Semifreddo jähmettyy ihanaksi pakastimessa!

Jäätelöviikon loppuun laitan myös yhden reseptin, johon ei tarvita ollenkaan jäätelökonetta. Tämä on marjainen semifreddo, jota voi maustaa mansikoilla, mustikoilla, vadelmilla, viinimarjoilla, puolukalla.. ..ihan millä tahansa! 

Tärkeintä on aloittaa sen tekeminen tasan 7 tuntia ennen kun sitä aikoo syödä!  

Marjainen semifreddo

(6-8 annosta)

3 kananmunaa

2 kananmunan keltuaista

1 vaniljatangon siemenet

2 1/2 dl sokeria

5 dl kuohukermaa

2-3 dl marjasurvosta 

tuoreita marjoja ja minttua koristeluun

Sekoita kananmunat, keltuaiset, vaniljatangon siemenet ja sokeri keskenään. Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan vispaten (esim. laita kaksi kattilaa päällekäin, joista alimmaiseen runsaasti vettä). Kun seos alkaa paksuuntua ja muuttua vaniljakastikkeen tyyliseksi, ota se pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Valmista seuraavaksi marjasurvos eli murskaa marjat sauvasekoittimella. Mikäli käytät makeita marjoja ei makeutusta tarvitse, mutta puolukkaan tai viinimarjoihin on hyvä lisätä hitunen makeutta.

Vatkaa kermavaahto kovaksi ja sekoita joukkoon varovasti jäähtynyt kananmuna-sokeriseos. Lado kerma-muna-sokerimassasta 1/3 vuoan pohjalle ja ripottele päälle marjasurvosta. Jatka samaan tahtiin vielä kaksi kerrosta ja peittele foliolla. Aseta pakstimeen vaakatasoon ja anna pakastua minimissään 7 tuntia.

Kun semifreddo on hyytynyt, jaa annoskulhoihin ja ripottele päälle tuoreita marjoja. Muista nautiskella!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014