Mitä tehdä, kun vauva kieltäytyy lusikasta?

Maxin ollessa vauva 2011, pursotinpusseissa olevat ruoat tekivät tuloaan vauvanruokahyllyyn. Nyt kaksosten synnyttyä, hyllythän suorastaan notkuvat niitä! Ei ihme, sillä niistä syöttäminen on hurjan kätevää ja siistiä, jos vauva suostuu imaisemaan soseen suoraan pussista. Pystyn myös syöttämään kumpaakin kaksosista yhtä aikaa, toista oikealla kädellä ja toista vasemmalla. Enimmäkseenhän pursotinpusseihin on pakattu hedelmäsoseita, mutta muutamia liha- ja kasvissoseitakin on jo olemassa.

Lusikasta kieltäytyvät vauvat saadaan useimmiten syömään sormiruokailun avulla, mutta tämä uusi pursotinpussisukupolvi sijoittuu johonkin tämän välimaastoon. Meillä Mio nimittäin kieltäytyy syömästä flunssa-aikoina lusikalla ja sormiruokailu menee ihan leikkimiseksi. Hedelmä- ja lihasoseet maistuisivat kuitenkin pursotinpussista. Niinpä keksin laittaa omatekoista sosetta omaan leivontapursottimeeni - uskokaa tai älkää, poikahan siitä riemastui! Ja imaisi koko soseen hetkessä. Suosittelen lämmöllä kokeilemaan jos painitte samojen ongelmien kanssa kuin me.

Kommentit (3)

Vierailija

Suurimman osan ihmiskunnan historiasta lapset ovat jopa viisivuotriaksi asti saaneet ruokansa imemällä. Siinä ei pitäisi olla mitään pahaa, eikä ikävää. Pursotinpussit ovat ihan hyvä ratkaisu niille, jotka niitä haluavat ostaa. Vauvanruokateollisuudessakin on varmasti muutamia lisätyöpaikkoja pursotinruokien vuoksi. On se niin hieno asia, että on tätä lasten ruokinnan monimutoisuutta: kannatan pursotinpusseja, mun mielestä ne on ihan ok, eivätkä hidasta lasten kehitystä tai ole mitenkään muuten omituisia. Älkää pelätkö, vaikka saattenne pursottaessanne osaksenne ihmetteleviä, jopa paheksuvia, katseita. Pursottakaa rohkeasti.

Ehkä tulevaisuudess aikuisetkin (ainakin ne, jotka ovat saaneet lapsena pursotinruokaa) syövät ruokansa pursottimista. Pursotellaan suuhun keittoja, perunamuusia, soseita ja muuta ravintoa. Pursottimien kanssa ei tarvitse huolehtia haarukoista, lusikoista, lautasista ja muista aterimistai. Ei tarvitse edes huolehtia tiskaamisesta koska. tyhjän pursottimen voi laittaa jäteastiaan.

Vierailija

Voi kun olisi tuota hoksannut kokeilla lusikasta kieltäytyvän keskosen kanssa! Pidän mielessä, jos koskaan joudun siihen rumbaan uudelleen.

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014