Maan mainio maa-artisokka maistuu koko perheelle.

Yksi syksyn satokauden ehdottomista helmistä on maa-artisokka. Tämä aromaattinen juures on mitä pehmein niin vauvansoseissa kuin keitoissa. Max oli aikoinaan ihan hulluna maa-artisokkasoseeseen, johon oli lisätty mukaan kesäkurpitsaa. Itse pidän kovin paljon maa-artisokkakeitosta lounasruokana tai viikonloppuillallisen aloituksena. Kun kokkaat maa-artisokkaa, niin tee sitä ihmeessä koko perheelle! Tällä kertaa lisäsin vauvansoseeseen ravinteikasta kvinoaa ja perheen keittoon lorahtaa mausteeksi persiljaista yrttiöljyä.

Maa-artisokkaa ja kvinoaa vauvalle

1 dl maa-artisokkasosetta

2 tl kypsää kvinoaa

Keitä suurempi satsi maa-artisokkaa soseeksi pakkaseen kerrallaan: kuori maa-artisokat ja kuumenna noin 10 minuutin ajan kiehuvassa vedessä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä. Soseuta huolellisesti. Lisää tarjoiluvaiheessa 2 tl kypsää kvinoaa per 1 dl maa-artisokkasosetta - palaherkälle vauvalle kannattaa sosetta pyöräyttää sauvasekoittimella, mutta vanhempi vauva pystyy syömään pienet kvinoat ihan sellaisenaan soseen joukossa.  

Maa-artisokkakeitto ja yrttiöljy perheelle

2-4:lle

1 pussillinen (n. 10-15 kpl) maa-artisokkaa 

1 dl kermaa

2 tl suolaa

Yrttiöljy:

kourallinen persiljaa

1 tl suolaa

0,5 dl oliiviöljyä

Kuori maa-artisokat ja kypsennä kiehuvassa vedessä noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella, lisää kerma sekä suola ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Valmista yrttiöljy huhmareessa lisäämällä sinne ensin persilja ja suola - hakkaa hienoksi ja sekoita lopuksi mukaan öljy. Tiputtele öljyä keiton pintaan ja tarjoile paahdetun ruisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014