Jäätelöviikko käynnistyy sorbettiherkulla!

Tulevan kahden viikon ajan pyörittelemme siis sorbetteja, jäätelöitä ja juomia yhdessä DeLonghin Il Gelataion kanssaOma suosikkisorbettini on ehdottomasti mangosorbetti, johon on lisätty hitunen limeä. Suutuntuma on makea ja hedelmäinen, mutta lime tuo mukaan aavistuksen happamuutta. Sorbetti on myös jäätelöä armeliaampi herkku, sillä se on aavistuksen keveämpi ja sopii myös maitoallergikoille. 

Magosorbetti kannattaa tehdä aina tuoreista hedelmistä, jos niitä on saatavilla. Mutta ei hätää! Mangon voi korvata myös Bonnen valmiilla mangososeella, jos hedelmät tuntuvat juuri tällä kauppareissulla turhan raaoilta. Sokerista korvaan osan glukoosisiirapilla, sillä se tuo sorbetille paremman rakenteen - suosittelen sitä lämmöllä!

Mango-limesorbetti

(3-4 annosta)

sokerisiirappi: 1,5 dl vettä, 0,75 dl sokeria ja 0,75 dl glukoosisiirappia

3 dl mangososetta (joko tuoreista mangoista tai Bonne-valmissosetta)

1 limen mehu

(viherpippuria)

Valmista ensin sokerisiirappi. Lisää vesi, sokeri ja glukoosisiirappi pieneen kattilaan ja keittele niin kauan kunnes sokeri ja siirappi ovat täysin liuenneet. Jäähdytä siirappi jääkaappikylmäksi.

Napsauta jäätelökone päälle ja anna sen viiletä. Yhdistä viileä siirappi, mangosose ja limen mehu. Sekoita, kaada jäätelökoneeseen ja annan tekeytyä sorbetiksi.

Jäätelökoneessa sorbetti jää aina melko löysäksi, joten jos haluat siitä jykevämpää, voit laittaa sorbetin vielä hetkeksi pakasteeseen jähmettymään sekoitusastiassaan.

Aikuisille voi ripsauttaa tarjoilun yhteydessä mango-limesorbetin päälle hieman viherpippuria, sillä se sopii mainiona makuparina mangon kylkeen. Tämän kikan opin aikoinaan idoliltani molekyylikokki Heston Blumenthalilta ja uskokaa pois - kuullostaa kreisiltä, mutta ah niin hyvää!

Yhteistyössä: DeLonghi 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014