Vauvansoseet valmistuvat kätevästi myös uunissa!

Halloweenin kunniaksi jatkamme siis kurpitsaviikkoa! Perinteisestihän vauvansoseet valmistetaan keittämällä, mutta huomaan aikaisempaa useammin hyödyntäväni uunia mehevien kasvisten kypsennykseen. Mitä mainioin sose valmistuu uunissa kahdesta suosikkikurpitsastani eli butternut- eli myskikurpitsasta sekä kesäkurpitsasta. Syö vegesoseena tai lisää mukaan kanaa, molemmat toimivat! Kurpitsasose on myös erinomainen palaherkän vauvan sose, sillä siitä tulee samettisen pehmeä suutuntuma.

Uunikurpitsaa ja kanaa

4-6 annosta

½ butternut- eli myskikurpitsa

½ kesäkurpitsa

3 rkl rypsiöljyä

1 tl kypsää kanaa per annos aloittelijalle, 1,5 rkl kanaa per annos kokeneemmalle vauvalle

Halkaise myskikurpitsa ja poista siemenet. Kuori myskikurpitsa veitsellä ja pilko se kuutioiksi. Kuori kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ja halkaise se kiekoiksi. Levitä kurpitsat levinpaperilla vuoratulle pellille, ripottele päälle rypsiöljy ja paista 200 asteessa noin 25 minuutin ajan.

Ota pelti uunista, nostele kurpitsat kuppiin ja soseuta huolellisesti sauvasekoittimella.

Lisää tarjoilun yhteydessä mukaan kypsää ja jauhettua kanaa vauvasi iän mukaan. Ihan pienemmille kulinaristeille kana kannattaa vielä sekoittaa soseen joukkoon sauvasekoittimella.

Kommentit (2)

Vierailija

Oi nam! Tää kuulostaa hyvältä :). Menee kokeiluun heti! Mahtava blogi ja todella ajankohtainen meille. Täällä kokkaillaan seitsemän kuukautiselle neidille, mahdollisimman monipuolisesti ja mielellään luomua. 

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014