MasterChefin tytär rakastaa spaghetti bolognesea!

Vajaa vuosi sitten televisiosta tuli MasterChefin neljäs tuotantokausi, jossa tutustuin upeisiin ruoanlaittajiin, jotka jakavat kanssani rakkauden ruokaan. Voittajaksi itsensä kokkasi espoolainen perheenisä Miro, joka tätä nykyä pyörittää kauhaa myös ravintola Tony's Delin toimitusjohtajana.

Miron tytär Erin on vuotta Maxia nuorempi, mutta melkoinen kulinaristi hänkin - mutkattomasti ja innolla ruokaan suhtautuva lapsi. Kysyin Mirolta mitä heillä syödään kaikkein mieluiten ja vastaus tuli kuin apteekin hyllylltä - spaghetti bolognesea! Erin pitää myös lihapullista, siskonmakkaroista, paistetusta riisistä sekä kanatortilloista guacamolen kera. Bologneseen Miro tekee kuitenkin kastikkeen alusta asti itse ja tässä sen resepti teillekin!

Miron spaghetti bolognese

6:lle

Kastike

400g paistijauhelihaa (jos kaupaassa lihatiski, niin pyydä lihamestaria jauhamaan Sinulle jauheliha sisäpaistista tai paahtopaistista)

oliiviöljyä paistamiseen

1-2 porkkanaa

½ paprika

1 iso sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 laakerinlehti

1 tl rosmariinia hienonnettuna

1 purkki tomaattimurskaa 

2-3 rkl tomaattipyretta

2-3rkl tomaattiketsuppia

2 dl kasvis tai lihalientä tai 2dl vettä + 1kasviliemikuutio

½ tl mustapippuria myllystä

1tl suolaa

tuoreita yrttejä esim. oreganoa tai/ja basilikaa 

Spaghetti 

300g spaghettia

runsaasti vettä isoon kattilaan

extra virgine oliiviöljyä

reilusti raastettua parmesan-juustoa 

Hienonna porkkana, paprika ja sipulit. Kuullota kattilassa tai panulla miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää panulle jauheliha ja ruskista kunnolla. Lisää laakerinlehti, rosmariinia, pippuria ja hieman suolaa. Sekoita mukaan tomaattimurska, tomaattiyre ja ketsuppi. Sekoita kunnolla ja lisää lihaliemi. Anna porista miedolla lämmöllä vähintään puolisen tuntia. Mikäli haluat kypsentää bolognesea pidempään lisää hieman nestettä ja laita pannulle kansi tai peitä foliolla. Voit myös laittaa kastikkeen uuniin kypsymään n.150 asteeseen. Anna tällöin olla uunissa vähintään 30 minuuttia. 

Keitä spaghetti paketin ohjeen mukaan al denteksi ja kaada vesi pois. Tarkista bolognesen maku ennen kuin sekoitat sen spaghetin joukkoon ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Viimeistele pasta tuoren yrtein, hyvällä oliiviöljyllä ja parmesaan-juustolla!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014