..tämä jos mikä vie kesäkielen mennessään!

Muutamana viimeisenä kesänä olemme grillanneet paljon enemmän kalaa kuin aikaisemmin. Yksi syy siihen on tämä meksikolainen grillilohi, joka on todella hyvää niin lämpimänä kuin kylmänä rääppiäisenä leivän päällä. Tarjoile riisin tai grillattujen kasvisten kaverina - lupaan, että ihastut ikihyviksi!

Meksikolainen grillilohi

(4-6:lle)

1 kg lohifilettä

Marinadi

0,5 dl osterikastiketta

0,5 dl soijakastiketta

0,5 dl rypsiöljyä

2 rkl kalakastiketta

1 sitruunan kuori

1 tuore punainen chili pieneksi pilkottubna

1 rkl sokeria tai kookossokeria

1 tl suolaa

(2 tl Tamarind-tahnaa)

Tarjoiluun

1 ruukku tuoretta korianteria

sitruunanlohkoja

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sivele marinadi lohen pintaan ja anna maustua 30min-1h. Älä heitä marinadia pois!

Nosta lohi grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa keskilämmöllä kunnes lämpömittari tikittää noin 58 astetta (tähän menee noin 20-25 min). Nosta lohi tarjoiluastiaan ja valele vielä marinadilla. Pilko päälle korianterit ja asettele sitruunanlohkot lohen viereen. Nauti!

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos ohjeesta, tuli uutta ideaa grillattuun loheen. Kokkaaja Miehen kommentti kyllä oli, että eikö tämä ole ennemminkin aasialainen lohi mausteiden perusteella eikä meksikolainen? Hän lisäsi vielä limeä ja sweet chili soossia ja tuli kyllä hyvää. Teemme uudestaankin,talletan vaan uudella nimellä. 

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014