Uusi lapsiperheiden ruokablogi Vauvassa! Kolmivuotiaan Maxin ja kaksosvauvojen, Mimosan sekä Mion, äiti Heidi kirjoittaa ruuhkavuosikulinarismista. Heidi kehittää niin vauvansosereseptejä kuin herkkuja perheen yhteisiin ruokahetkiin, kokeilee ruokauutuuksia ja vauvanruokia, keräilee ruoanlaittovälineita sekä rakastaa syödä perheensä kanssa ravintoloissa.

Olen aina rakastanut ruoanlaittoa. Televisiossa lastenohjelmien sijaan kokkiohjelmat olivat suosikkejani ja kokkailin äitini keittokirjasarjasta uusia reseptejä sivu kerrallaan. Ollessani 8-vuotias, kirjoitin fanikirjeen Bon Appetit! televisio-ohjelmaan. Kirjeen pääviesti oli närkästys siitä, miksi tavalliset ihmiset eivät saa tulla televisioon kokkaamaan. Niinpä he kutsuivat minut kylään ja sain esitellä silloisen bravuurini – mangokermahyytelön. Samalla minusta tuli Suomen ensimmäinen lapsirealitykokki. Senkin jälkeen olen kokannut televisiossa, sillä osallistuin MasterChefin 2014 sijoittuen viidenneksi.

Esikoispoikani Max syntyi 2011 ja silloin ajattelin valmiiden purkkisoseiden olevan kätevä vaihtoehto kiireiseen arkeen. Kun kiinteiden ruokien aloitus koitti, seisoin kaupan hyllyllä ja lapsi uinui autokaukalossaan. Ihmettelin aikani purkkien alhaisia hedelmä- ja vihannespitoisuuksia, mutta ostin muutaman mukaani. Poksautin kannen auki, haistoin ja maistoin. Mutta maku ei vastannut ollenkaan sitä, mitä purkissa luvattiin. En ihmettele miksi pikkulapset ähkivät, hyi yäk, siirtyessään syömään perheensä kanssa samaa ruokaa – he eivät ole tottuneet ruoan luontaiseen makuun. Toiseksi tajusin, että vauvan valmisruoathan ovat täyssäilykkeitä. Enhän minäkään haluaisi elää purkkiruoalla. 

Siitä alkoikin vauvamme kulinaarinen matka Maxin Delissä, jota saatiin seurata blogina 2011-2012 aina Maxin 1-vuotissyntymäpäivään asti. Matkan aikana Maxista kehittyi ennakkoluuloton maistelija, kehittynyt sormiruokailja ja avarakatseisesti ruokaan suhtautuva lapsi. ..ja ei Max nyt ihan pelkällä kotiruoalla elellyt, kyllä mekin niitä purkkiruokia joskus maisteltiin. 

Kului vuosi jos toinenkin ja keväällä 2014 perheeseemme syntyivät kaksoset Mio ja Mimosa. Nyt on aika taas kaivaa esiin sauvasekoittimet ja siivilät, sillä vauvanruokasirkus alkaa jälleen! Menin kuitenkin uudelleen vauvanruokahyllylle ja ilokseni huomasin kehitystä tapahtuneen: hyllyssä komeili 100% hedelmä- ja vihannessoseita sekä paljon luomuvaihtoehtoja! Kolmivuotiaan Maxin kanssa laitamme kotona yhdessä ruokaa, toki leikin varjolla. Eikä se nyt niin vakavaa ole jos vähän suttua tulee tai jauhot lentää lattialle. Pääasia on se, että meillä on kivaa yhdessä.

Maxin Deli #ruukavuosikulinarismia –blogini onkin suunnattu kiireisille perheellisille, joilla on kotona alle kouluikäisiä lapsia. Kehitän niin vauvansosereseptejä kuin perheen yhteisiä aterioita. Kokeilen mielelläni ruokauutuuksia, vauvanruokia ja etsin trendejä kotimaasta sekä maailmalta. Keräilen keittiölaitteita, kauniita astioita ja rakastan syödä ravintoloissa. Ideologiani on suunnitella ja syöttää lapsilleni ruokaa, jossa he tottuvat ensi metreistä erilaisiin makuihin turvallisesti ja oppivat ruokatavoille. Tavoitteena on hyödyntää mahdollisimman paljon sesongissa olevia raaka-aineita ja totuttaa lasta suositusten puitteissa voimakkaisiinkin makuihin. Tässä blogissa esitellyt reseptit ja niiden suhteet olen suunnitellut itse, enkä missään nimessä ole ravitsemustieteiden asiantuntija, vaan ihan tavallinen kulinaristiäiti. Kukin tietää mikä omalle lapselleen maistuu ja sopii - reseptit ovat siis tarkoitettu inspiraatioksi niille, jotka haluavat vaihtelua oman lapsensa ruokahetkiin.

Heittäydy mukaan Maxin Delin makumatkalle ja seuraa meitä täällä Vauva.fi:ssä ja liity joukkoomme www.facebook.com/maxindeli

Syömään!

/Heidi Jungar

Kommentit (2)

1/2 | 

Moi,

Olen saanut monta hyödyllistä reseptiä aikanaan Maxin Delistä. Tyttäremme kasvaessa, siirryin lukemaan Misin deliä, josta myöskin hyödynsin useaa reseptiä. Nyt olen kaivannut niitä Misin Delin reseptejä. Ilmeisesti et ylläpidä sitä blogia enää, onko niitä repestejä enää mistään saatavilla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla