Yllätä äiti herkkuruoalla!

Äitienpäivänä kokkaamme vähän fiinimmin - en sysää vastuuta miehelleni, vaan teemme aina jotain yhdessä. Tämä savulohi avocadorisotolla on mainio ja raikas keväinen herkku tähän tärkeään juhlapäivään. Me savustamme oman lohemme itse grillissä, mutta tähän annokseen voi ostaa ihan valmista savulohtakin!

Savulohta ja avocadorisottoa

(4:lle)

n. 200-300g savulohta per ruokailija

koristeluun: smetanaa ja tuoretta korianteria

Risotto

2 rkl voita

1 mieto sipuli pilkottuna

2 dl risottoriisiä

1 dl alkoholitonta siideriä (tai omenamehua tai valkoviiniä)

n. 1 l kasvislientä

1 avocado

1/2 limen mehu

100g parmesania raasteena

ripaus suolaa

Ota laakea paistokasari ja anna voin sulaa siihen. Lisää pilkottu sipuli ja kuullota hetki. Lisää risottoriisi ja kuullota noin minuutin ajan. Kaada mukaan alkoholiton siideri ja anna imeytyä kokonaan. 

Tämän jälkeen lisää kasvislientä 2 isoa soppakauhallista. Lisäile nestettä aina kun edellinen imeytyy niin kauan kunnes riisi on lähes kypsää, yleensä risoton kypsyysaika on noin 15-20 minuuttia.

Kuori avocado ja soseuta se yhdessä limen mehun kanssa. Nostele kypsän risoton joukkoon avocado ja parmesan - sekoittele tämän jälkeen korkeintaan minuutin ajan liedellä. Lisää suolaa jos tarvetta!

Nosta lautaselle risottoa, pala lohta ja viimeistele nokareella smetanaa. Lisää tuoretta korianteria tuomaan hitunen eksotiikkaa.

Kommentit (4)

Vierailija

Eiks avokado ole aika rasvaista kun lohi on jo myös rasvaista ... ja smetana ?

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kuulostaapa herkulliselta! Tätä on pakko kokeilla itsekin. Kun suosikkijutut avokado, risotto ja lohi yhdistetään, niin ei voi olla pahaa. Kiitos Heidi tästä reseptistä!

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Totta, mutta risotto ei yleensäkään ole kalorinlaskijan herkku :) Mutta lohi ja avocado on tunnustettu makupari, joten ne sopivat yhteen kuin rasvattu! Meillä ei niin näitä energiamääriä tarkkaan lasketa, sillä joka aterialla ei syödä yhtä tuhdisti. Toki voi keventää jättämällä smetanan pois!

Vierailija

Rasvaa ihmisen elimistö joka tapauksessa tarvitsee ja sekä avocadon että lohen rasvat ovat juuri niitä hyviä, suositeltuja rasvoja!

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014