Nyt juhlitaan Halloweeniä kurpitsalla!

Rakastan teemajuhlia. Sisälläni asuu pieni amerkkalainen Oregonin vuorilla vietetyn vaihto-oppilasvuoden ansiosta ja erityisesti Halloween on jäänyt mieleeni syksyä piristävänä juhlana. Lapsillehan kurpitsan kaivertaminen, naamiaiset ja karkit sekä kepposet ovat mieluista puuhaa! Tällä viikolla juhlinkin siis koko viikon Halloweeniä teemanani kurpitsa.

Sen verran suppeakatseinen kuitenkin olen, että hyödynnän resepteissäni lähes poikkeuksetta vain suosikkiani makeahkoa sekä täyteläistä Butternut- eli Myskikurpitsaa sekä suomalaisille tuttua kesäkurpitsaa. Talvikurpitsan jätän suosiolla kaiverruspuuhiin.

Tässä vauvansoseessa myskikurpitsan ja päärynän joukkoon sujahtaa myös persiljaa. Yrttejä voi rohkeasti kokeilla vauvoille, toki kaikkein voimakkaimpia makuja ei ihan ensimmäisenä kannata esitellä. Tärkeää on myös se, että hyödyntää vauvoille vain yrttien lehtiosia hienoksi hakattuna, jotta soseesta ei tule liian rakeista.

Myskikurpitsaa, päärynää ja persiljaa 

4-6 annosta

½ myskikurpitsa

2 päärynää

5 persiljan lehteä

Halkaise myskikurpitsa ja poista siemenet. Kuori kurpitsa veitsellä ja pilko se kuutioiksi. Keitä kuutioita kattilassa 15 minuutin ajan. Lisää mukaan kuorittu ja kuutioitu päärynä tai valmista päärynä kattilan höyryosassa ja anna kiehua vielä 5 min. Valuta vesi.

Lisää soseeseen veitsellä hienoksi hakattu persijla - huomioi, ettet saa sauvasekoittimella jauhettua lehtiä tarpeeksi pieneksi, vaan se on tehtävä ennen soseeseen lisäämistä. Soseuta sauvasekoittimella huolellisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014