Isäinpäivänä meillä syödään suut makeaksi kakkutikkareilla!

Perinteisen isäinpäiväkakun sijaan päätin askarrella cake popseja eli kakkutikkareita. Leipominen ei ole paras leipälajini, joten kutsuin apuun MasterChefissä kanssani kokanneen Jennin. Jennin kätösissä syntyvät mitä ihanimmat herkut ja hän myös leipoo niitä tilauksesta omassa pitopalvelussaan.

Kerroin, että isimme Matti pitää kovasti salmiakista. Pyörittelimme hetken erilaisia ideoita ja päädyimme kakkutikkareihin, jotka maustettaisiin salmiakin, tarkemmin turkinpippurin, ja sitruunan hurmaavalla makuyhdistelmällä. Suklaan sijaan kuorruttaisimme ne marsipaanilla, jotta voisimme sitten tehdä hauskoja koristeita sekä jopa nimikoida isille oman kakkutikkarinsa! Ja niinpä ryhdyimme tuumasta toimeen. Kun teet kakkutikkareita, kannattaa niitä varata 1-2 per syöjä, sillä ne ovat todella tuhteja ja makeita.

Salmiakki-sitruunakakkutikkarit

n. 20 kpl

200g kaurakeksejä

40g sulatettua voita

100g maustamatonta tuorejuustoa

1 pienen luomusitruunan kuori

1/4 pienen luomusitruunan mehu

1 dl Fazer Turkinpippuri Crush -rouhetta (tai Tuttifrutti)

1 pkt mustaa marsipaania

1 pkt keltaista marsipaania

tomusokeria marsipaanin kaulimiseen

20 mustaa pilliä

Murskaa kaurakeksit tehosekoittimessa. Lisää keksimurskan joukkoon voi, tuorejuusto, sitruunan mehu ja kuori sekä Turkinpippurirouhe. Sekoittele taikinaa nuolijalla noin 5 minuutin ajan, kunnes se on tasaisen paksua. Laita massa tämän jälkeen jääkaappiin ja anna jähmettyä noin 20 minuutin ajan.

Massan hieman kovetuttua pyörittele siitä pienien lihapullien kokoisia palloja. Marsipaanikuorrutuksen voi tehdä kahdella tapaa. Joko kaulit marsipaanin ohueksi levyksi tomusokerin avulla ja päällystät kakkutikkaripallon kokonaan marsipaanilla. Toinen tapa on tehdä marsipaanista "narua" jonka kierrät kakkutikkarin ympärille. Koristeluun voit hyödyntää Turkinpippurirouhetta tai muotoilla marsipaanista erilaisia kuvioita.

Kun marsipaanikuviot on taiteiltu kakkutikkarin päälle, kannattaa palloja kovettaa vielä 30 min jääkaapissa. Jos pallot ovat huoneenlämpöisiä, alkavat ne helposti valua tikkua pitkin. Niiden hieman kovetuttua lisää tikut - itse käytimme katkaistuja pillejä, jotka pysyvät hieman paremmin kuin ohuet puutikut. Työnnä tikkua vain puolittain sisään kakkutikkariin, mikäli työnnät sen ihan kuorrutteeseen asti, alkaa pallo helposti valua tikkua pitkin alas pöydälle.

Parhaimmillaan kakkutikkarit ovat juuri tehtynä, mutta ne voi myös tehdä päivää aikaisemmin. Mikäli teet ne etukäteen, kannattaa koristelussa käyttää Turkinpippurirouheen sijaan nonparellejä, sillä Turkinpippurirouhe sulaa ajan myötä marsipaanin pintaan. 

Katso myös video! Videolla Jenni opastaa millaista taikinamassan tulisi olla, jotta se pysyy tikun nokassa ja näyttää miten marsipaani rullataan kakkutikkarin päälle. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014