Klassikko saa uuden ulkoasun!

Pinaattilätyt ovat perheemme mieleen ja syömmekin niitä melko usein. Pohdin kerran, miten saisin paistettua niitä suurperheellemme nopeampaan tahtiin - silloin keksin vohveliraudan! Meillä on kahden vohvelin rauta, joten siinä pinaattivohvelit paistuvat pikaisesti sarjatuotantona. Muistathan tarjoilla kohtuullisissa määrin pinaattia perheen pienimmille! Pinaatin voi toki korvata myös porkkanaraasteella.

Pinaattivohvelit

8-10 vohvelia

150 g huolellisesti valutettua pakastepinaattia

4 dl maitoa 

1 dl kivennäis- tai kuplavettä

4 dl vehnäjauhoja

3 luomumunaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl suolaa

50 g voisulaa tai rypsiöljyä

Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 30 minuutin ajan. Paistele vohveliraudalla voisulassa tai rypsiöljyssä tuttuun tapaan.

Tonnikalahillo

1 tlk tonnikalaa öljyssä

1 tl Herbamare-yrttisuolaa tai suolaa

1 tl dijon-sinappia

1 rkl sitruunamehua

2 dl smetanaa

mustapippuria myllystä

ruohosipulia koristeluun

Valuta tonnikala. Lisää joukkoon Herbamare, sinappi ja sitruunamehu. Sekoita hyvin. Nostele smetana varovaisesti joukkoon ja mausta mustapippurilla. Ripottele päälle ruohosipulia.

Kommentit (2)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014