Ihana ja maukas resepti kotitekoisille sämpylöille!

Isämme Matti on tunnettu ronkeliudestaan - hän ei myöskään suostu syömään perinteisiä kotisämpylöitä. Juu älkää kysykö, en minäkään ymmärrä miksi... Ystäväni Eevan mainio resepti rapsakoille sämpylöille on kuitenkin Matin mieleen. Myös lapset, kaksosia myöden, mussuttavat mielellään näitä leipäsiä. Resepti on älyttömän helppo ja lopputulemana saa päältä rapeita, mutta sisältä meheviä sämpylöitä. 

Rapsakat sämpylät

(n.18 kpl) 

1 pkt kuivahiivaa

7,5 dl vettä

2 dl kaurahiutaleita

0,75dl kauraleseitä

0,75dl auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä tms.

2-3 tl suolaa

2 rkl hunajaa tai siirappia

2 dl maustamatonta jugurttia tai maitorahkaa (tai Oatlyn kaura-fraichea)

+/- 12 dl sämpyläjauhoja 

Helpoiten pyöräytät taikinan yleiskoneessa, mutta sujuu se käsinkin. Sekoita kuivat aineet keskenään, mutta jätä pari desiä sämpyläjauhoja loppuun. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja vispaa siihen kuivahiiva. Yhdistä neste kuiviin aineisiin ja sekoita. Lisää lopuksi hunaja/siirappi sekä jugurtti/maitorahka. Ihan viimeiseksi nakkaa mukaan loput jauhoista. Taikinan tulee jäädä löysäksi!

Anna kohota liinan alla n. 2 tuntia. Pyöräytä taikina kauhalla irti laidoista ja nostele taikina 2 lusikalla keoiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele lopuksi hieman jauhoja päälle.

Lämmitä uuni 220-230 asteiseen ja paista sämpylöitä uunissa 25-30 min, kunnes ne alkavat saada väriä. Paiston jälkeen ÄLÄ peitä liinalla, jotta sämpylät pysyvät rapeina!

P.S. jos kaipaat vaihtelua nakkaa joukkoon porkkanaraastetta, ripottele mukaan juustoa tai joulun tienoolla pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä. Tuunausmahdollisuudet ovat loputtomat!

Kommentit (1)

Vierailija

Isämme? Siis sinulla ja lapsellasi on sama isä... Et viittisi tällaisia kertoa julkisesti, ja mainostajat vielä maksavat sinulle ja tyrkyttävät tuotteitaan meille sinun sanomisistasi. Oikeasti, voisiko vauva.fi poistaa nämä bloggailijat sivun vierestä,

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014