Samalla kun teet lihapullia itselle, kokkaa niitä myös vauvalle!

Omenaisia sormiruokalihapullia meillä syötiin jo Maxin ollessa vauvaikäinen. Mion refluksi ja allergiat ovat hieman muuttaneet reseptiä, mutta idea taustalla on yhä sama. Alla onkin siis kaksi erilaista ohjetta - toinen riisutumpi, toinen sitten perinteisempi. Pakasta vauvan lihapullat annoskoottain Minigrip Mini -pusseihin ja ota yksi satsi esiin aina silloin tällöin. 

Allergialapsen omenaiset sormiruokalihapullat

10-12 kpl

200g naudan jauhelihaa

1 omena hienona raasteena

Sekoita omenaraaste naudan jauhelihan joukkoon raivoikkain ottein - itse käytän yleiskonetta. Pyörittele palloiksi leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. 

Perinteiset omenaiset sormiruokalihapullat

Noin 50-55 pientä lihapullaa 
1 omena
1/2 sipuli
0,25 dl korppujauhoja
0,75 dl vettä
1 kananmuna
3 rkl silputtua persiljaa
400 gr jauhelihaa 

Kuori ja raasta omena. Pilko sipuli todella pieneksi kuutioiksi ja paista pannulla kypsäksi. Laita sekoitusastiaan vatkattu kananmuna ja korppujauhot. Sekoita niin, että korppujauhot hieman turpoavat. Lisää korppujauhoseokseen raastettu omena, paistettu sipuli ja persilja. Sekoita hyvin ja anna turvota 10 min. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita ainekset keskenään.
Pyörittele pieniä lihapullia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuutin ajan, kunnes lihapullat ovat läpikypsiä. Huomioi, että pullien pinta ei saisi kovettua tai ruskistua, jotta lihapulla pysyy helposti syötävänä.

Tuunaa koko perheen pulliksi! Vaikka nämä lihapullat ovat suolattomia, sopivat ne minusta mainiosti sellaisenaan myös muun perheen syötäväksi tai ripsauta muun perheen pulliin mukaan suolaa. Tarjoile ne esim. perunamuussin ja valmiin pussista tehtävän ruskea- tai kermakastikkeen kanssa, jonka joukkoon sulatat vielä puolikkaan paketin Valion Mustapekka-juustoa. On muuten hyvää!

Kommentit (4)

Vierailija

Näitä lihapullia täytyy testata. Tulikos se vesi korppujauhojen ja kananmunan sekaan?

Vierailija

Tein näitä 8kk, erittäin valikoivasti (lue: huonosti) syövälle vauvalleni. Tuntui maistuvan. :) Jätin tosin laiskuuttani omenan ja sipulin pois. Tein lihapullat suoraan tällaiseen vuokaan .Niistä tuli ihan sopivan kokoisia ja saa suoraan työntää vuokineen päivineen pakkaseen jäähdyttyään. Helppo napsutella myös irti. :)

 

Kiitos reseptistä, vauvalle on välillä hankala keksiä erilaisia sormiruokia, joita suostuu ylipäätään syömään. :)

Vierailija

Tein tänään ton perinteisen ohjeen mukaan, mutta ku tossa teko-ohjeessa ei sanottu missä kohtaa vesi laitetaan mukaan niin se unohtu :D mutta hyviä pullia tuli silti, vissiin ois tullu vähän isompia veden kans.

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014