemään, millainen ihminen on minulle hyväksi. Tiedän nyt millainen ihminen sytyttää minut, ja pitää liekin palamassa. Sitä en olisi tiennyt, jos en olisi uskaltanut erota. 

Miksi en osannut itse kertoa kuinka paljon ero minuun sattuu? Kuva: Elisa Honkasalo
Miksi en osannut itse kertoa kuinka paljon ero minuun sattuu? Kuva: Elisa Honkasalo

Miksi kukaan ei ymmärtänyt minua? 

Isoin asia erossa oli se, että kukaan ei oikeastaan ymmärtänyt minua. Jäin yksin asian kanssa. Ainoa ihminen, joka minua tuki oli ex-mieheni. Vaikka eropäätös olikin lähtöisin minusta ja teimme päätöksen yhdessä, ei ero ole koskaan helppo. Se sattuu – ja paljon! Ero jättää aina jälkensä. Miksi sitä ei kukaan osannut nähdä? Miksi en itse osannut kertoa kuinka paljon minuun sattuu? 

Ero jättää aina syvät jäljet, vaikka päätös olisikin oma.

Erosta puhuminen pelottaa!

Pelkään satuttavani lähimmäisiäni, jos puhun erosta. En halua, että kukaan ymmärtäisi minua väärin. Tämän vuoksi erosta puhuminen pelottaa edelleen. Haluaisin puhua erosta, jotta voisin peilata omia kokemuksia muiden kokemuksiin. Ero ei ole koskaan helppo ja siitä puhuminen auttaa. En haluaisi hävetä menneitä. Ne ovat osa minua – halusin sitä tai en. Minulle on tärkeää ymmärtää millaisia jälkiä ero on minuun jättänyt. Haluan myös osata itse päättää, kuinka paljon annan jälkien vaikuttaa minun elämääni tässä hetkessä. Vain käymällä asioita rehellisesti läpi, voin näihin asioihin oikeasti vaikuttaa. 

En ole kenellekään velkaa. Myös minulla on oikeus onneen. Kuva: Elisa Honkasalo
En ole kenellekään velkaa. Myös minulla on oikeus onneen. Kuva: Elisa Honkasalo

Tärkeintä on ollut ymmärtää, etten ole yhtään sen huonompi ihminen kuin kukaan muukaan. Avioero ei leimaa minua sellaiseksi, jonka ei enää koskaan kannattaisi mennä naimisiin. Olen edelleen ansainnut onneni. En ole myöskään kenellekään velkaa. Kaiken tämän jälkeen myös minulla on vielä oikeus saada uusi mahdollisuus. Myös minulla on vielä joskus oikeus saada kokea onnistumista avioliitossa, vaikka ensimmäisellä kerralla se ei onnistunutkaan. 

Tärkeintä on, että olen antanut itselleni anteeksi. 

by Susanna (rv 30)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

 

Lue myös:

Ex-missi Susanna häpeää eroaan, ja pystyy vasta nyt puhumaan sen tuomista vaikeistakin tunteista

Elänkö jokaisen päivän kanssasi niinkuin se olisi viimeinen?

Olisiko aika keskustella perheen yhteisistä arvoista? – näin teet sen!

Kommentit (2)

AnnaAnna
1/2 | 

Hei Susanna!
Kiitos tästä rohkeasta postauksesta, avioero on vaikea, mutta tärkeä aihe josta ei tosiaankaan puhuta tarpeeksi. Olen itsekin kokenut häpeää eron takia, enkä uskaltanut puhua siitä, ennen kuin tuin ystävääni vaikeassa erossa, jossa oli asianajotoimistokin vahvasti mukana. Olen samaa mieltä, että erosta puhuminen oli todella pelottavaa, mutta vaikeiden kokemusten jakaminen auttaa niin itseä, kuin muitakin selviytymään.

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Moikka! Kiva kun laitoit kommentin. :) Se on kyllä valitettavasti juuri näin. Puhuminen kyllä usein auttaa, ja sen tiedostaa itsekin, mutta pelko voi olla välillä niin suuri että mielummin käpertyy omaan kuoreensa. 

Olen tosi pahoillani ystäväsi puolesta. Toivottavasti kaikki menee lopulta hyvin! 
Tsemppiä sinne ja ihanaa vappua! <3

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Raskauden toisen kolmanneksen onnellisuus. Kuva: Elisa Honkasalo

Olen viime aikoina havahtunut useaan kertaan ajatuksissani toteamaan itselleni kuinka hyvin asiat ovat tällä hetkellä. Elän omaa unelmaani. Olen juuri siinä tilanteessa, johon olen jo muutaman vuoden halunnutkin. Pelkäsin jo jossain kohtaa, etteikö tätä hetkeä tulisi. Mutta onneksi – nyt se on täällä!

Alkuraskauden pohdintojen, pelkojen ja epäilysten jälkeen vihdoin on tullut seesteinen vaihe. Se vaihe mistä kaikki ovat puhuneet ja hehkuttaneet, kuinka "nainen on kauneimmillaan raskaana" ja "naiset hehkuvat onnea".

Aivan hei – tämä on se raskauden toinen kolmannes , jota kaikki ovat mainostaneet. Tämä on se hetki, kun raskaus on ihanaa!

Alkuraskauden pahoinvoinnin ja väsymyksen aikoihin epäilin suuresti, että tällainen tasainen ja yltiöonnellinen vaihe olisi vain kaikkien yhteinen keksitty harha, jotta kaikki naiset jaksaisivat tsempata tuon alkuraskauden yli. Nyt kuitenkin kun mennään raskauden kuudetta kuukautta, on kaikki alkanut loksahtamaan paikoilleen. Olen jollain tavalla jatkuvasti erittäin onnellinen. Olen onnellinen kaikesta ympärilläni tapahtuvasta. Täydellistä ei elämän tarvitse olla, mutta nyt se tuntuu täydelliseltä. Tällä hetkellä toivon, että tämä mielentila ei lähtisi koskaan pois.

Kuva: Elisa Honkasalo
Kuva: Elisa Honkasalo

Tällä hetkellä minun ei tarvitse murehtia työjuttuja. Minun ei tarvitse saavuttaa mitään. Voin vain olla tässä, ja just näin on tosi hyvä! Olen myös aidosti tyytyväinen kaikkeen saavuttamaani. Onnistuin rakentamaan itselleni arjen ja combon, johon on turvallista, helppoa ja ihanaa saada kesäkuussa toivottaa tervetulleeksi meidän odotettu uusi tiimiläinen. Tästä kuplasta en halua enää irroittaa! Tähän kuplaan olen pitkään halunnut päästä.

Kunpa vain saisin jäädä tähän onnelliseen raskauskuplaani ikuisesti!

Minun kohdallani tämä kupla tarkoittaa itsestä huolehtimista, elämästä nauttimista ja parisuhteessa rakastamista. Haluan valmistautua pienokaisen tuloon omalla tavallani. Haluan aidosti kokea nyt kaiken, ja olla läsnä tässä hetkessä. En halua mitään turhaa negatiivista elämääni. Onneksi kuplan seinät on rakennettu sen verta joustaviksi, että tarvittaessa ne potkaisee kaiken negatiivisen pois luotani. Tätä olotilaa haluan suojella, sillä kaikki on just nyt niin hyvin!

Kuva: Elisa Honkasalo
Kuva: Elisa Honkasalo

Tutut ja tuntemattomatkin ovat minulle viime aikoina tulleet juttelemaan ja kertomaan, kuinka heidän mielestään hehkun tällä hetkellä ympärilleni suurta onnea. On ollut todella ihanaa kuulla, sillä siltä minusta tällä hetkellä tuntuukin. Nyt olen jälleen löytänyt merkityksen elämälleni. Tämä merkitys on kaikista maailman merkityksistä se kaikkein kallein ja maailman tärkein. Olen myös onnellinen, että saan jakaa tämän kaiken juuri mieheni kanssa. Olen hänelle ikuisesti kiitollinen, sillä juuri hän on opettanut minulle elämää, jossa saa ja kuuluu nauttia. Tämä elämäntapa on se, joka tekee meistä onnellisen. 

Olen myös erittäin vaikuttunut siitä, kuinka suuri voima ja viisaus meidän naisten vartaloissa piileekään. Miten ihmeellistä ja ihanaa on se, että me pystymme oikeasti kehittämään sisällämme jonkun niin ainutlaatuisen olennon kuin oman lapsen. Jo nyt tunnen niin suurta rakkautta lastani kohtaan, etten millään jaksaisi enää odottaa, että saisin hänet syliini.

Päällimmäisenä tällä hetkellä on kiitollisuus. Kiitos! Tätä on niin kauan toivottu ja odotettu.

Ja nyt olen vain niin onnellinen!

by Susanna (rv 24)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Tein plussatestin – iloa, onnea, pelkoa ja epäröintiä!

Uupumus on jättänyt syvät jäljet – palaudunko ennalleni enää koskaan?

7 vinkkiä, miten neuvolassa voisi huomioida isät paremmin

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viime aikoina media on täyttynyt yllättävillä suru-uutisilla. Väistämättä surulliset otsikot herättävät monissa meissä ajatuksia ja peilaamme tapahtumia omaan elämäämme. Nämä uutiset muistuttavat elämän rajallisuudesta. Me emme ole kuolemattomia. Elämä ei ole ikuista!

Yhtäkkiä kuka tahansa meistä voi olla pois. Ymmärrämmekö tämän asian todella?

Käytän usein valmennuksissani "oman kuoleman visualisointi" -tekniikkaa, jotta tunnistaisimme todella omat arvomme. Kävin tuota tekniikkaa läpi kirjoittaessani postauksen perheen yhteisistä arvoista. Joko kokeilit tekniikkaa? Saat selville teetkö päivissäsi todella asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Viime päivien tapahtumat nostavat mieleeni erittäin surullisia ajatuksia ja pelkoja oman puolison ja läheisten menettämisestä. Etenkin näin raskaana nämä ajatukset ja pelot ovat olleet paljon mielessäni. 

Elämä ei ole ikuista! Kuva: Elisa Honkasalo
Elämä ei ole ikuista! Kuva: Elisa Honkasalo

Mitä jos jäisinkin yksin? Mitä jos et olisikaan enää huomenna siinä? 

Olenko tänään tehnyt ja sanonut kaiken, mitä sisimmässäni haluaisinkin sanoa? 

Olenko ollut sellainen puoliso, jollaisena olen aina halunnut olla? 

Muistanko päivittäin sanoa, että rakastan sinua?

Elänkö jokaisen päivän kanssasi niinkuin se olisi viimeinen? 

Muistanko tarpeeksi kertoa läheisilleni kuinka tärkeitä he ovat?

Mitä jos jonain aamuna joku läheiseni onkin poissa? Jäisinkö katumaan jotain? 

 

Muista siis päivittäin: 

  1. Järjestä aikaa läheisille
  2. Kerro heille kuinka tärkeitä he ovat
  3. Muista sanoa ääneen "rakastan sinua" 
  4. Älä mene koskaan vihaisena nukkumaan
  5. Anna anteeksi 

Huomenna on ystävänpäivä. Se on päivä, joka muistuttaa meitä läheisten merkityksestä!

Jos minä saisin toivoa jotain kaikille maailman ihmisille, toivoisin meille taitoa muistaa läheisiä ja ystäviä vuoden jokaisena päivänä! 

by Susanna 

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Olisiko aika keskustella perheen yhteisistä arvoista? – näin teet sen!

"Haluatko raskaaksi? Lopeta suorittaminen ja löydä tasapaino elämääsi!" – näin minulle kerrottiin

Onko tuleva isä jäänyt raskaudessa ulkopuoliseksi? – 10 vinkkiä, miten tulevaa isää voi tukea kohti isyyttä

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Blogiarkisto

2019