Mysli valmistuu helposti myös kotona, jolloin pääset säätelemään sokerin määrää!

Olemme koko perhe suuria myslin ystäviä, erityisesti suussa narskuu muromysli, mutta näin äitinä sen sokermäärä usein hirvittää.. Siispä olen valmistanut muromysliä itse ja se on kuulkaas helpompaa kuin uskottekaan!

Pähkinäinen muromysli

7,5dl puurohiutaleita (esim. kaura tai neljän viljan)

2,5dl leseitä

2,5dl pähkinöitä (esim. hassel-, cashew- tai saksanpähkinöitä) tai manteleita

1 dl auringonkukan siemeniä

1 dl rypsiöljyä

1 dl hunajaa

200g kuivattuja viikunoita

1 dl goijimarjoja

Sekoita keskenään puurohiutaleet, leseet, pähkinät, auringonkukan siemenet, öljy ja hunaja. Levittele seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 150 asteessa noin 30 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Paloittele jäähtyneeseen mysliin mukaan viikunat ja goijimarjat. Nautiskele jugurtin kanssa!

Kommentit (8)

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Hei, juu - ihan hyvin voi käyttää oliiviöljyä! Silloin on vain muistettava, että mukana seuraa myös oliiviöljyn omaleimainen maku. Kookosöljy toimii myös hyvin ja sitä ehkä suosisin itse oliiviöljyn sijaan ja tällöin vähentäisin myös hunajan määrää. /Heidi

 

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Toki, olet ihan oikeassa. Mutta kyse oli lähinnä sokerin määrästä kaupan muromysleissä, ei sokerin totaalivälttämisestä. Hunajan voi myös korvata agavesiirapilla, joka on hunajaa lempeämpi vaihtoehto. /Heidi

Vierailija

Nam! Meillä pojat halusivat kaupasta o'boy kaakao start-muromysliä, ja purkki oli tyhjä kolmessa päivässä!, kallista ja ennenkaikkea varsin kaloripitoista mömmöä! Nyt tein tätä, ja on hyvää, maistuu pojille ja mieskin vaihtoi oman myslinsä tähän! Helppo tehdä. Seuraavalla kerralla taidan vielä lisätä kookosta. Tähän samaan syksyyn kiitän vielä blogistasi yleisesti, tämä on ollut paras blogilöytö piiiiitkään aikaan. Olen tehnyt paljon ruokia ohjeillasi, broilerikaan ei ole enää kuivaa ja pahaa. Ja vauvan soseet teen kaikki itse, kiitos sinun! Ihania soseita vauvalle, luumusoseenkin uskalsin tehdä itse. Kukapa olisi uskonut.

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Kiitos kannustavasta viestistäsi, tulin siitä todella iloiseksi! Kannustava palaute ja tieto siitä, että reseptit pääsevät keittiöihinne, tsemppaa minua kehittämään entistäkin enemmän uusia reseptejä. Laittakaa myös toiveita, jos teillä on! Esimerkiksi tiettyjä raaka-aineita tai kaipaatte uudistusta johonkin.

Ihanaa kevään jatkoa!

/Heidi

Vierailija

Kiitos tästä ohjeesta. Rakastan muromysliä mutta juuri sokerimäärän vuoksi en viitsisi kaupan tuotteita ostaa. Ei ollut tullut mieleenikään että sitä voisi tehdä itse, tällä ohjeella tuli hurjan hyvää!

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014