Ensi sunnuntaina juhlitaan laskiaista!

Nyt leivotaan taas meidän tyyliin eli voilla ja kermalla! Kyllä, tämä pätee myös laskiaispulliimme, joilla herkutellaan kerran vuodessa – silloin lasketaan mielummin mäkeä kuin kaloreita!

Suussasulavat laskiaispullat

n. 16 kpl

Pullat

5 dl kermamaitoseosta: 3dl kermaa ja 2 dl rasvatonta-/kevytmaitoa

1 pkt kuivahiivaa

2 dl sokeria

2 rkl kardemummaa

2 tl suolaa

1 muna

14-15dl vehnäjauhoja

220 g voisulaa

Täyte

2 dl kermaa

250g mascarpone-juustoa

2 tl vaniljasokeria

sokeria maun mukaan

mantelimassaa tai vadelmahilloa maun mukaan

Kuumenna kermamaito käden lämpöiseksi ja vatkaa vispilällä mukaan kuivahiiva niin kauan kunnes se on kokonaan liuennut. Tässä vaiheessa vaihdamme itse yleiskoneeseen, mutta kyllä käsin veivaaminenkin onnistuu! Lisää ja sekoita mukaan sokeri, kardemumma, suola ja munat. Lisää joukkoon melkein kaikki vehnäjauho ja lopuksi voisula. Ripottele lopuksi mukaan loput vehnäjauhosta.

Anna kohota liinan alla 45min-1h.

Pyörittele taikinasta noin 16 pullaa, joiden annat vielä kohota liinan alla 10 min. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa 8-10 min. Anna jäähtyä.

Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita mascarpone-juusto nostellen joukkoon. Mausta vaniljalla ja haluamallasi määrällä sokeria. Käytä kermaseoksen lisäksi vadelmahilloa tai mantelimassaa. Eikun täyttämään!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014