Olen tarjoillut kaksosille aika ajoin luumulla ryyditettyjä soseita, jotta vatsa toimisi paremmin. Kyllähän te äitikollegat tiedätte, millainen ihmeaine se luumu oikein onkaan! Aina luumuista ei tarvitse tehdä makeita soseita, vaan niistä voi myös taituroida vihannessoseita. Luumua kannattaa toki käyttää tuoreena, mutta myös kuivatut luomuluumut sopivat hyödynnettäviksi vauvansoseisiin - tässä kohtaa olen ehdoton luomusta, sillä usein normaaleihin kuivattuihin luumuihin käytetään säilöntään kemikaaleja. Tämä sose sopii syötäväksi sellaisenaan tai voit lisätä joukkoon kanaa.

Luumua ja monenmoisia kasviksia

5-6 annosta

1/2 bataatti

1/2 pieni kukkakaali

6 kuivattua luomuluumua

1/2 kesäkurpitsa

Kuori ja kuutioi bataatti. Leikkaa kukkakaalista kukinnot irti. Kuori ja kuutioi kesäkurpitsa.

Nakkaa bataattikuutiot sekä luomuluumut kiehuvaan veteen ja anna kiehua 5 min. Lisää kukkakaalin kukinnot ja anna kiehua vielä 10 min. Lisää lopuksi kesäkurpitsakuutiot tai höyrytä kurpitsa kattilan höyryosassa 5 min ajan tai niin kauan kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Valuta vesi.

Soseuta huolella ja paseeraa tarvittaessa eli painele siivilän läpi.

Kommentit (1)

Vierailija

Kivoja reseptejä vauvalle. Täytyy kokeilla, sitten kun siirrytään kiinteisiin.

 

Terhi

Seuraa 

Blogiarkisto

2015
2014