Kakku kuin kukkanen!

Tänään duomme täyttää vuoden! Miten nopeaan aika onkaan mennyt. Vuoteen mahtuu niin hymyjä kuin itkuja, mutta kaiken kaikkiaan olen nauttinut ajasta hurjasti. Kohta Mimi ja Mio voivat syödä kanssamme samoja herkkuja, joten tietysti olen myös innoissani tästä tulevasta virstanpylväästä.

Sokerimassalla kuorrutettu sokerikakku on aika hurjaa tavaraa yksivuotiaalle syötettäväksi. Siksi tein aikoinaan Maxillekin keksipohjaisen moussekakun, johon voi laittaa täytteeseen maltillisesti makeaa. Mion ja Mimosan syntymäpäiväkakun loihti Master Chef 2014 finalisti Hanna Santasalo, jolta voi wink wink, tilata näitä herkkuja myös omille syntymäpäivilleen pääkaupunkiseudun alueella. Suunnittelimme kakun teemaksi yhdessä kukkakedon ja Hannan koristellessa kakkua palaset loksahtelivat kohdalleen. Pidän runsaudesta ja väriloistosta, joten tästä kakusta tuli minun makuuni yksi kaikkien aikojen kauneimmista synttärikakuista. Taaperotkin ihailivat kukkia ihmeissään! Syötäviä kukkia saa helposti ostettua isoimmista marketeista.

Syömistä helpottaaksemme kakku oli leikattu valmiiksi ruuduiksi, jotka oli ladottu lautaselle neliön muotoon. Syöminen sujui mutkattomasti pala kerrallaan, suosittelen! Mutta sitten itse ohjeeseen: 

Mimosan ja Mion mustikkakakku

n.20 pientä palaa

Pohja:

150 g digestivekeksejä

75 g voita

1/2 dl kaakaojauhetta

Täyte:

300 g pakastemustikoita sulatettuna

1 dl maustamatona jugurttia

200 g maustamatonta tuorejuustoa

130 grammaa valkosuklaata

5 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

3 dl kermaa

1/2 dl sokeria

Koristeluun:

Pensasmustikoita

Minivaahtokarkkeja

Syötäviä kukkia

Mintun tai sitruunamelissan lehtiä

Murenna keksit hienoksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kaakaojauhe. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksi-voiseos tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle ja laita kovettumaan jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Soseuta mustikat ja sekoita soseeseen jugurtti, tuorejuusto ja sokeri. Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti täytteeseen. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista ylimnääräinen vesi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivate-mehuseos ohuena nauhana mustikkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Varmista, että liivate on sekoittunut täytteeseen kokonaan (älä vatkaa liikaa) ja kaada täyte kovettuneen pohjan päälle. "Täristele" vuokaa hieman, jotta seos asettuu tasaiseksi ja laita kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos ohjeesta! Kakku näyttää tosi hyvältä ja juhlavalta! 

Teen usein juustokakkuja, mutta niistä tahtoo tulla turhan raskaita. Uskallan varmasti kokeilla ohjeen myötä jukurttia ja marjojakin. (yleensä olen tehnyt tyyliin tuorejuusto+kerma+liivate+sitruunamehu). Tämä ohje on helppo toteuttaa myös gluteenittomana.

-Emmi-

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014