Monikäyttöinen porkkanapesto muuntautuu vauvan iän mukaan!

Porkkana on ollut aina vauvojemme mieleen. Porkkanapestoa olen tehnyt jokaiselle  puolen vuoden iästä alkaen - ensin se tarjoitiin kasvissoseena, sitten mukaan kanaa tai jauhelihaa ja myöhemmin samainen sose toimii mainiona pastakastikkeena! 

Porkkanapesto 6kk+

(4-6 annosta)

4-6 porkkanaa

1/2 kesäkurpitsa

6 basilikan lehteä

1-2 rkl oliiviöljyä

Kuori porkkanat ja suikaloi ne viipaleiksi. Keitä kiehuvassa vedessä lähes kypsäksi noin 40 minuutin ajan. Kuori kesäkurpitsa ja suikaloi se kiekoiksi. Lisää kiekot ja keittele vielä 5 minuutin ajan. Valuta vesi.

Hakkaa basilika ensin hienon hienoksi veitsellä ja lisää porkkanoiden sekä kesäkurpitsan joukkoon. Lorauta mukaan oliiviöljyä. Soseuta sauvasekoittimella.

Tarjoa siis kasvissoseena tai lisää mukaan annos kanaa tai jauhelihaa. Voit myös hyödyntää kastiketta taaperolle esim. penne-pastan kastikkeena!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014