Jotain kivaa uutta pääsiäislampaan rinnalle?

Pääsiäspöytäämme kuuluu aina ehdottomasti savulammas, jonka äitini ostaa hallista. Sen on oltava niin iso, että siitä riittää muperrettavaa useaksi päiväksi. Tietenkin tässä tapauksessa kannattaakin leikitellä lisukkeilla, jotta saa lampaan rinnalle vaihtelua. Ensimmäisellä kerralla haluan lampaan perunoilla, toisella kerralla salaatilla, mutta kolmannelle syöntikerralle kaipaakin jotain uutta. Siihen tarpeeseen kehitettiin aikanaan tämä timjamilla ja sitruunalla maustettu amerikkalaishenkinen juustomakaroni, joka ei tietenkään ole sieltä terveellisimmästä päästä. Herkuttelemme tätä juustomakaronia myös joskus entrecote-pihvin rinnalla niin kuin tässä postauksen kuvassa. Mutta jos sitä nyt muutaman kerran vuodessa kokkaa, niin ei se niin vaarallista ole!

Sitruuna-timjami mac'n'cheese

(neljälle hengelle)

4 dl pientä piccolini penne-pastaa

4 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl maitoa

200 g cheddaria

1 luomusitruunan kuori

4 pientä oksaa tuoretta timjamia, josta lehdet nypitään irti

1-2 tl suolaa

mustapippuria myllystä 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä. Valmista seuraavaksi juustokastike. Ota laakea paistokasari, johon sulatat voin. Lisää 2 rkl vehnäjauhoja ja kypsennä niitä vajaan minuutin ajan pannulla. Lisää maito ja keittele kastiketta keskilämmöllä niin kauan kunnes se alkaa saostua. Lisää mukaan lähes kaikki raastettu cheddar, sitruunan kuori, timjamin lehdet ja kääntele niin kauan kunnes juusto on sulanut. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.

Yhdistä pasta ja juustokastike. Kaada laakeaan uunivuokaan ja ripottele päälle loput cheddarista. Paista 200 asteessa 20 minuutin ajan. 

Kommentit (2)

Vierailija

Ihanan kuuloinen resepti! Minkälaista cheddaria käytät, kovempaa vai enemmän sulatejuustotyyppistä?

T. Sundaysunday

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014