Salmiakin poltetta saa myös kotijäätelöön!

Viime viikolla starttasimmekin jäätelöviikon yhdessä DeLonghin Il Gelataion kanssa. Kerroinkin, että kone on siitä hurjan kätevä, että siinä voi valmistaa maukasta jäätelöä ilman kikkakolmosia eli munasokeriseoksia tai vaahdotettua kermaa. Sen kun mittailee ainesosia koneen mukana tulevan reseptikirjan suhteissa ja antaa mielikuvituksen viedä maustamisessa.

Kuitenkin kuumennettu muna-sokeriseos tuo upean struktuurin jäätelöön, joten tarjoilen teille nyt myös yhden sellaisenkin reseptin. Salmiakkisuille on tarjolla herkkua, sillä tämä jäätelö maustuu turkkareilla!

Turkinpippurijäätelö

(3-4 annosta)

2 kananmunaa

1 kananmunan keltuainen

1 1/4 dl sokeria

2,5 dl kermaa

0,5 dl Fazerin Turkish Pepper Crushia

+ 0,5 dl crushia myös koristeluun

Sekoita kananmunat, keltuainen ja sokeri keskenään. Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan vispaten (esim. laita kaksi kattilaa päällekäin, joista alimmaiseen runsaasti vettä). Kun seos alkaa paksuuntua ja muuttua vaniljakastikkeen tyyliseksi, ota se pois liedeltä ja anna jäähtyä. Viilennä seos jääkaappikylmäksi.

Napsauta jäätelökone viilenemään. Lisää muna-sokeriseokseen varovasti kerma, jonka olet vatkannut löyhäksi vaahdoksi. Lisää lopuksi Turkinpippuri Crush. Kaada koneeseen ja anna käydä jäätelöksi asti. Aseta tarjolle annoskulhoihin, ripottele päälle vielä lisää crushia ja tarjoile heti. Voit halutessasi tehdä jäätelön myös ennakkoon ja pakastaa sen rasiaan, jolloin se kovettuu myös hieman paksummaksi ja siitä voi lusikoida kauniita palloja.

Yhteistyössä: DeLonghi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014