Kun vauvalle kokkaa myskikurpitsasosetta, kannattaa muulle perheelle pyöräyttää samalla vaivalla siitä pastaa!

Halloweenin kurpitsaviikko huipentuu koko perheelle sopivaan vegereseptiin, jossa butternut- eli myskikurpitsa saa kaverikseen salviaa, lempeää valkosipulia ja juustotäytteisiä tortellineja. Syksyinen reseptihän tämä on, mutta onneksi myskikurpitsaa saa jo lähes ympäri vuoden!

Minulta on toivottu paljon reseptejä, joissa perheen sekä vauvan soseet syntyvät lähes samoista raaka-aineista. Samalla kun kokkaat vauvalle eilen postaamaani uunikurpitsaa, pyöräytä perheellesi tämä pasta!

Myskikurpitsatortellinit

4:lle

1 myskikurpitsa

1 kokonainen kynnellinen valkosipuli

10 salvian lehteä

6 rkl oliiviöjlyä

2 pkt valmiita juustotäytteisiä tuoretortellinejä esim. Pastella

2 palloa tuoremozzarellaa

Maldon-suolaa

mustapippuria

Halkaise myskikurpitsa veitsellä ja poista siitä siemenet lusikalla. Kuori kurpitsa terävällä veitsellä pilkkoen ja lohko se suupalakokoisiksi kuutioiksi. Nakkaa kurpitsan kuutiot kulhoon ja lisää joukkoon 4 rkl oliiviöljyä sekä 1 tl Maldon-suolaa. Suikaloi salvian lehdet ja pyörittele ne kurpitsan sekaan. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää keskelle kokonainen valkosipuli, josta olet leikannut "hatun" pois, niin että kynnet hieman pilkottavat. Paista 200 asteisessa uunissa 25 minuutin ajan.

Keitä tuoretortellinit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja lisää joukkoon 2 rkl oliiviöljyä. Yhdistä pastan joukkoon kurpitsat. Purista valkosipulinkynnet ulos kuorestaan eli purista hellästi leikkaamattomasta pohjasta niin, että kynnet liukuvat ulos. Muussaa kynsiä hienoksi haarukalla ja lisää tahna pasta-kurpitsaseoksen joukkoon. Pyörittele varovasti kaikki sekaisin.

Nostele pastaa annoskulhoihin. Revi päälle mozzarellan paloja sekä kruunaa ripauksella Maldon-suolaa sekä mustapippuria. Nauti!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014