Nyt syödään kaurapuuroa!

Monien pienten vauvojen vanhempien päähän näyttää iskostuneen se harhaluulo, että vauvalle on ostettava puuro kaupan vauvahyllyltä. Meillä kaikki lapset ovat viisikuisesta asti syöneet perinteistä kaurapuuroa, luomuna toki. Neljän viljan puuro on toki pienelle vauvamasulle liian jyhtiä tavaraa, mutta siis ihan peruskaurahiutaleella on turvallista aloitella viljojen maistelut.

Valmistan puuron kattilassa tai mikrossa runsaassa vedessä sekä näytän kypsälle puurolle sauvasekoitinta ja notkistan tarvittaessa keitetyllä vedellä. Puuro kelpaa vauvalle toki ihan sellaisenaan, mutta meillä on ollut tapana maustaa sitä eriliaisin marjoin ja hedelmin. Erityisesti kuopuksemme Mimosa on puuron perään, hän ihan kiljuu innosta ensimmäisen lusikallisen jälkeen!

Mango-mustikkapuuro

1 annos

0,25 dl luomukaurahiutaleita

0,5-0,75 dl vettä riippuen mikron tehosta

1 rkl pakastemustikoita

2 rkl tuoretta mangoa 

Laita lautaselle kaurahiutaleet, vesi ja pakastemustikat. Kuumenna mikrossa kaurahiutalepakkauksen ohjeen mukaan (usein 80% lämmöllä 3 minuutin ajan). Lisää mukaan mango ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella.

Kommentit (3)

Vierailija

Hiutaleiden sijaan puuron voi toki tehdä myös jauhoista. Silloin ei tarvita sauvasekoittimia turhaan tiskattaviksi.

Ihan tavallisten markettien jauhohyllyiltä löytyy jo vaikka mitä, ja monen pussin kyljessä on valmiina haudutusajat puuroille. Ruisjauhoa, kaurajauhoa, riisijauhoa, maissijauhoa...

 

meillä kun on noita allergisia ruokittu, ei kaupan puuroja ole koskaan voitu käyttää. Ja ihan oikeasti älytöntähän se olisi ollutkin, ostaa nyt valmiiksi keitettyjä puuroja ja vellejä, kun saman tavaran saa tehtyä itsekin.

Vierailija

On harmillista ,että puurot ovat unohtuneet aamiaispöydästä. Olen pian seitsenkymppinen puurojen keittäjä ja hauduttaja. Puuron voi laittaa hautumaan uuniin yöksikin ja aamulla ei vierähdä  juurikaan aikaa. Mehukeitot maitopohjaisten puurojen kera syntyy menneen kesän marjasadosta ja isompi annos useaksi päiväksi säilyy jääkaapissa . Riisi-ja maannapuurot (ehkei terveelliset ) tuovat vaihtelua ja jämistä voi tehdä ylioppilaita,Victoryakiisseliä ym.Tsemppiä kaikille vauvojen vanhemmille ,nytkin minulla hautuu liedellä banaani-ruisrouhe-vehnärouhe-kaurahiutalepuuro.

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014