Kapselikone pyöräyttää kahvin lisäksi myös teet ja kaakaot!

Saimme Maxin kanssa NESCAFÉlta testiin DeLonghin valmistaman Dolce Gusto Melody 3 automatic kapselikeittimen ja olemme testailleet sitä nyt kolmisen viikkoa. Myönnän, olen kahviaddikti, joten innostuin kokeilusta välittömästi. Tähän mennessä olen kuitenkin jauhanut pavut itse ja hurruttanut kahvin vanhalla Moccamasterilla tai pressopannulla. Olin kyllä harkinnut kapselikeitintä jo aiemmin, mutta jotenkin se jäi, kun ajattelin kahvittelun sujuvan nykykoneillakin.

Tiesin kahvivalikoiman olevan monipuolinen, mutta en ollut pysähtynyt tutkailemaan kapseleita kaupan hyllylle. Ja kyllä - kahvivalikoima on laaja ja sieltä löytyi ilokseni myös runsaasti maidottomia versioita, sillä juon kahvini useimmiten mustana. Kokeilussa erittäin positiiviseksi koin sen, että kapselikeitin onkin koko perheen juttu. Siihen saa nykyään kaakaot ja myös teet! Ja jääteet! Oman juoman löytämiseksi NESCAFÉ on tehnyt myös helppoja opasteita verkkosivuilleen, josta voi selailla eri juomia oman suosikkinsa löytämiseksi. Koneen mukana tuli myös "juomakartta", josta hahmotti helposti eri makujen erot. Ilman näitä apuvälineitä olisin ollut hieman hukassa juomien valinnassa.

Sitten koneeseen. Melody 3 Automatic on kooltaan peruskahvinkeittimen luokkaa. Sen muoto muistuttaa pingviiniä ja erityisesti Max kiinnitti heti huomionsa koneen hauskaan muotoiluun. Kone on myös matala, joten sen saa helposti sujautettua tiskipöydälle yläkaappien alle, mikä ei kaikissa koneissa ole ihan itsestäänselvyys. Toinen positiivinen asia on veden täyttö - kapselikeittimen vesisäiliö irtoaa laitteesta, joten veden saa laitettua suoraan hanasta koneeseen, tämä jos mikä on kätevää! Me emme koskaan kaada kahvipannulla vettä nykyiseen koneeseen, sillä muuten rasvajäämät ajautuvat keittimeen. Näin ollen puliveivaaminen erillisen vesiastian kanssa vanhassa koneessa on jokseenkin rasittavaa... Kone on myös suodatinkeittimeen verrattuna siisti, sillä kapselin saa näppärästi nakattua roskikseen käsiä likaamatta. Tottakai voimme olla montaa mieltä kapselikeittimen patruunoiden ekologisuudesta, mutta en lähde nyt pohtimaan sitä. Käyntiäänikin on maltillinen, joten vaikka kaksoset nukkuvat sisällä, voi konetta huoletta käyttää unien aikana. Kahvipapukoneemme kun pitää julmettua mylvintää ja jos unohtaa jauhaa pavut ennen päiväunia, on odotettava vauvojen heräämistä kahvihammasta kolotellen. Ainut miinus tässä Melody 3:ssa on vesisäiliön korkki, sillä se kiinnitetään painamalla ja ei meinaa pysyä keveytensä johdosta mukana menossa jos vesiosan tempaisee nopeasti mukaansa.

Max ihastui ikihyviksi kaakaovalikoimaan ja pakkauksenkin takia suosikiksi nousi heti Nesquikin kaakao, siinä kun on tuo pupu pakkauksen kyljessä. Muut kaksi kaakaomakua ovatkin enemmän aikuiseen makuun. Teevalikoima on vielä melko suppea ja tee oli maustettu runsaalla sokerilla, itse olisin kaivannut teeni sokerittomana. Jäätee oli kuitenkin positiivinen yllätys, sillä erityisesti kesäisin olen juonut Nestean juomia, toki teen jääteetä itsekin. Mitä toivon jatkoon? Että Nescafen valikoimaan tulisi sokerittomia teemakuja, reilun kaupan kahveja ja luomuversioita. Kaakaomakuihin toivoisin mukaan caramel-makujen lisäksi esimerkiksi raikasta piparminttua. Joulukuun makumaailmaan olisi sopinut myös glögin tyyliset maustetut kuumat mehut, niitä olisin myös juonut mielelläni!

Meidän keittiöömme kapselikeitin tuli nyt jäädäkseen. En suinkaan lahjoita pois Moccamasteriani ja kahvipapujani, sillä rakastan tuoreiden vastajauhettujen papujen tuoksua. Melody 3 tuo kuitenkin mukavasti vaihtelua sekä nopeutta kahvitteluun sekä kaakaoiden tekoon. Juomme usein kahvia ja kaakaota eri tahdissa, joten siinäkin mielessä tämä on hyvä laite näiden yksittäisten kupillisten tekoon päivän mittaan. 

Yhteistyössä: Nescafe

Kommentit (2)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014