Kun kaverit tulevat kylään, meillä kaikki istahtavat ruokailemaan saman pöydän äärelle.

Minulle yhdessä syöminen on erittäin tärkeää. Rauhoittuminen yhteisen aterian äärelle on minusta sanoinkuvaamattoman maagista. Arki lapsiperheessä tuuppaa muuten olemaan niin hektistä ja äänekästä, että ruokahetki tuo siihen täysin erilaista vastapainoa. Meillä ei myöskään useimmiten tehdä erikseen ruokaa lapsille, vaan pyrin aina ideoimaan jotain, josta koko konkkaronkka saisi syödäkseen. 

Tällä kertaa saimme kylään "ompelukerhojengin" eli Maxin ystävät Rasmuksen sekä Kasperin äiteineen sekä sisaruksineen. Maxin ollessa vauvaiässä kokoonnuimme viikoittain yhteen tällä porukalla ja nyt kuopuskatraiden synnyttyä jatkamme perinnettä edelleen. Emännöintivuoro on kiertävä ja minusta on mukavaa, kun saa vertaistukea lastenhoitoon ja uusia vinkkejä ruoanlaittoon myös muilta äitikollegoilta. Maxin mielestä on kiva päästä leikkimään ihanien vanhojen ystävien seurassa!

Kun pöytään istuu kolme alle nelivuotiasta ja kolme nälkäistä äitiä vauvoineen on hyvä tarjoilla jotain tukevaa. Tänä tiistaina olin tehnyt runsaan salaatin, jossa jokainen raaka-aine oli eroteltu omaksi osakseen tarjoilulautasella ja näin myös lapset löysivät itselleen mieluista muperrettavaa. Käytännössä lautaselle kannattaa laittaa omia bravuureitaan ilman sen kummempaa stressiä.

Ompelukerhon salaatti

4-6:lle henkilölle

4-6 uunissa paistettua valmiiksi marinoitua kanan rintafilettä

1 grillattu munakoiso ja yrttiöljyä*

10 keitettyä perunaa

2 palloa mozzarellaa

400g (1 tlk) kikherneitä

1 viherversorasia

6 uunikuivattua tomaattia**

*Grillatun munakoison yrttiöljy: 1 dl oliiviöljyä, sitruunan raastettu kuori, kourallinen hienoksi hakattua persiljaa, 2 tl sokeria ja 1 tl suolaa. Itketä munakoiso suolaamalla se viipaloituna ja pyyhi pois nouseva kitkerä neste talouspaperilla - grillaa tai paista munakoiso parila- tai tavallisella pannulla ja lisää yrttiöljy munakoisoihin paiston jälkeen.

**Uunikuivatut tomaatit: halkaise tomaatit ja poista suurin osa siemenistä. Asettele ne leivinpaperille leikattu pinta ylöspäin ja paista 150 asteisessa uunissa 2h. Huomioithan, että tomaattien tulee olla melko makeita jo raakana, jotta niistä tulisi uunikuivattuna hyvän makuisia.

Kommentit (2)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014