Kotimaisten tomattien sesonki on kohta täällä - ihanan punaiset, maukkaat ja mehevät tomaatit odottavat ottajaansa! Kasvissose, esimerkiksi porkkanaa tai bataattia sisältävä, saa helposti uutta twistiä kun mukaan sauvasekoittaa yhden uunikuivatun tomaatin. Tee samalla kokonainen pellillinen ja lisää niitä lisukkeeksi myös omaan salaattiisi.

Uunikuivatut tomaatit

10 tomaattia

10 tuoretta basilikan lehteä

oliiviöljyä

(Herbamare-suolaa)

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pese ja halkaise tomaatit. Poista siemenet pienellä lusikalla. Lado tomaatit leikattu pinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle ja sujauta kuhunkin yksi tuore basilikan lehti. Mausta halutessasi aikuisten ja vanhempien taaperoiden tomaatit vielä Herbamarella.

Paahda tomaatteja 130 asteessa vähintään 1,5 tunnin ajan mielellään jopa 2 tuntia. 

Tomaatit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän. Voit hyödyntää niitä niin vauvansoseisiin kuin kesäisiin salaatteihin!

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014