Palsternakasta ja viikunoista tehty gourmeesose maistuu vauvalle kuin vauvalle.

Aina silloin tällöin kokeilen jotain todella kummallista. En ollut itsekään varma tuleeko tästä soseesta yhtikäs mitään, mutta näytti vauvoille maistuvan! Jätin kattilan pohjalle itsellenikin oman annoksen, jonka kauhoin lusikalla suuhuni - maistui syntisen hyvälle. Taidanpa joskus kokata vielä perheelleni annoksen, jossa on uunissa paahdettua palsternakkaa ja kukkakaalia, tuoretta päärynäsosetta ja viikunoita sekä ihanan mehevää kanaa!

Palsternakkaa ja viikunakanaa

6-8 annosta

1 iso palsternakka

¼ kukkakaalia

3 pientä pehmeää luomupäärynää

3 tuoretta viikunaa

kypsää kanan rintafilettä 1tl per annos aloittelijoille, 1,5 rkl kokeneemmille vauvoille

Kuori palsternakka ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa siitä kukinnot irti. Nakkaa palsternakka ja kukkakaali kiehuvaan veteen ja keitä reilusti ylikypsäksi. Valuta vesi.

Kuori pehmeät päärynät ja pilko lohkoiksi. Jos ne tuntuvat kovilta, eli eivät murene sormiin tai soseudu sauvasekoittimella tuoreeltaan, tulee sinun höyryttää niitä noin 5-10 minuutin ajan kunnes pehmenevät.

Leikkaa viikunoista talteen pehmeä punamaltoinen keskiosa.

Lopuksi laita kaikki ainekset yhteen astiaan ja soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Paseeraa eli painele lusikalla vielä siivilän läpi, jotta viikunan suurimmat siemenet eivät joudu soseeseen.

Sose kannattaa pakastaa annospusseissa ja lisätä kana mukaan aina tarjoiluvaiheessa - näin voit olla varma, että annokseen tulee juuri oikea määrä kanaa. Itse näytän vielä kanan yhdistettyäni soseelle sauvasekoitinta, jotta kana sekoittuisi samettisesti soseen joukkoon.

Kommentit (3)

Vierailija

Kiva ohje, kiitos tästä! Innostuin itse toisen lapsen kohdalla tekemään kaikki soseet ja muut ruoat itse, mutta viikunaa en ole vielä älynnyt kokeilla. Olisiko sinulla vinkkejä vauvanruokien (8kk->) maustamiseen? Jotenkin en itse keksi muuta kuin tillin kalalle, persiljan tai basilikan lihalle ja kurkuman/curryn kanalle. Pippuria laitan valkoista vaalealle ja mustaa punaiselle lihalle, mutta yrtit tuottavat hankaluuksia. 

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Hei, sori viive vastauksessa! Purjolla ja valkosipulilla saa myös paljon aikaan. Samoin kannattaa ottaa yrtit rohkeasti kokeiluun. Kookos toimii myös aasiaan twistaavissa jutuissa! Terkuin, Heidi / Maxin Deli

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014