Samettinen maissisose maistuu vauvalle ja tee kuorista perheelle herkullisia rieskoja!

Minulta on kyselty maissisoseen ohjetta ja tässä se nyt tulee! Maissisose on samettisen pehmeä ja maistuu hyvin ensisoseena vauvalle. Myöhemmin sen joukkoon voi sekoittaa mukaan kanaa, jolloin saadaan myös vanhemmalle vauvalle maittava sose. Sosetta kannattaa tehdä yhdellä kertaa isompi satsi, sillä kovin pienen maissimäärän känssa tuhertaminen on melko haastavaa. Maissisosetta tehdessä on kuitenkin huomioitava se, että maissin kuorista jää aika iso hukka - sen olen ratkaissut tekemällä ylijäämakuorista muulle perheelle rieskoja.

Maissisose 4kk

6-7 annosta

800g eli 4 pussia pakastemaissia

1 kesäkurpitsa 

Kuori ja viipaloi kesäkurpitsa. Keitä maisseja 5 minuutin ajan runsaassa kiehuvassa vedessä. Lisää tämän jälkeen mukaan kesäkurpitsa ja keitä vielä 5 minuutin ajan. Jos sinulla on kattilaan höyryosa, kannattaa kesäkurpitsa höyryttää maissin yläpuolella.

Soseuta huolellisesti sauvasekoittimella ja paseeraa eli painele siivilän läpi.

 

Maissirieskat

noin. 10 kpl

4 dl maissisoseen ”jämiä”, jotka jäävät siivilään

4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

1 kananmuna

2 tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita ainekset keskenään ja painele leivinpaperille lättysiksi. Paista uunin yläosassa 15 min.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014