Jos vauva ei voi syödä iltapuuroa, niin mitä keksitään tilalle?

Meidän Miohan kärsii refluksista, jota viljat pahentavat - viljat ärsyttävät suolta ja ruoan takaisinvirtauksessa puuro tuntuu ikävältä. Siksi me emme ole voineet iltasella syödä lainkaan puuroa yötä vasten. Puurot pitävät toki hyvin nälkää, joten tässä on meillä ollutkin pikkuinen tenkkapoo, kun olemme remontoineet Mion ruokavaliota.

Hyvin nukuttujen öiden perusperiaatteena voidaan pitää sitä, että vauva syö tasaisesti läpi päivän ja että hänen energiansaantinsa on riittävä koko vuorokauden ajalla. Tällä tarkoitetaan siis sitä, että hyvin syöty iltapuuro ei suinkaan pelasta huonosti syötyä lounasta. Meille onkin kehittynyt puuroa korvaamaan muutama "iltapalamössöksi" kutsumani annos - valitsen annoksen sen mukaan, miten hyvin Mio on syönyt päivän aikana. Tarvitseeko hän tankkausta? Vai onko päivällinen vielä täytteenä masussa? Pyrin toki aamusta asti pitämään peukkuja, että lounas ja päivällinen uppoaisivat ennakoituun malliin, mutta aina se ei suju kuin Strömsössä. 

Kevyt mössö

1 kuivattu luumu

1 kypsä päärynä

1 pieni avocado

Kypsennä luumua vesihauteessa mikrossa noin 2 minuutin ajan. Soseuta luumu yhdessä päärynän ja avocadon kanssa.

Keskitien mössö

1 banaani

1 pieni avocado

Nakkaa molemmat kuppiin ja sauvasekoita!

Ruokaisa mössö

1 kuivattu luumu

1 päärynä

1/2 avocado

1 rkl kypsää kanaa jauhettuna

3 rkl kypsää kvinoaa tai riisiä 

Kypsennä luumua vesihauteessa mikrossa noin 2 minuutin ajan. Soseuta luumu yhdessä päärynän ja avocadon kanssa. Lämmitä kana ja riisi. Lisää mössön joukkoon ensin kana ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kvinoa tai pieneksi pilkottu riisi.

Kommentit (1)

Vierailija

Tein refluksia vauvalle riisipuuroa. Keitin puurohiutaleet vedessä, siirsin pois liedeltä hautumaan ja notkistin rintamaidolla ja päärynäsoseella. (toki käy myös korvike ja isommalle lapselle maito).

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014