Resepti on tietenkin äitini, kuinkas muutenkaan!

Porkkanasadon ollessa parhaimmillaan, teen aina äitini herkullisen porkkanakakun ohjetta pilkuntarkasti noudattaen, paitsi triplaan kuorrutteen määrän. Mikään ei harmita niin paljon kuin nafti kuorrutus. Irtopohjakakkuvuoka on paistamiseen paras sekä kakku säilyy foliolla peitettynä pitkälle seuraavaan viikkoon. 

Maailman paras porkkanakakku

Pohja

2 luomukananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 dl rypsiöljyä (esim. Keiju)

3 dl porkkanaraastetta

Kuorrute

150g Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa

90 g voita

5-6 dl pölysokeria

3 tl vaniljasokeria

Pinnalle

mantelilastuja

Aloita raastamalla porkkanat.

Riko kananmunat ja lisää sokeri vatkausastiaan. Vaahdota niitä koneella niin kauan kunnes saat kauniin kullankeltaisen kuohkean vaahdon. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi öljy ja ihan viimeiseksi porkkanaraaste. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa irtopohjavuoassa 35-40 min 175 asteessa. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.

Kuorrute kannattaa tehdä sähkövatkaimella tai yleiskoneella, sillä muuten siitä ei saa tasaista. Pilko voi ja sulatejuusto kuutioiksi sekä anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi ja sulatejuusto tasaiseksi tahnaksi. Lisää vaniljasokeri ja pölysokeri desi kerrallaan. Jatka vatkaamista niin kauan kunnes tahna on tasaista. Sivele lopuksi jäähtyneen kakun päälle.

Paahda mantelilastut puhtaassa paistinpannussa niin, että ne ottavat hieman väriä. Ripottele ne lopuksi kuorrutteen päälle.

Kommentit (5)

Vierailija

Onko tuossa reseptissä kuorrutteen määrä jo triplattu? Yhdeksänkertainen kuorrute olisi ehkä vähän liikaa ;)

Vierailija

Nam!! Nyt alkoi tehdä mieli porkkanakakkua! Pitääpä leipoa ensi tilassa :)

MaxinDeli
Liittynyt11.11.2011

Hei! Juu anteeksi - ohjeen kuorrutemäärä on siis jo triplattu, äitini kokkaa siis yhdellä kolmasosalla niistä raaka-aineista, jotka käytän omaan kakkuuni. Vuoan koko on 28cm ja se on irtopohjavuoka. /Heidi

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014