Ravinteikas herkku pitää vauvan masun kylläisenä.

Aikoinaan keksin tarjota Maxille löysää munakokkelia pitkän sairastelujakson jälkeen - hän oli melko heikko ja jaksoi syödä vain pieniä eriä. Siksi tämä herkku täytti vatsan nopeasti jo pienellä annoksella ja piti nälkää. Kanamunakokeilut voi toki aloittaa jo puolen vuoden iässä, mutta allergialapsen äitinä olen tullut tässä hieman varovaisemmaksi. Kananmunan esittelin kaksosille vasta siis 8-kuukauden iässä. Yhdestä kananmunasta ja lisukkeista saa helposti jopa kaksi annosta, joten kannattaakin tehdä toinen annos seuraavana päivänä tarjottavaksi. 

Parsakaalimunakokkeli

(2 annosta)

1 luomukananmuna

2 pientä kypsää parsakaalin oksaa

1 rkl vettä

rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen

Laita kananmunat, parsakaali ja vesi pieneen kippoon sekä surruuta vaahtomaiseksi sauvasekoittimella. Laita laakea pannu kuumenemaan täysillä. Kun pannu on kuuma, lisää siihen hieman öljyä. Kaada munaseos pannulle, käännä lämpöä pienemmälle ja sekoita koko ajan lastalla noin vajaan minuutin ajan. Kokkeli saa jäädä todella löysäksi, jotta vauva suostuu sitä syömään. Tarvittaessa voit vielä tasoittaa kokkelia painelemalla sitä lautasella haarukan avulla ja mikäli vauvasi on todella palaherkkä, voi munakokkelin surruttaa samettisen pehmeäksi myös sauvasekoittimella.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014