Päiväkodin hoitajaa tai luokanopettajaa voi muistaa myös itse tehdyllä suklaalla!

Maxin päiväkodin hoitajat ovat aivan mahtavia ja siksi haluammekin muistaa heitä pienin lahjoin lukukausien päättyessä. Tällä kertaa ajattelin, että hektisen arjen keskelle sopisi pienoinen hengähdystauko makean suklaan parissa. Halusin myös tehdä jotain, johon Max jaksaisi osallistua mukaan. Toki olisimme voineet askarrella konvehteja tai raakasuklaata, mutta uhmaikäisen keskittymiskyky ei olisi siihen juuri nyt venynyt. Niinpä teimme näitä hurjan helppoja ja nopeita Rocky Road -suklaita ja käärimme ne sellofaaniin sekä kirjoitimme reseptin mukaan korttiin. Kun teet suklaan Brunbergin laktoosittomasta suklaasta, sopii se myös laktoosi-intolerantikoille! Mutta toki kaikki peruslevysuklaat, esimerkiksi Fazerin Sininen, toimivat myös tähän tarkoitukseen.

Maxin Rocky Road -suklaat

n. 4 pientä pussillista

3 levyä Brunbergin tummaa suklaata (laktoositon)

1 dl suolapähkinöitä

1 dl pieniä vaahtokarkkeja

100g kuivattuja pehmeitä viikunoita pieninä paloina

Vuoraa pieni (n. 20x30cm) vuoka leivinpaperilla. Sulata 1 levy suklaata vesihauteessa tai mikrossa. Kaada sulanut suklaa leivinpaperin päälle. Nostele suklaan päälle suolapähkinät, vaahtokarkit ja pilkotut viikunat. Sulata loput kaksi levyä suklaata ja peitä koko komeus suklaalla - helpoiten se onnistuu, kun nostelet suklaata päälle lusikalla. 

Laita jääkaappiin ja anna asettua seuraavaan päivään. Leikkaa suklaat rouheiksi paloiksi isolla veitsellä.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014