Paluu arkeen huutaa lautaselle kalapuikkoja!


Lapset ovat koulussa, taaperot päiväkodissa - on aika arkiruoan! Yksi kaikkien aikojen suosikkiruoistani ovat kalapuikot. Kyllä, syön niitä niin valmiina pakastealtaasta kuin itse tehtynä. Suurta herkkuamme ovat nämä japanilaisilla panko-jauhoilla ja limen tai sitruunankuoriraasteella leivitetyt lohikalapuikot. Ne ovat kerrassaan härrrkullisia! Panko-jauhoilla kalapuikoista tulee rapeampia, kuin tavallisella korppujauholla tehtynä. 

Pankolohipuikot

(4-5:lle)

600-800g nahatonta lohifilettä

2 kananmunaa

1-2 dl japanilaista panko-jauhoa

1 luomulimen kuori ja loppuosa lohkoina

2 tl suolaa

voita tai rypsiöljyä paistamiseen

persiljaa koristeluun

Leikkaa lohi kalapuikkojen kokoisiksi suikaleiksi. Sekoita panko-jauho, limenkuori ja suola keskenään. Riko kananmunan rakenne.

Laita pannu kuumenemaan ja siihen nokare voita. Kasta ensin kalapuikko kananmunassa, jonka jälkeen pyörittele se jauhoseoksessa. Paistele kalapuikkoa pannulla noin vajaa 5 min ja tarjoile heti. Lisukkeeksi perunamuussia tai vihersalaattia!

Kommentit (1)

Vierailija

Nainen on yksin kotona, lapset koulussa ja hoidossa, ja hän käyttää aikansa erikoisten kalapuikkojen valmistukseen. Sairasta.

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014