Ruusunmarjasoseesta vauva saa paljon C-vitamiinia!

Ruusunmarjasose on lapsuuteni herkku! Tyypillisimmin kaupan pakastealtaiden ruusunmarjasoseet ovat vahvasti sokeroituja, mutta onnistuin löytämään makeuttamattoman ruusunmarjasoseen Bonnen valikoimista. Pakkaus on melko iso, 1 litran vetoinen, joten olen avattuani pakastanut sosetta jääpalamuotteihin ja pikkuisiin Minigrip-pusseihin. Bonnen valikoimissa on myös muita hyviä käyttövalmiita soseita isoissa pakkauksissa, kuten luumua, mangoa ja persikkaa, joita olen hyödyntänyt vauvoille talvisaikaan hedelmävalikoiman ollessa kaupoissa hieman suppeampi. Bonnen soseet sijoitellaan kaupassa usein hillojen viereen, joten ensi kerralla kannattaa kurvata ostoskärryllä sitä kautta. 

Vaihtelua puuroon saa valitsemalla hiutaleeksi tattarin, jota tehdään myös kotimaisena. Keskisen Myllyn -tuotteita löytää jo useista hyvinvarustelluista marketeista. Toki puurohiutaleeksi voi tässä tapauksessa valita sen tutun turvallisen kaurankin, mutta vaihtelu virkistää!

Ruususen tattaripuuro 5kk+

1 annos

0,25 dl tattarihiutaleita, vanhemmalle vauvalle 0,5dl

0,5dl vettä, vanhemmalle vauvalle 1dl

1-2 rkl ruusunmarjasosetta

½ ylikypsä makea banaani 

Laita lautaselle tattarihiutaleet ja vesi. Kuumenna mikrossa 80% lämmöllä 3 minuutin ajan. Sekoita ja hauduta tarvittaessa vielä 30% teholla 2 minuuttia. Lisää mukaan ruusunmarjasose sekä banaani ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella.

Halutessasi voit toki hauduttaa puuron myös kattilassa pakkauksen ohjeen mukaisesti, mutta itse pidän mikrovalmiutta kätevämpänä tällaisissa pienissä määrissä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014