Herkuttele itse tai vie ystävälle tuliaiseksi!

Tällä viikolla kokkailemme siis joulutuliaisia ja -viemisiä. Seuraavaksi vuorossa ovat nämä naurettavan helposti valmistuvat suolaiset karamellipähkinät. Niitä voi popsia karkkeina sellaisenaan, tarjoilla mausteisen glögin kaverina tai käyttää jälkiruokien koristeena. Pakkaa valmiit pähkinät pieneen pussukkaan tai purnukkaan, hiukan pakettinarua ympärille, resepti korttiin ja tuliainen on sillä valmis!

Suolaiset karamellipähkinät

275g maapähkinöitä

200g sokeria

75ml vettä

1 1/2 tl Maldon-suolaa 

Laita määpähkinät, sokeri ja vesi korkeareunaiseen kasariin ja nostata pannun lämpö keskitasolle koko ajan sekoitellen. Jatka sekoittamista noin 15 minuutin ajan - pähkinöiden ei tulisi vielä karamelisoitua. 

Nostata lämpöä aavistuksen verran korkeammalle ja sekoita jatkuvasti. Sokerin tulisi sulaa uudelleen ja kiteytyä eli karamelisoitua pähkinöiden ympärille. Ripottele mukaan suolaa maun mukaan.

Kaada pähkinät leivinpaperille ja anna kovettua 30 minuutin ajan.

Kommentit (2)

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Hei, pahoittelut että huomaan kommenttisi VASTA nyt! Mulla on ollut pienoisia ongelmia näiden kommenttien kanssa... :( MUTTA manteleilla toimii ainakin, cashewillä en ole testannut! Mutta jos kokeilit, niin kerro ihmeessä onnistuiko! /Heidi

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014