Persimonit ovat nyt parhaimmillaan!

Viime viikkoina kaupasta on saanut ihanan makeita persimoneja! Tällä luumua suutuntumaltaan muistuttavalla hedelmällä on monta nimeä - niitä kutsutaan persimoneiksi, kakeiksi tai sharoneiksi. Persimonin ollessa kypsä sen voi kuoria hedelmäveitsellä ja halkaista sekä poistaa hieman keskustan valkoista kotaa pois. Näin käsiteltynä kypsä ja pehmeä persimon sopii vauvansoseeseen ihan sellaisenaan.

Persimonia ja porkkanaa 5kk+

4-6 annosta

2 kypsää persimonia

10 porkkanaa

1/2 kesäkurpitsa

Kuori porkkanat ja suikaloi ne lohkoiksi Kuori kesäkurpitsa ja lohko se kiekoiksi. Keitä porkkanoita kiehuvassa vedessä noin 40-50 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää mukaan kesäkurpitsa ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Valuta vesi.

Kuori persimonit ja poista keskustan kota. Lisää hedelmäliha porkkanan ja kesäkurpitsan joukkoon. Soseuta hyvin.

Tarjoile sellaisenaan tai lisää joukkoon kanaa. 1tl kypsää kanaa per annos aloittelevalle vauvalle ja 1,5rkl kypsää kanaa per annos jo ruokailuun tottuneelle.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014