Kirjoitukset avainsanalla mumnesia

Viime aikoina on tapahtunut todella kummallisia asioita. Välillä tuntuu, etten tunnistaisi ollenkaan itseäni, sillä olen hyvin hajamielinen, unohtelen asioita ja yksinkertaisetkaan asiat eivät tunnu onnistuvan. Tilanne kieltämättä hieman huolestuttaa, mutta on se myös osittain hyvin huvittavaa. Itselleen on hyvä osata myös nauraa! 

Olen perusluonteeltani suorittaja, ja haluan olla hyvä kaikessa mihin ryhdyn. Rakastan sitä kun langat ovat omissa käsissäni, ja omassa päässäni. Erityisesti kodin järjestys ja siisteys ovat olleet minulle aina todella kunnia asia. Koen suurta onnistumista, kun tiedän tarkkaan jokaisen tavaran paikan. Mieheni ei tarvitse kuin vain kysyä, ja tiedän kertoa mistä mitäkin löytyy. 

No viime aikoina tämä ei ole toiminut ihan näin. Se osa, joka on pitänyt minut skarppina, on kadonnut jonnekin. Olen pukenut farkut väärin päin jalkoihini, ja ihmetellyt erikoista tunnetta sen enempää asiaan kiinnittämättä huomiota. Olen siis kävellyt ympäriinsä väärinpäin olevilla farkuilla, kunnes mieheni vihdoin huomautti ja sanoi sen ääneen. Silloin mietin mielessäni, miten tämä on mahdollista? Minulle ei ollut koskaan aikaisemmin käynyt näin!

Housujen lisäksi olen muutamaan kertaan luullut laittaneeni tiskikoneen päälle siinä onnistumatta. Unohdin pankkikorttini tunnusluvun ja sain sen lukittua. Yleensä tunnusluku palautuu jossain kohtaa takaisin mieleen, mutta ei tällä kertaa. Olen unohtanut useampaan kertaan avaimet kotiin. Olen luvannut hoitaa asioita ja unohtanut ne totaalisesti. Käyn myös jotenkin normaalia hitaammalla.

Nämä asiat voivat olla jollekin ihan arkipäivää. 

Mutta tiedätkö, kun minulle tällainen unohtelu tai hajamielisyys ei ole luontaista, tuntuu se jopa hieman ahdistavalta. Eniten pelottaa ajatus, että jäisin tällaiseksi?

Palaudunko enää normaaliksi itsekseni? Vaikka mieheni jaksaa huvittua päivä toisensa jälkeen näistä mokista, on hän myös hyvin ymmärtäväinen. Hänen mielestään on hyvä, että minustakin löytyy tällaisia inhimillisiä piirteitä. 

Mistä tämä kaikki johtuu?

Olen yrittänyt selvittää mistä tämä raskausaivoiksi kutsuttu ilmiö johtuisi. Monet raskaana olevat tunnistavat nämä oireet ja tämä on ihan yleisesti kaikilla tiedossa. Itselleni tämä tuli jotenkin uutena asiana. En ollut aikaisemmin kuullutkaan, kunnes itse koin nämä fiilikset. Ilmiötä on myös tutkittu, eli se ei ole pelkästään naisten puheissa oleva asia. Tätä ilmiötä kutsutaan mumnesiaksi Australialaisen Deakin Yliopiston tutkimuksen mukaan. Mumnesia on siis todellinen tila. Tutkimuksen mukaan aivoissa todella tapahtuu muutoksia harmaassa aineessa isoaivokuorella, ja se aiheuttaa hajamielisyyttä, unohtelua ja ajatusten harhailua. Naisen aivot valmistautuvat tulevaan elämän muutokseen ja herkistymiseen läheisen suhteen luomiseksi. Onneksi kuitenkin tutkimuksen mukaan naisen kognitiiviset kyvyt ja muisti pysyvät ihan normaalin rajoissa. 

On täysin mahdollista, että vielä palaudun takaisin omaksi itsekseni. Tai sitten en, ja totun tähän uuteen. Ei tässäkään mitään vikaa ole, jos osaa vain ottaa elämän hieman kevyemmin ja tarpeeksi rennosti. 

Onko sinulla hyviä tarinoita kerrottavana omiin tai tuttavan raskausajan mokailuihin liittyen? 

by Susanna (rv 22)

 

Pysyt parhaiten mukana seuraamalla: 

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös:

Onko tuleva isä jäänyt raskaudessa ulkopuoliseksi? – 10 vinkkiä, miten tulevaa isää voi tukea kohti isyyttä

Voiko rakenneultra paljastaa meille jotain, johon emme olekaan valmiita?

Kuuluuko seksi ja raskaus samaan lauseeseen? – ajatuksia raskausajan seksihaluista

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Blogiarkisto

2019