Mikä on sinun juhannusruokasi? Tämä on minun!

Meillä kaikilla on omat juhannusherkkumme. Minulla on kuitenkin yksi resepti, jota teen joka juhannus ja se on nimittäin tämä marinoitu mozzarella! Resepti on kulkenut mukanani jo reilusti yli kymmenen vuotta ja se ei ole omani, vaan se on suosikkikokkini Jamie Oliverin - en voi kuitenkaan jättää jakamatta sitä kanssanne, sillä se on niin tolkuttoman hyvää! 

Marinoitu mozzarella

Alkupala-annos 4:lle syntyy seuraavin ohjein:

2 isoa mozzarellapalloa vedessä

1 luomusitruuna

1 luomulime

2 dl creme fraichea

1 punainen chili - korvaa chili paprikalla, jos tarjoilet tätä pikkulapsille!

kourallinen meiraminlehtiä

2 tl sokeria

ripaus suolaa ja mustapippuria 

Raasta ensin luomusitruunan ja -limen kuori sekä purista niistä mehut.

Kaiva esiin laakea vati. Siivuta mozzarella ja lado viipaleet lautaselle. Purista päälle n. 1/2 sitruunan mehu.

Tee seuraavaksi kastike: creme fraiche, loput sitruunamehut, 1/2 limen mehusta sekä sokeri. JOS sitruuna ja lime ovat kovin mehukkaita, voi mehua riittää vähäisempikin määrä – creme fraichen on tarkoitus jäädä yhä paksuksi. Maista kastiketta – jos se maistuu liian kirpsakalta, lisää sokeria. Sivele kastike mozzarellan päälle. Ripottele pinnalle sitruunan- ja limenkuoret, pieneksi suikaloitu chili, meiraminlehdet, suola ja mustapippuri. Lopuksi pirskottele päälle limen mehua.

Anna marinoitua jääkaapissa noin 1/2-1h ja tarjoile sellaisenaan maalaisleivän kera. NAM!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014