Heinäkuu+helteet = jäätee!

Max ja minä pidämme kovin jääteestä. Kesällä teen paljon erilaisia jääteitä ihan itse, joista saa maukasta viilennystä lämpötilan noustessa. Näin kesällä kannattaa herkutella myös raparperijääteellä, johon on lisätty inkivääriä ja sitruunaruokoa mausteeksi.

Raparperi-inkivääri-sitruunaruoko jäätee

Siirappi

1 l raparperin paloja

3 cm pala inkivääriä

2 sitruunaruokoa

4 dl vettä

4 dl sokera

Lisäksi mustaa teetä ja tuoretta minttua (+ jääpaloja)

Keitä ensin siirappi. Huuhtele ja pilko raparperit ja lisää ne kattilan pohjalle. Kuori inkivääri ja pilko se kuutioiksi sekä nakkaa raparperien joukkoon. Suikaloi lopuksi mukaan sitruunaruo'ot. Kaada mukaan vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Keittele noin 45 minuutin ajan. Anna seoksen viilentyä ja siivilöi siirappi. Siirappi säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.

Hauduta tee normaaliin tapaan ja jäähdytä se jääkaappikylmäksi. Sekoita 1 osa raparperisiirappia ja 3 osaa teetä saadaksesi mukavan maistuvaa juomaa. Viimeistele halutessasi tuoreilla mintun lehdillä ja jääpaloilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Kiitos ihanasta vinkistä! Tuleeko tästä ohjeesta kuinka paljon tuota siirappia? Kun pohdiskelen tästä, josko kesäjuhliin tekisi tästä siemailtavaa :) Entä saisikohan tästä lastenversion jotenkin? Kofeiinittoman teen kanssa? Tai onko mitään raikasta lapsille ja aikuisille maistuvaa, riittoisaa juomaa takataskussa? Raparperijuoma on jo kokeiltu :)

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Siirappia tulee noin 4-6:dl riippuen raparperin sisältämästä vedestä. Teen voi korvata kofeiinittomalla tai sitten laittaa teen sijaan kuplavettä. Itse en ole ollut niin tarkka tuon kofeiinin kanssa, sillä Max on juonut juomaa aina vain pieniä määriä - hän siis vetelee teetä ihan siinä missä me aikuisetkin /Heidi

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014